Case Regale

"Soţul meu plănuieşte să mor într-un accident de maşină!". Cum a fost investigat Charles de poliţie pentru plănuirea morţii Prinţesei Diana?

"Soţul meu plănuieşte să mor într-un accident de maşină!". Cum a fost investigat Charles de poliţie pentru plănuirea morţii Prinţesei Diana? camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Multe s-au scris despre mariajul Prinţului Charles cu Lady Diana, însă nimeni nu s-a gândit vreodată să-l acuze pe moştenitorul coroanei de moartea fostei soţii.

De fapt, Prinţul Charles a fost investigat de poliţia britanică ca urmare a apariţiei unor suspiciuni că acesta ar fi complotat s-o omoare pe Diana. Acesta a fost citat ca martor în 2005, în timpul unei investigaţii care a durat trei ani , după decesul prinţesei în anul 1997, într-un accident din Paris. Acesta a trebuit să răspundă legat de o notă de mână pe care Diana a scris-o în anul 1995, în care prinţesa prezicea că va muri cu răni serioase la cap, astfel încât Charles să fie liber să se căsătorească cu fosta bonă a copiilor, Tiggy Legge-Bourke, pe care Diana a bănuit-o că ar fi avut o legătură cu fostul ei soţ.

"Soţul meu plănuieşte un accident cu maşina mea. Defecţiune la frână şi leziuni grave la cap pentru a-i face calea liberă să se căsătorească cu Tiggy. Camilla nu este altceva decât o momeală, aşa că noi toţi suntem folosiţi de Charles în toate sensurile cuvântului”, scria în acest bileţel pe care Diana i l-a înmânat majordomului ei, Paul Burrell.

În 2003, această notă a fost publicată în ziarul The Mirror, dar Charles a declarat că n-a ştiut niciodată de existenţa ei. În ciuda acuzaţiilor făcute de Diana, fostul ei soţ a fost investigat în calitate de martor şi nu de suspect.

Cu toate acestea, detectivii de la Scotland Yard au declarat că n-au găsit nicio altă dovadă care să susţină acuzaţiile din nota de mână a Dianei. În plus, şi acuzaţiile conform cărora Charles ar fi avut o aventură cu bona celor doi fii ai lui s-au dovedit, în timp, a fi false.

Comentarii

Modifică Setările