Royals

Regele Felipe a împlinit 50 de ani, dar fiica sa cea mare a fost vedetă la Palat. Ce a făcut soţul Letiziei pentru moştenitoarea Leonor!

Regele Felipe a împlinit 50 de ani, dar fiica sa cea mare a fost vedetă la Palat. Ce a făcut soţul Letiziei pentru moştenitoarea Leonor! camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

MADRID, SPAIN - JANUARY 30: Princess Leonor of Spain (R), Queen Letizia of Spain (L) and Princess Sofia (C) attend the Order of Golden Fleece (Toison de Oro), ceremony at the Royal Palace on January 30, 2018 in Madrid, Spain. Today is King's Felipe 50th birthday. (Photo by Carlos Alvarez/Getty Images)

Zi de mare sărbătoare în Spania. Azi, Regele Felipe al VI-lea a împlinit frumoasa vârstă de 50 de ani şi, aşa cum se cuvine, a patrecut alături de familie. Dacă toţi ar fi crezut că regele va fi cel spre care toată lumea îşi va îndrepta atenţia, ei bine, altul a fost punctul de interes. Nici măcar Regina Letizia, elegantă ca întotdeauna, nu a captat privirile. Prin urmare, fiica cea mare, Leonor (12), moştenitoarea de drept a tronului Spaniei, a fost cea mai importantă de la eveniment. O zi cu dublă însemnătate pentru regalităţile spaniole. Chiar de ziua sa de naştere, Regele Felipe i-a făcut un cadou imens fiicei sale mai mari. Felipe i-a cordat lui Leonor una dintre cele mai prestigioase onoruri din Spania, Ordinul Lăncii de Aur, ordin care datează încă din 1430. Ceremonia a avut loc la Madrid, la Palatul Regal, iar în fotografiile realizate de Casa Regală a Spaniei apare întreaga familie - Regele Felipe, Regina Letizia, fiicele Leonor (12) şi Sofia (10), dar şi foştii monarhi, Regina Sofia şi Regele Juan Carlos. Leonor a primit una dintre cele mai importante distincţii spaniole. La aniversarea a jumătate de secol, Regele Felipe a ţinut un discurs emoţionant în onoarea fiicei sale moştenitoare. Adresându-se primului său născut, Felipe a spus: "Astăzi, Leonor, faci un pas foarte important şi simbolic spre viitorul tău rol care a început la 19 iunie 2014, când, prin drepturi constituţionale, ai fost numită Prinţesă de Asturia şi ai primit alte titluri care aparţin în mod tradiţional moştenitorului tronului spaniol. Ştiu că poate părea că ai multe  provocări şi responsabilităţi cărora trebuie să le faci faţă, toate importante şi dificile, dar în acelaşi timp ai sprijinul multor oameni care vor tot ce este mai bun pentru Spania, pentru Coroană şi pentru tine. Familia ta îţi va fi mereu alături, în special mama ta şi Sofia, care te vor susţine, la fel şi bunicii tăi şi eu. Să ştii că ţi-am oferit încrederea mea deplină şi mă simt extrem de mândru că îţi ofer acest Ordin al Lăncii de Aur în această dimineaţă." Prinţesa de Asturia a fost în centrul atenţiei de ziua tatălui său. În timpul ceremoniei, Leonor a zâmbit şi, emoţionată fiind, a fost susţinută de Regina Letizia. Sora sa mai mică, Infanta Sofia, a fost şi ea superbă, îmbrăcată într-o rochie de culoare roz pal, în timp ce Letizia a strălucit într-un outfit în nuanţe de roşu. Moştenitoarea tronului a purtat o rochie albastru deschis, onorată să fie cea de-a patra femeie decorată, după prinţesa Beatrice a Olandei, Regina  Margrethe a II-a a Danemarcei şi Majestatea sa Regina. Letizia şi fiicele sale au strălucit la ceremonie. Regele Felipe a împlinit 50 de ani, iar soţia sa i-a oferit un sărut. Tot pentru a sărbători ziua de naştere a regelui, Casa Regală a eliberat un întreg album foto cu momente importante din viaţa lui Felipe, inclusiv momente mai intime de familie alături de fiice şi de soţie.

Foto: Getty Images, Casa Real