Principesa Sofia a României, o lady in red la Varşovia

21 februarie, 2024

Sora mai mică a Majestăţii Sale Margareta şi-a prelungit şederea în Polonia şi a reprezentat Casa Regală la încă un eveniment public.

Sora mai mică a Custodelui Coroanei a petrecut o săptămână în Polonia. FOTO: Casa Majestăţii Sale
Sora mai mică a Custodelui Coroanei a petrecut o săptămână în Polonia. FOTO: Casa Majestăţii Sale

Polonia pare s-o iubească pe Principesa Sofia a României, pe care a primit-o cu braţele deschise şi în 2021, cu ocazia unui vernisaj de fotografie, dar şi recent, când a fost numită Ambasador al unei gale caritabile organizată într-unul dintre cele mai frumoase castele europene, Castelul Ksiaz din Silezia de sud - al treilea cel mai mare castel din Polonia, după Malbork și Wawel.   

După încheierea evenimentului caritabil, la care Principesa Sofia a donat spre a fi licitate un portret fotografic al Reginei Maria, purtând semnătura acesteia, şi volumul "Mânastirea Română. Sărbătorind comunităţile spirituale ale României", şederea acesteia în Polonia a continuat cu o vizită oficială în Varşovia. 

Alteța Sa Regală a fost invitată să participe la evenimentul „Mareșalul Piłsudski – Familia Regală a României. Prietenia polono-română în perioada interbelică”. Manifestarea a marcat relația istorică a Mareșalul Józef Piłsudski cu România și Casa Regală a României, reliefând începuturile relației bilaterale româno-polone și colaborarea strategică a țărilor noastre astăzi. Principesa Sofia a rostit un discurs pe marginea colaborării româno-poloneze și relevanța sa pe scena politică de astăzi.

Mai multe pentru tine...

De remarcat că, pentru această ocazie, sora mai mică a Majestăţii Sale Margareta a ales să poarte roşu, o culoare puternică, vibrantă, care o complimentează - după ce la gala caritabilă a strălucit într-o ţinută regală de un albastru cobalt. Paltonul roşu lung, cambrat pe talie, cu guler, buzunare şi nasturi negri, s-a aşezat frumos pe silueta ei, fiind asortat cu o geantă tip business şi balerini. De altfel, şi rochia purtată pe dedesubt, dintr-un material cadrilat gri, avea reverele şi manşetele roşii, iar eşarfa de mătase sesizată pe unul dintre mânerele genţii avea aceleaşi nuanţe.

Un semn că "principesa fotograf" a început să aducă şi în vestimentaţia sa o cromatică mai veselă, care îi pune în valoare frumoasele trăsături.

FOTO: Casa Majestăţii SaleRecente pe Ok! Magazine

Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg
Regina Maxima la dineul de stat din Amsterdam, Profimedia (4) jpg
Regina Letizia a Spaniei, Prințesa Margriet a Țărilor de Jos, Regele Felipe VI al Spaniei, Prințesa Moștenitoare Amalia, Regele Willem Alexander, Prințesa Beatrix și Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei jpg
copii Prințul William și Prințul Harry jpg
Regina Mary și Olena Zelenska Foto Profimedia (1) jpg
banchet de stat la Bruxelles cu Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Philippe al Belgiei si Marea Ducesa Maria Teresa   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg
Kate Middleton și Prințul William, în ținute sport  foto   Getty jpg
Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Regele Felipe și Regina Letizia Foto getty images profimedia jpg