Royals

Aniversare regală la Palatul Peleş FOTO

Aniversare regală la Palatul Peleş FOTO camera-retro icon Vezi galeria 22 poze

Dacian Cioloş şi soţia sa, precum şi poetul Mircea Cărtărescu s-au aflat printre invitaţii de seamă care i-au urat sâmbătă la mulţi ani Principesei Moştenitoare Margareta.

_DSC7717

Sâmbătă, Castelul Regal Peleş a găzduit mai multe evenimente dedicate sărbătoririi Proclamării Regatului României, acum 135 de ani, dar şi zilei de naştere a Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, care a împlinit 67 de ani.

„Trebuie să ne rugăm pentru Rege“, a spus Principesa Moştenitoare Margareta, care a mărturisit că vorbeşte cu Majestatea Sa zilnic pe internet.

Fiica cea mare a Regelui Mihai I, soţul acesteia, Principele Radu, şi sora ei mai mică, Principesa Maria, i-au avut invitaţi la Palatul Peleş pe prim-ministrul României, Dacian Cioloş, şi pe soţia acestuia, Valérie Villemin, dar şi pe viceprim-ministrul Vasile Dâncu şi pe soţia acestuia.

_DSC8063
Principesa Margareta şi Dacian Cioloş (pe fundal, Valerie Villmin şi Principele Radu)

„E un eveniment de suflet pentru mine. Principesa Margareta este un om care s-a dedicat de mai mulţi ani României şi e o ocazie s-o sărbătorim“, a declarat Dacian Cioloş.

Pe lista invitaţilor care au fost decoraţi pentru activitatea lor strălucită s-au aflat şi poetul Mircea Cărtărescu, IPS Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, tenorul Vasile Moldoveanu şi Adrian Curaj, în fosta sa calitate de membru al Consiliului Director al Fundaţiei Principesa Margareta a României.

_DSC7659
Printre invitaţi s-au aflat IPS Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Mircea Cărtărescu, tenorul Vasile Moldoveanu şi Adrian Curaj.

Seara a început cu câteva decorări cu “Ordinul Coroana României”, “Crucea Casei Regale a României” şi “Decoraţia regală Nihil Sine Deo”, în Holul de Onoare al castelului.

_DSC7527

Apoi, Camerata Regală a susţinut un concert foarte apreciat de invitaţi în Sala de Muzică a Castelului Peleş, alături de marea soprană Nelly Miricioiu şi de mezzosoprana Alexandra Hordoan.

Dress-code-ul serii a fost black tie, adică smoking pentru domni şi rochie de cocktail trei sferturi pentru doamne.

În cinstea Principesei a fost pregătit şi un dineu elegant, cu aranjamente florale albe, în Salonul Italian şi Salonul Maur.

_DSC7971
Principesa Maria, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu.
Modifică Setările