Prințul Albert și soția sa, Prințesa Charlène, în haine de doliu, la Catedrala din Monaco

5 ianuarie, 2023
Prințul Albert și soția sa, Prințesa Charlène, la funeraliile Monseniorului Barsi, foto: Profimedia
Prințul Albert și soția sa, Prințesa Charlène, la funeraliile Monseniorului Barsi, foto: Profimedia

Așa cum a fost anunțat, cuplul princiar de Monaco a luat parte la funeraliile monseniorului Barsi, apropiat al familiei Grimaldi.

Prințul Albert și Prințesa Charlène și-au făcut ieri apariția la Catedrala din Monaco, îmbrăcați în haine de doliu. Cei doi soți au asistat ieri la înmormântarea Arhiepiscopului Emerit de Monaco în Catedrala Principatului. Alături de ei, Prințesa Caroline de Hanovra și Mélanie-Antoinette de Massy au fost și ele prezente pentru a-i aduce un omagiu monseniorului Bernard Barsi, care a murit pe 28 decembrie.

Mergând în tăcere și având o mină serioasă, Prințul Albert și soția sa, Prințesa Charlène, au sosit la locul slujbei de înmormântare cu puțin înainte de ora 10:00 dimineața. Îmbrăcați complet în negru, cei doi și-au adus omagiile celui care le-a fost pastor, prieten și confident.

Deși în haine de doliu, Prințesa Charlène a dat din nou o lecție de eleganță și discreție, alegând să poarte un ansamblu format din pantaloni, helancă și palton trei sferturi, rafinat accesorizat cu o pereche de mănuși negre din piele, pantofi cu vârf ascuțit și toc înalt și un voal negru scurt, brodat, purtat peste tunsoarea ei pixie.

O eșarfă similară a purtat și cumnata sa, Prințesa Caroline de Hanovra, care a venit, însă, îmbrăcată cu fustă și palton la două rânduri de nasturi.

De ce era Monseniorul Bernard Barsi important pentru familia Grimaldi?

Monseniorului Bernard Barsi, Arhiepiscop al Principatului din 2000 până în 2020, a murit pe 28 decembrie 2022, la vârsta de 80 de ani, la patru zile după ce a suferit un infarct. În cei douăzeci de ani petrecuți în fruntea diecezei Principatului, Monseniorul a fost martor la cele mai triste, dar și la cele mai fericite momente ale familiei Grimaldi. În calitate sa de arhiepiscop de Monaco, acesta a oficiat funeraliile Prințului Rainier al III-lea în 2005, înainte de a celebra nunta lui Albert și a lui Charlène în iulie 2011. Tot în prezența sa a avut loc și botezul gemenilor lor, Prințul Moștenitor Jacques și al Prințesa Gabriella.

Mai multe pentru tine...

La scurt timp după anunțul decesului lui Bernard Barsi, Palatul a publicat un comunicat oficial în care Familia Princiară și-a exprimat "profunda tristețe". "În aceste ore de durere, Altețele Lor Serenisime Prințul și Prințesa doresc să onoreze memoria celui care, timp de peste douăzeci de ani, a însoțit familia suverană, la nivel spiritual și pastoral, în momentele cele mai semnificative ale istoriei recente a Principatului", a scris Albert de Monaco.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
Coroana Regina mama Elisabeta profimedia 0209911427 jpg
Harry și Meghan GettyImages 994638046 jpg
Kate Middleton profimedia 0751706506 jpg
Kate Middleton, întrunire cu jucătorii de rugby, Profimedia (4) jpg
Letizia profimedia 0751670928 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei si a anuntat Jubileul de Aur, Printesa Victoria, regina Silvia   profimedia 0750819938 jpg
Athena contesa de Monpezat, nepoata Reginei Margrethe a II a a Danemarcei   pagina oficiala (6) jpg
fiul Reginei Rania, Printul mostenitor Hussein si Rajwa (3) jpg
Beatrice Borromeo in Dior Christian Dior outfit 2 jpg
Charlene si Albert profimedia 0018360567 jpg
Printesa Ingrid Alexandra a Norvegiei   Instagram (2) jpg
FotoJetKatesiCamilla jpg
harry - kate
Dubluri Kate și William jpg
Prințesa Charlene și Prințul Albert Adăpost animale7 jpg
Prințesa Eugenie   GettyImages 1449555748 jpg
Prințesa Charlotte i a însoțit pe Kate și William (6) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}