Scandalul norvegian se amplifică. Fiul Prințesei Mette-Marit e anchetat în alte două cazuri

22 august, 2024

După ce a luat declarații de la două dintre fostele sale prietene, Marius Borg se confruntă acum cu trei acuzații separate de violență.

Prințesa Mette-Marit, și așa bolnavă, nu s-a gândit o clipă că ar avea un copil-problemă.
Prințesa Mette-Marit, și așa bolnavă, nu s-a gândit o clipă că ar avea un copil-problemă.

În timp ce ancheta asupra lui Marius Borg, fiul cel mare al norvegiencei Mette-Marit, continuă după ce acesta a fost arestat și ulterior eliberat sub acuzația de vătămare fizică și psihică a unei femei, poliția a decis să îl ancheteze pentru două cazuri separate de violență, după ce a ascultat declarațiile a două dintre fostele sale iubite.

La câteva zile după ce incidentul a ieșit la iveală, acuzatul a decis să facă o declarație prin intermediul avocatului său, recunoscând faptele de care este acuzat, mărturisind că suferă de tulburări psihice și cerând iertare atât iubitei sale, cât și familiei sale. „Mă lupt cu abuzul de substanțe de mult timp, lucru pentru care am urmat un tratament în trecut. Voi relua acum acest tratament și îl voi lua foarte în serios. Consumul de droguri și diagnosticele mele nu scuză ceea ce s-a întâmplat în apartamentul lui Frogner duminica trecută seara. Vreau să răspund pentru ceea ce am făcut și voi da explicații sincere poliției”, a declarat el la acea vreme.

Cam în același timp, două dintre fostele sale prietene, Julianne Snekkestad și Nora Haukland, și-au împărtășit experiențele cu Marius pe rețelele sociale. Atunci, autoritățile au decis să le ia declarații celor două femei. După audierea acestora, cazurile lor vor fi investigate separat și în contextul violenței între parteneri intimi, după cum au confirmat avocații lor pentru ziarul norvegian „Dagbladet”.

Mai multe pentru tine...

Marius Borg este fiul Prințesei Mette-Marit a Norvegiei înainte ca aceasta să se căsătorească cu Prințul moștenitor Haakon al Norvegiei. De la căsătoria mamei sale, el a participat la întâlniri și evenimente legate de Casa Regală, dar nu are îndatoriri sau titluri regale. Prințesa, care a împlinit luni 51 de ani, nu a vorbit public, dar se știe că a contactat victima, a confirmat palatul pentru portalul norvegian de știri Aftenposten. Acest gest este analizat pe larg în țara sa natală, deoarece, ignorând buna sa credință, unele instituții de presă s-au făcut ecoul experților juridici care sugerează că acest gest ar putea fi considerat o ingerință în anchetă.

Singurul membru al Familiei Regale norvegiene care a vorbit public despre acest caz a fost Prințul Haakon, deși într-o declarație laconică făcută presei la Paris, în timpul Jocurilor Olimpice: „Este o chestiune gravă atunci când poliția este implicată în acest mod”.

FOTO: Getty Images, Rexfeatures, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Diana  foto   Profimedia jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia, Profimedia (4) jpg
Printul Sverre Magnus al Norvegiei   Casa Regala norvegiana jpg
FotoJet Eugenie și Bea jpg
Kate Middleton Prințul George și Prințul Louis profimedia 0906155051 jpg
Printesa Stephanie de Monaco, Daniel Ducruet si fiica lor, Pauline Ducruet   Profimedia, Instagram jpg
Regina Mary și Regele Frederik Facebook2 jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   Profimedia jpg
Prințul William cu Prinții George, Charlotte și Louis  foto   GettyImages jpg
Ducesa Sophie Foto Profimedia jpg
Kate Middleton Foto Profimedia (1) jpg
Regele Charles si Regina Camilla la Trooping the Colour 2024   Casa Regala (2) jpg
Prințul Carl Philip, Prințesa Sofia, Chris O'Neill și Prințesa Madeleine, Profimedia jpg
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
Alma, cainele Majestatii Sale Margareta, rasfatata Familiei Regale   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (6) jpg
Charlene și Albert de Monaco 2 profimedia 0906081891 jpg
Marea Ducesa Maria Teresa de Luxemburg si Marele Duce Henri cu Printul Guillaume, Printesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois la Cabasson, Var   Marea Curte Ducala (10) jpg
Marius Borg cu Printul Sverre Magnus, Printesa Ingrid Alexandra, Printul Haakon si Printesa Mette Marit   GettyImages 1403308131 jpg