Royals

De ce nu purta Prinţesa Diana mănuşi? Motivul este emoţionant!

De ce nu purta Prinţesa Diana mănuşi? Motivul este emoţionant!

9 Jul 1995: Portrait of Diana, Princess of Wales during the Lawn Tennis Championships at Wimbledon in London. Mandatory Credit: Clive Brunskill/Allsport

Lady Di a fost, fără doar şi poate, un personaj atipic la Casa Regală Britanică. De-a lungul timpului, mama Prinţilor Harry şi William a devenit cunoscută drept o prinţesă ca niciuna alta, una a poporului... Prefera să nu poarte mănuşi Desigur, apariţiile ei, ca şi ale altor membri regali, erau atent studiate, atât de specialiştii fashion, cât şi de simpatizanţii monarhiei. Însă, Lady Di a reuşit să nu-i dezamăgească nici pe unii, nici pe alţii. Şi deşi protocolul regal spunea ca ţinutele purtate la îndatoririle oficiale să fie accesorizate cu mănuşi lungi, Prinţesa Diana a preferat să nu se supusă acestor reguli.

De ce? Pentru că ea prefera să fie ”deschisă şi caldă” atunci când mergea la întâlnirile cu simpatizanţii monarhiei, asta presupunând să poata strânge mâinilor tuturor, fără să poarte mănuşi. ”A abandonat protocolul regal în legătură cu purtatul mănuşilor, căci îi plăcea să strângă mâna oameniilor pe care îi întâlnea şi să-i privească în ochi.”, a declarat Eleri Lynn, cea care se ocupă în prezent de expoziţia memorială a ţinutelor purtate de Lady Di.

Princess-Diana-crowd-z
Voia să poată da mâna cu oamenii pe care îi întâlnea

Tot Eleri a dezvăluit că Prinţesa Diana a încetat să poarte şi pălării din dragoste pentru oameni. ”Ea n-a mai purtat pălării pentru că spunea: <<Nu poţi îmbrăţişa un copil dacă porţi pălării>>”.

Lady Di RTX12QIJ
Nu purta nici pălării la întâlnirile cu oamenii, pentru a putea îmbrăţişa copiii

Cât despre culorile şi bijuteriile pe care alegea să le poarte Prinţesa Diana, Eleri a declarat că aceasta prefera să poarte culori deschise pentru ca a-i înveseli pe oamenii care îi ieşeau în cale şi bijuterii mari pentru ca prichindeii pe care îi întâlnea să vină să se joace cu ele.

foto: hepta

Modifică Setările