Royals

Albert al II-lea de Monaco, povestea Prinţului Playboy

Albert al II-lea de Monaco, povestea Prinţului Playboy

Sunt 59 de ani de când acesta a văzut lumina zilei în cel mai însorit şi bogat ţinut din Europa, unul care se întinde pe o fâşie de pământ scăldată de apele azurii ale Mediteranei şi îmbogăţită de finanţele milionarilor în căutare de scutire de taxe. Înţelegeţi de ce este atât de atrăgător acest prinţ, care, din 2005, domneşte peste tărâmul bogaţilor? Azi, familist. La 59 de ani, este tată de patru ori, dar doar gemenii Jacques şi, după el, Gabriella, au drept la succesiune. Farmecul lui este dat şi de sângele de legendă a Hollywood-ului primit pe filiera mamei Grace Kelly, care a părăsit, în 1956, opulenţa Cetăţii Filmului pentru o alta, mult mai strălucitoare, de la palatul princiar din Monaco, devenind soţia Prinţului Rainier. De fapt, cam despre asta a fost vorba în copilăria Prinţului Albert şi-a surorilor lui, Caroline (60) şi Stéphanie (52): despre petreceri şi socializare cu nume mari din lumea filmului american, acasă la familia Grimaldi. Gregory Peck, Alfred Hitchcock, Frank Sinatra, Kirk Douglas şi Cary Grant erau oaspeţii obişnuiţi ai mamei lui Albert, la palat. Cu toate acestea, Prinţul Rainier şi Grace Kelly au avut grijă să-i ţină pe moştenitorii lor cu picioarele pe pământ, cu toate că micuţii erau crescuţi într-o lume privilegiată. „Părinţii noştri au vrut să se asigure că, acasă, ducem o viaţă normală şi nu una ca la palat“, spune Albert, la rândul lui tatăl a doi gemeni de doi ani, Jacques şi Gabriella.

Altfel, vi-o imaginaţi pe strălucitoarea Grace Kelly cu mănuşi de grădinar, lucrând în sera de legume din reşedinţa princiară? Albert aşa şi-o aminteşte pe mama lui, cea care i-a familiarizat pe copiii născuţi în Riviera Franceză cu porumbul şi grâul, cereale necunoscute lor până atunci. O mamă pe care suveranul Principatului de Monaco a pierdut-o pe 14 septembrie 1982, când actriţa avea doar 53 de ani. Albert a povestit, emoţionat, într-un interviu, despre momentul în care a văzut-o pentru ultima oară, în dimineaţa acelei zile fatidice. „Eram încă pe jumătate adormit. A deschis puţin uşa de la camera mea – era pe punctul de a pleca la drum cu Stéphanie – şi mi-a zis: «Ne vedem mai târziu!». A fost ultima dată când am văzut-o“, a povestit prinţul despre ziua în care avea să afle că mama lui a murit într-un accident de maşină. Un şoc enorm, spune Albert de Monaco, care adaugă că a simţit lipsa mamei în momentele speciale ale vieţii lui.

Sharon Stone. S-a zvonit că şi ea a fost o frumuseţe care i-a cedat lui Albert, cândva.

Albert avea 24 de ani pe atunci şi probabil că roller coaster-ul amoros în care s-a îmbarcat după moartea lui Grace a fost o încercare de a-şi petici golurile de afecţiune, pe care rigurosul lui tată, decedat în 2005, nu ştia cum să le umple. Sharon Stone, Claudia Schiffer, Kylie Minogue, Naomie Campbell sau Diana Ross, toate aceste frumuseţi ale lumii şi multe altele nenumite aici şi-au găsit locul în carnetul de cuceriri al prinţului, unul în care se zvoneşte că sunt însemnate peste 40 de nume celebre. Gândiţi-vă la un nume de actriţă, manechin sau sportivă faimoasă! Este foarte probabil să fie vorba despre o fostă iubită de-ale lui. Toate acestea visau acel vis obişnuit al oricărei femei: să se căsătorească cu un tip de viţă nobilă, başca suveran peste o avere de peste un milliard de dolari.

Fosta şi actuala. Charléne nu se simte ameninţată de Naomi Campbell, care s-a iubit cu soţul ei prin 1994.

Citeşte continuarea în pagina următoare!

Modifică Setările