Nimfomana regală. Ducesa care s-a culcat cu 88 de bărbați pe la spatele soțului ei

10 mai, 2024

Ducesa de Argyll a fost catalogată drept nimfomană de soțul ei, al 11-lea Duce de Argyll, care s-a despărțit de ea la finalul unui divorț care a fost cel mai lung și cel mai costisitor din secolul al XX-lea.

image

Divorțul toxic a avut loc după ce ducele și-a acuzat soția că a avut nu mai puțin de 88 de iubiți în timpul mariajului lor, printre care s-au numărat miniștri, vedete de la Hollywood și membri ai familiei regale. Întreaga dramă maritală a fost relatată într-o producție TV cu un nume revelator - A Very British Scandal.

După divorțul răsunător, Margaret a rămas cu o reputație pătată, de femeie care și-a înșelat soțul, și a continuat să producă scandal în restul celor 30 de ani care i-au mai rămas de trăit. S-a certat, în mod public, cu familia, servitoarele și proprietarii locuințelor pe care le-a mai avut și a continuat să împroaște noroi înspre cel care i-a fost soț și i-a oferit un titlu regal.

În timpul procesului, s-au adus ca probe niște imagini scandaloase de-a dreptul. De pildă, într-una dintre fotografii, făcută în oglinda de la baie, o vedem pe Margaret purtând doar un șirag triplu de perle. Semnătura ei fashion! În altă poză, se poate vedea un bărbat lângă ea, dar capul acestuia fusese rupt din imagine, pentru ca identitatea lui să rămână un secret în scorțoasa societate britanică din timpul anilor ’50.

Cine a fost această Ducesă Margaret?

Născută în East Renfreshire, în 1912, ca Ethel Margaret Whigham, a fost singurul copil al unui milioanar, care i-a oferit o copilărie petrecută în puf, în marile orașe ale lumii, New York, Londra și Ascot. Din cauza problemelor pe care le aveau părinții ei, Margaret a fost dusă la psihiatru la șase ani, iar acesta a diagnosticat-o cu… lipsa umorului. Tipic englezesc, nu?

Mai târziu, la 15 ani, Margaret și-a pierdut virginitatea cu actorul David Niven. A rămas gravidă și a renunțat la sarcină cu ajutorul părinților ei, care nu-și doreau scandal și nici rușinea de-a crește un bastard. Doi ani mai târziu, cariera ei socială a fost lansată când a fost numită Debutanta anului 1930.

Patru logodne fără happy end

A avut, la scurt timp, patru logodne, care nu s-au încheiat bine – una cu Prințul Aly Khan, a cărui religie musulmană n-a fost… aprobată, sportivul milionar Glen Kidston a murit într-un accident de avion. Dar nici cu Max Aitken, fiului Lordului Beaverbrook, n-a ajuns la altar. Aceeași soartă a avut-o și logodnicul Fulke Warwick, care s-a dovedit a fi un conte falit.

La 20 de ani, Margaret s-a măritat cu Charles Sweeny, un broker de orgine irlandeză și americană, a căruit familie era putred de bogată. Nunta lor a fost fastuoasă, oprindu-se traficul mai mult de trei ore pe străzi. Cei doi soți au rămas căsătoriți15 ani, timp în care Margaret a suferit opt sarcini pierdute și a adus pe lume un copil mort, înainte de-a naște doi copii sănătoși. Soții s-au despărțit după ce ea a spus că el își dorea „o păpușă proastă” pe post de soție.

Căderea în gol

În toiul declarațiilor lor acuzatoare, el spunea că ea s-a schimbat total după ce ea a căzut… cu liftul. Iar următorul ei soț susținea că Margaret a suferit atunci probleme celebrale, dar a avut și un efect secundar inedit din cauza căderii în gol – a făcut-o nimfomană!

Mai multe pentru tine...

Margaret l-a cunoscut pe Ian Campbell, Ducele de Argyll, într-un tren, în 1949. El i-a făcut o curte asiduă, știind că ea avea bani mulți, iar averea lui se dusese pe apa sâmbetei. Cei doi s-au căsătorit în 1951, iar, la scurt timp după nuntă, Ian și-a dat arama pe față – era dependent de jocurile de noroc, de alcool și pastile. În plus, era și iute la mânie.

Ducele a început s-o deteste pe Margaret, care nu mai voia să-i achite datoriile și au decis amândoi să aibă o căsnicie deschisă. Furios că nu-l mai sponsoriza, Ian a angajat un detectiv particular care să-i urmărească soția.

Ceea ce a descoprit detectivul particular a fost… infidelitatea ei, evident. Ducele a depus actele de divorț pe motiv de adulter, însuși judecătorul ajungând la concluzia că Margaret era „o femeie extrem de sexuală, care nu putea fi satisfăcută de activități sexuale normale”. De aici și cei 88 de amanți pe care i-a avut, nu?

foto - GettyImages



Recente pe Ok! Magazine

George, Charlotte, Louis, Wales, GettyImages (3) jpg
Prințul Charles, Prințesa Diana  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton și Prințul William jpg
Harry și Meghan în Nigeria, GettyImages (4) jpg
Harry și Meghan în Nigeria, GettyImages (6) jpg
Prințul Harry Meghan Markle Foto Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary nuntă Foto Getty Images (1) jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
Rose Hanbury, Marchiză de Cholmondeley, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton și Camilla la Trooping The Colour 2023, Getty (1) jpg
FotoJet Margareta jpg
Peter Philips, Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia jpg
Meghan Markle și Harry în Nigeria GettyImages 2152632644 jpg
Nicolae și Alina ai României în port popular 2 jpg
FotoJet Zara jpg
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
Prințul William la Premiile Bafta GettyImages 2013605929 jpg
Prințul Harry și Meghan Markle în Nigeria Foto Profimedia (3) jpg