Royals

Cum va fi a doua nuntă ca importanţă din Regatul Britanic?

Cum va fi a doua nuntă ca importanţă din Regatul Britanic?

LONDON, ENGLAND -JANUARY 22: Princess Eugenie wears a ring containing a padparadscha sapphire surrounded by diamonds as she poses with Jack Brooksbank in the Picture Gallery at Buckingham Palace after they announced their engagement. Princess Eugenie wears a dress by Erdem, shoes by Jimmy Choo and a ring containing a padparadscha sapphire surrounded by diamonds on January 22, 2018 in London, England.. They are to marry at St George's Chapel in Windsor Castle in the autumn this year. (Photo by Jonathan Brady - WPA Pool/Getty Images)

Cum o fi ca nunta ta să fie a doua ca importanţă la palatul regal şi asta pentru că William şi Kate sunt deja căsătoriţi? Fiica cea mică a Prinţului Andrew va îmbrăca şi ea rochia de mireasă, anul acesta, după logodnica lui Harry. Prinţesa Eugenie şi Jack Brooksbank Numai că, trebuie să recunoaştem, nerăbdarea de a asista la această nuntă nu e la fel de mare precum în cazul celei a lui Meghan Markle cu Prinţul Harry, din mai. De fapt, chiar şi anunţul logodnei, din 22 ianuarie, n-a vibrat atât de mult în urechile celor iubitori de poveşti de dragoste cu sânge albastru. Cu toate acestea, prinţesa de 27 ani a fost cât se poate de strălucitoare în ziua ei cea mare, arătând mai bine şi mai suplă ca niciodată atunci când a pozat alături de logodnicul ei, Jack Brooksbank, 30 de ani, într-un salon din Palatul Buckingham. Eugenie şi logodnicul ei, în 2011 „Am plâns de bucurie“, a declarat sora mai mică a Prinţesei Beatrice despre momentul cererii în căsătorie, care a avut loc în Nicaragua, unde cei doi şi-au petrecut vacanţa de iarnă. Probabil că asta are legătură şi cu faptul că cei doi sunt împreună din 2010, iar bruneta a aşteptat cam mult inelul. Dar fericirea este mai mare după o aşteptare atât de lungă, iar Eugenie chiar a părut întruchiparea acestui sentiment la şedinţa foto oficială care a urmat anunţului. Ocazie cu care, în mod inedit, nepoata reginei a purtat o rochie reciclată, în sensul că a mai apărut în ţinuta semnată Erdem, în valoare de doar 1.288 lire sterline, în 2016 şi-n 2017. Spre comparaţie, viitoarea mireasă Meghan a purtat o rochie couture de 56.000 de lire sterline, de la Ralph&Russo, pentru pozele ei de logodnă.

Unde şi când va fi nunta?

Castelul Windsor
Capela St George's

Locul a fost menţionat în anunţul oficial: la capela St George din cadrul Castelului Windsor, acolo unde, pe 19 mai, vor spune “Da” şi Meghan şi Harry. Surse regale susţin că Eugenie şi Jack ar fi vrut să se căsătorească în vară, însă nunta lor va avea loc, cel mai probabil, în octombrie. Şi asta din cauza turneului regal al lui Harry cu Meghan, ce va urma nunţii lor, şi a vacanţei tradiţionale a familiei regale, din august, de la Balmoral. Prinţesa Eugenie, a opta în linia de succesiune la tronul britanic, nu are nevoie, oficial, de aprobarea Reginei Elisabeta pentru a se căsători, însă ea şi Jack au obţinut-o, neoficial. Altfel, după nuntă, Eugenie îşi va păstra titlul regal de prinţesă, dar are libertatea de a lua numele soţului ei, Brooksbank, dacă vrea.

Inelul de logodnă şi acea piatră rară

La o primă vedere, pare o bijuterie elegantă şi relativ simplă. Numai că piatra aceea roz-portocalie care tronează pe un pat de diamante este un safir Padparadscha, una dintre cele mai rare şi mai scumpe pietre preţioase din lume. Probabil că logodnicului Jack i-a fost recomandat acest inel special, al cărui design seamănă foarte mult cu cel oferit de Prinţul Andrew mamei lui Eugenie, Sarah Ferguson, în 1986. Numai că, în cazul ducesei cu păr roşu, piatra principală era un rubin, înconjurat de zece diamante.

Cine va fi domnişoara de onoare?

Eugenie şi sora ei mai mare, Beatrice

Cel mai probabil şi normal sora ei mai mare, Prinţesa Beatrice (29). Roşcata s-a abţinut de la a comenta în vreun fel vestea cea bună, poate şi pentru că ea e solo şi tristă, dar suntem siguri că se bucură pentru Eugenie. Cressida Bonas, prietenă bună cu Eugenie, ar putea fi şi ea una dintre pretendente, iar rolurile de aruncătoare de flori le-ar putea reveni micuţelor Prinţesa Charlotte şi verişoarei sale, Mia Tindall.

Cine este Jack Brooksbank?

Cuplul regal, în 2017, la nunta Pippei Middleton

Un tip din înalta societate britanică, asta-i clar! Fost manager al clubului exclusivist Mahiki din cartierul londonez Mayfair, Jack lucrează acum ca brand ambasador pentru Casamigos Tequila, băutura alcoolică deţinută de George Clooney şi Rande Gerber. În 2010, când a cunoscut-o pe Eugenie la schi în Verbier, Jack lucra ca ospătar, însă, între timp, a urcat pe scara socială a industriei HoReCa. Într-o zi, logodnicul lui Eugenie speră să deţină propriul lui lanţ de pub-uri. Ne întrebăm dacă visul lui dă bine şi la şeful cel mare: Regina Elisabeta.

Modifică Setările