Sex, infidelitate și un monarh detronat: secretele din relația Regelui Edward al VIII-lea cu Wallis Simpson, o femeie cu comportament deviant

13 iulie, 2022
will jpg

Timp de aproape 100 de ani, a fost vândută drept cea mai mare poveste de dragoste a secolului al XX-lea — regale britanic care a renunțat la tron ​​pentru dragoste... dar conform celui mai recent episod al podcastului de succes „The Firm: Blood , Lies and Royal Succession” Regele Edward al VIII-lea și soția sa, Wallis Simpson, au format un cuplu sexual deviant, cronic disfuncțional.

Cei doi nu numai că au fost infideli de la începutul relației lor, dar abia dacă s-au plăcut unul pe celălalt până la sfârșit. Iar adevăratul motiv al abdicării nu a avut nimic de-a face cu dragostea.

„Aceasta nu este marea poveste de dragoste. Este o poveste destul de tristă a doi indivizi destul de patetici care au fost forțați să-și petreacă timpul împreună pentru că evenimentele i-au depășit”, spune Andrew Lownie, biograf regal și membru al Societății Istorice Regale 

„Nu numai că avea o aventură cu altcineva când trebuia să fie cu Wallis , dar și ea proceda la fel. Nici măcar nu erau monogami înainte de a se căsători”.

Edward al VIII-lea a urcat pe tron ​​la 20 ianuarie 1936, după moartea tatălui său, George al V-lea , dar domnia sa a durat doar 326 de zile înainte de a preda coroana fratelui său George al VI -lea și devenind astfel singurul monarh care a abdicat de bunăvoie.

O întâlnise pe Simpson, divorțată de două ori, în 1930 și se îndrăgostise de frumoasa americancă. Relația lor, așa cum spune fondatorul Societății Monarhiste Britanice, Thomas Mace-Archer-Mills, gazda poscastului, a fost încărcată sexual încă de la început.

„Ea face lucruri pentru el pe care alții nu le-ar face – dar, de asemenea, îl tratează așa cum nu fusese tratat niciodată înainte”, spune el. „Avea nevoie de o femeie puternică care să preia controlul și asta avea legătură și cu viața  lui sexuală. Îi plăcea să fie tratat și folosit în acest fel de femei. Mai ales de femeile puternice, și Wallis a fost o femeie puternică”.

Aventura pasională a cuplului a fost discutată în înalta societate britanică, dar după ce și-a declarat intenția de a a se căsători cu Simpson , a declanșat o criză constituțională. În calitate de rege și șef al Bisericii Angliei, lui Edward i s-a interzis să se căsătorească cu o persoană divorțată. Astfel, forțat să aleagă între coroană și iubire, a ales dragostea.

Dar „The Firm: Blood , Lies and Royal Succession” dezvăluie că povestea reală este mult mai puțin romantică. Departe de a renunța voluntar ca rege pentru a se căsători cu Simpson, lui Edward al VIII-lea i s-a ordonat să abdice din cauza legăturilor sale strânse cu dictatorul nazist Adolf Hitler .

„Abdicarea, desigur, s-a centrat pe Wallis”, spune Lownie. „Realitatea este că a fost exclus pentru că era total nepotrivit. El a fost de fapt pro-nazist și nu era posibil ca autoritățile, oamenii din culise, să permită asta. Wallis a fost un pretext practic pentru a-l împinge afară”.

Până la ascensiunea lui Edward în 1936, Hitler începea să-și extindă puterea asupra Europei – în decurs de patru ani, doar Marea Britanie va rezista singură împotriva puterii Germaniei naziste.

will93 jpg

Conform dovezilor, Edward nu numai că simpatiza cu viziunea fascistă a lui Hitler, dar „marea sa dragoste” avea o aventură cu ambasadorul nazist Joachim von Ribbentrop .

„ A avut o aventură cu ambasadorul german Ribbentrop și a primit 17 garoafe pe zi pentru a marca numărul zilelor în care s-au culcat împreună”, spune Lownie. „Ribbentrop a fost trimis la Londra pentru că ei credeau că cel mai simplu mod de a-l influența pe rege era prin Wallis”.

Potrivit lui Lownie, autorul cărții Traitor King: The Scandalous Exile of the Duke and Duchess of Windsor, planul nazist a funcționat – datorită pasiunii sexuale a lui Edward față de Simpson.

După abdicare, Edward și Simpson s-au stabilit în Franța și l-au vizitat chiar pe Hitler în refugiul său din munții Bavaria, unde fostul rege a fost fotografiat inspectând trupele SS.

„I-ar fi dat această țară pe farfurie lui Hitler”, spune Mace-Archer-Mills. „Nu ar fi existat rezistență. Nu ar fi fost nimic. Asta a fost strategia lui Hitler. Ar fi fost Hitler care ar fi tras sforile și Edward care ar fi făcut ceea ce ar fi făcut pentru a-și face oamenii să simtă că totul este în regulă”. 

Cuplul și-a trăit restul vieții printre petreceri și într-o desfrânare totală.

„Cred că lucrul extraordinar a fost să descopere că sunt bisexuali”, spune Lownie. „Știm acest lucru din rapoartele Serviciului Secret care au fost efectuate. Ea a avut o serie de aventuri, cu Walter Chrysler, fondatorul Chrysler, și cu un actor pe nume Clifton Webb . Dar știm, de asemenea, că proxenetul notoriu de la Hollywood, Scotty Bowers, le aducea, de asemenea, băieți și fete tinere pentru plăcerea lor acolo”.

Până la urmă, este îndoielnic dacă cele două vedete ale presupusei povești de dragoste a secolului chiar s-au plăcut atât de mult.

„Încă dinainte de a se căsători, a cunoscut faptul că l-a găsit plictisitor și nu a vrut să rămână singură cu el”, spune Lownie. „Dar a simțit că el era îndrăgostit de ea, deși adesea îl trimitea în pat în lacrimi”.

Edward al VIII-lea a murit în mai 1972, la vârsta de 77 de ani. Era un om pierdut, singur și plin de regrete.

„Edward se retragea adesea din compania ei și mergea la biroul lui și se uita la toate lucrurile pe care le avea când era rege și la pozele care îi aminteau de viața lui anterioară”, spune Mace-Archer-Mills. „Și cred că uneori a regretat deciziile pe care le-a luat de a rămâne cu Wallis, pentru că asta l-a costat viața. L-a costat domnia lui. Și cred că nu a fost niciodată capabil să se împace pe deplin cu asta. Cred că era tânăr și nu atât de îndrăgostit, ci avea pofte. Și asta aproape că a costat Regatul Unit coroana”.

După doar cinci episoade „ The Firm: Blood Lies and Royal Succession ”, care a fost comparat cu serialul Netflix The Crown , a urcat în fruntea topurilor podcasturilor din 25 de țări din întreaga lume. Episoadele viitoare promit noi dezvăluiri despre moartea Prințesei Diana , viața scandaloasă a Prințesei Margaret și ruptura dintre Prinții William și Harry.



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg