Nicolae al României și Principele Radu s-au evitat la înmormântarea lui Constantin al Greciei

17 ianuarie, 2023
Odinioară în relații apropiate, Nicolae și Radu nu-și vorbesc astăzi.
Odinioară în relații apropiate, Nicolae și Radu nu-și vorbesc astăzi.

Deși ambii fac parte din Familia Regală română, cei doi nu au prea multe să-și spună, de când nepotul Regelui și-a pierdut titlul de Principe.

Dacă până recent mai întrezăream o mică șansă de împăcare a lui Nicolae al României cu mătușa și unchiul său, respectiv cu Majestatea Sa Margareta și cu Principele Consort Radu, după interviul acordat lui Mihai Morar, nepotul Regelui Mihai I a făcut lumină în privința relației sale cu cei doi, spunând și numele celui care a fost deranjat de prezența sa în Familia Regală: Principele Radu.

Iată de ce, deși au existat multiple ocazii de împăcare, precum nunta lui Nicolae cu Alina-Maria Binder ori cele două botezuri ale strănepoților regali, Maria Alexandra și Mihai, Familia Regală nu pare dispusă să-și reconsidere poziția și continuă să participe la evenimente publice ori să organizeze propriile acțiuni fără a-l avea alături pe nepotul de sânge.

Așa s-a întâmplat și ieri, la Atena, unde funeraliile fostului rege al elenilor, Constantin al II-lea, a reunit jumătate din Familiile Regale europene, grație filiației existente între acestea și Casa Regală greacă. Printre cei prezenți s-au aflat și Nicolae al României și Principele Consort Radu, acesta din urmă reprezentând-o oficial pe Majestatea Sa Margareta.

Nicolae al României a fost ieri la Atena

„Cu inima plină de durere m-am recules astăzi, la biserica San Elefterios din Atena, la catafalcul Regelui Constantin al II-lea al elenilor, văr primar cu bunicul meu Regele Mihai“, relatează Nicolae al României de la Atena pe conturile sale de socializare. „De când am aflat trista veste, mi s-au perindat prin minte și prin suflet imaginile și emoțiile trăite în iunie 2008, când am sărbătorit Nunta de Diamant a bunicului și a bunicii mele. Ne-am întâlnit atunci mulți membri ai familiei noastre, într-o explozie de bucurie și de dragoste pe care n-am s-o uit niciodată. Regele Constantin și Regina Anne-Marie, Regina Sofia a Spaniei, Regele Simeon al bulgarilor și ceilalți invitați de seamă cu care am același sânge, prin Regele Mihai și Regina Ana, mi-au arătat multă simpatie, povestește nepotul fostului suveran, din perioada în care era în grațiile familiei sale.

„Condoleanțe și profunda mea compasiune Majestății Sale Regina Anne-Marie, vărului meu, Alteța Sa Regală Principele Pavlos, Majestății Sale Reginei Sofia, Majestății Sale Regelui Felipe (nașul meu de botez) și tuturor membrilor familiei noastre. Dumnezeu să-l odihnească în lumina cea veșnică!“, a mai scris Nicolae în încheierea mesajului său.

Desigur că, având aceste relații speciale cu ceilalți membrii ai Caselor Regale europene, Nicolae al României nu putea fi ignorat la funeraliile lui Constantin al II-lea, chiar dacă știu cu toții despre retragerea titlului său. Totodată, nu ne-nchipuim nici că, dacă se văd față-n față, Principele Radu și nepotul său nu și-ar da deloc Bună ziua!“, măcar și de complezență. Dar ne este clar că, la fel ca și în alte ocazii, cei doi s-au evitat reciproc, ei neapărând în niciun cadru împreună.

Mai multe pentru tine...

Ba chiar, pe Principele Consort Radu l-am văzut având chiar un loc destul de privilegiat în ordinea așezării în Catedrala Metropolitană din Atena, el fiind plasat chiar în spatele cuplului regal spaniol, Letizia și Felipe - cu care are și o relație de prietenie destul de strânsă, pe lângă cea de rudenie, de veri prin alianță.

După slujba religioasă, după-amiază a avut loc înhumarea la Cimitirul Regal de la Tatoi, iar pe seară a avut loc parastasul oferit de Familia Regală a Greciei.  La ceremonii au luat parte membrii Familiei Regale a Greciei, alături de membri ai Familiilor Regale ale Spaniei, Danemarcei, Marii Britanii, Olandei, Suediei, Norvegiei, Bulgariei, Belgiei, Luxemburgului, Iordaniei, Iranului, Serbiei și Germaniei, precum și de membri ai Familiilor Princiare de Monaco și Liechtenstein.Recente pe Ok! Magazine

Regina Rania profimedia 0747116842 jpg
Paul Burrell, fostul majordom al Printesei Diana, profimedia 0743207546 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei   pagina oficiala (2) jpg
infanta cristina a spaniei (2) jpg
William și Harry, Getty (2) jpg
Prințesa Charlotte jpg
Ducii de Sussex, insert Diana jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Familia Regala a Olandei, Regele Willem Alexander, Regina Maxima si Printesa Mostenitoare Amalia in turneu, Bonaire   pagina oficiala (15) jpg
Letizia profimedia 0751684196 jpg
Printul Harry la 60 Minutes 02 jpg
Monaco, Charlene și Albert, Getty (4) jpg
Diana și William (3) jpg
Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}