Cine este Lady Frederick Windsor, frumoasa ducesă din "Doi bărbați și jumătate"?

8 iulie, 2022

Meghan Markle nu este singura actriță din familia regală britanică. O altă brunetă frumoasă s-a făcut cunoscută în film înainte de a se căsători cu un nepot al reginei.

ducesa profimedia 0434443322 jpg

Numele ei de englezoaică simplă din popor este Sophie Winkleman și are 41 de ani. La sindrofiile oficiale ale familiei regale britanice răspunde, însă, cu titlul mai pompos de Lady Frederick Windsor, fiind căsătorită cu Lordul Frederick Windsor (43), fiul vărului Reginei Elisabeta, Prințul Michael de Kent, și al soției acestuia, Prințesa Michael de Kent.

Sophie Winkleman a intrat în familia regală încă din anul 2009, când s-a căsătorit cu Lordul Frederick Windsor (al 53-lea în ordinea la succesiunea la tron), însă unora le este foarte cunoscută din serialul "Doi bărbați și jumătate", acolo unde a jucat rolul iubitei britanice a lui Ashton Kutcher, Zoey. Ca o curiozitate, Sophie spune că nimeni de la Hollywood n-a știut, în acea perioadă, că ea face parte din casa regală britanică…

profimedia 0699719797 jpg

Spre deosebire de Meghan Markle, Sophie n-a fost nevoită să renunțe la actorie după ce a devenit nevastă regală, dimpotrivă. Aceasta este recunoscătoare că familia ei cu sânge albastru nu i-a comentat nici măcar alegerile mai deocheate în materie de roluri în filme sau seriale. „Regina a fost minunată, Prințul Charles a fost minunat, Prințul William a fost Raiul pe Pământ. N-ar fi comentat niciodată dacă aș fi vrut să joc un rol mai… fără perdea. Toată lumea a avut grijă de mine”, spune cea care continuă să joace și astăzi, combinând actoria cu responsabilitățile regale. Cu toate că ea și Meghan Markle au atâtea-n comun, Sophie a dezvăluit că n-a avut o relație prea apropiată cu americanca, deși a întâlnit-o de câteva ori la reuniunile de familie. “Nu m-am apropiat prea mult de ea încât s-o cunosc mai bine”, mărturisește actrița britanică.

profimedia 0696716449 jpg

Sophie Winkleman nu putea ajunge, totuși, în familia regală dacă nu făcea parte din înalta societate londoneză. Născută într-o familie de scriitori, Sophie are o soră de tată la fel de faimoasă ca ea, Claudia Winkleman, o cunoscută prezentatoare TV din regat. Educată la Cambridge, unde a studiat literatura engleză, Sophie, actriță și soprană, s-a alăturat Teatrului Național al Tineretului din Marea Britanie încă din anul 1997. Succesul în breaslă a venit în anul 2003, când bruneta a fost distribuită în serialul de comedie de succes Peep Show, iar pe plan internațional a fost remarcată atunci când a jucat în celebra producție Doi bărbați și jumătate.

GettyImages 133877526 jpg

Sophie și soțul ei, Lordul Frederick, s-au căsătorit în 2009, la doi ani după ce-au devenit un cuplu, într-o ceremonie fastuoasă care a avut loc la reședința regală Hampton Court din Londra. Cei doi s-au întâlnit la o ieșire nocturnă în 2007, într-o perioadă în care Frederick își câștigase reputația de mare petrecăreț. Ca toate celelalte neveste regale, și Sophie a recunoscut că i-a venit foarte greu acest... rol în primii ei ani la palat, însă, cu timpul, actrița s-a obișnuit să îmbine existența ei obișnuită cu evenimentele mai pompoase.

GettyImages 90639023 jpg

La 13 ani după ce și-au spus Da, îi regăsim pe Sophie și pe soțul ei ducând o viață liniștită la Londra, alături de cele două fiice care le-au mărit familia, Maud și Isabella. Ajută și faptul că lordul nu este un membru activ al familiei regale, dimpotrivă, acesta are un job obișnuit, lucrând ca bancher la grupul de investiții JP Morgan.

Chiar și-așa, frumoasa Sophie se face ușor remarcată atunci când apare la evenimente regale majore precum Trooping the Colour sau Royal Ascot, cu atât mai mult cu cât mulți dintre britanicii de rând care nu-i cunosc CV-ul de actriță nu știu nici acum cine-i această brunetă drăguță.

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg