Royals

Bijuteriile Coroanei Suedeze au fost furate

Bijuteriile Coroanei Suedeze au fost furate

Incident fără precedent! Bijuteriile familiei regale suedeze au fost furate, potrivit presei internaţionale. Făptaşii au scăpat neprinşi, căci au fugit de la faţa locului cu o barcă cu motor. Bijuteriile furate Potrivit primelor informaţii oferite de oficialităţile suedeze, făptaşii au reuşit să fure două coroane şi un obiect preţios, toate datând din secolul XVII-lea. Acestea se aflau în locuri securizate, în Catedrala Strangnas, însă hoţii au reuşit să fenteze sistemul de siguranţă.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei suedeze, Thomas Agnevik, a declarat că n-au momentan nicio pistă în legătură cu identitatea hoţilor. ”Momentan e 1-0 pentru ei. (...) Nu pot pune un preţ pe ele (n.r. bijuteriile furate), sunt obiecte de interes naţional. Căutăm o barcă mică şi deschisă. Avem câteva informaţii despre cum arată barca. Acum examinăm toate indiciile pe care le primim. Munca poliţiei a continuat şi pe timpul nopţii, dar nu a înregistrat niciun succes semnificativ în legătură cu identitatea suspecţilor”.

Catedrala din care s-au furat bunurile

Se pare că cele două coroane aparţineau Reginei Kristina şi, respectiv Regelui Karl IX. Pe această perioadă, Catedrala Strangnas, veche de 900 de ani, a fost închisă accesului public, constituind locul infracţiunii.