Royals

Fiica lui Stephanie de Monaco, Pauline, vorbeşte despre viaţa în familia regală monegască: "Mama nu ne-a crescut cu greutatea titlurilor regale pe umeri"

Fiica lui Stephanie de Monaco, Pauline, vorbeşte despre viaţa în familia regală monegască: "Mama nu ne-a crescut cu greutatea titlurilor regale pe umeri"

În vârstă de 26 de ani, Pauline are propriul brand în modă şi este noua stea a familiei regale monegasce

Frumoasa Pauline Ducruet şi-a lansat brandul unisex şi sustenabil Alter în 2018, iar în 2019 şi-a prezentat o colecţie la Săptămâna Modei de la Paris. Am putea spune că moda îi curge prin vene, dacă ne gândim la fashion icon-ul Grace Kelly, bunica ei. Dar Pauline spune că ea îşi priveşte foarte simplu familia. "Mama nu a vrut să ne crească având presiunea rolurilor noastre sociale, a greutăţii titlurilor regale. Eu nu am văzut niciodată în bunica mea o divă, chiar dacă recunosc iconul Grace Kelly în lumea modei", a declarat Pauline într-un interviu acordat pentru Corriere della Sera. "Am fost crescuţi într-un mod simplu, departe de lumina reflectoarelor. De aceea, până acum trei ani, nici nu am apărut la balconul palatului regal, cu ocazia Zilei Naţionale sărbătorite în Monaco pe 19 noiembrie. Am studiat în New York, deci am fost de multe ori departe, iar mama ne-a spus întotdeauna că suntem liberi să participăm sau nu la astfel de ocazii. Am apreciat mereu asta la mama. De altfel, eu sunt foarte apropiată de mama, iar ea îmi spune adesea că eu sunt versiunea Mini Me pentru ea. Mama e o femeie liberă, independentă şi bună, care mă întreabă mereu: Eşti fericită?. Asta o interesează şi asta ne-a transmis că e important: liniştea şi fericirea noastră, care sunt mai presus de orice", mai spune nepoata lui Albert de Monaco, Pauline fiind numărul 16 în linia de succesiune la tronul monegasc, după fratele ei, Louis.

Prinţesa Stephanie, în vârstă de 55 de ani, fiica Prinţului Rainier şi a lui Grace Kelly, i-a născut pe fiul Louis şi pe fiica Pauline în 1992, respectiv 1994, din relaţia extrem de controversată cu bodyguardul ei, Daniel Ducruet. Iar copiii au fost incluşi în linia de succesiune la tron după ce Prinţesa Stephanie s-a căsătorit cu Daniel Ducruet în 1995. Cei doi au divorţat, însă, un an mai târziu. Iar în 1998, Stephanie a dat naştere celui de-al treila copil, Camille, refuzând să spună numele tatălui, care ulterior s-a dovedit a fi şeful securităţii de la palatul regal, Jean Raymond Gottlieb. Cum, însă, cei doi nu s-au căsătorit niciodată, Camille nu a fost inclusă în linia de succesiune la tron. Ulterior, Stephanie a mai avut o relaţie cu un dresor de elefanţi, dar şi cu un acrobat de circ portughez, cu care a fost măritată vreme de un an. Iar dacă la toate acestea adăugăm şi relaţiile ei din prima tinereţe, cu nume precum Paul Belmondo, Anthony Delon şi Rob Lowe, era firesc ca Prinţesa Stephanie să-şi crească în acelaşi spirit liber copiii, fără a pune presiunea titlurilor regale asupra lor - pentru că şi ea a trăit fără să ţină cont de regulile de la casa regală.

De aceea a şi urmat Pauline parcursul în modă - pentru că mama ei a încurajat-o să facă exact ce îi place. "Am studiat la Paris, la Instituto Marangoni, apoi am urmat internshipuri la Vogue şi la Louis Vuitton şi, în cele din urmă, mi-am definitivat studiile în domeniu la Parsons School of Design, în New York. Iar odată ce am decis să deschid un business în modă, propriul brand, numit Alter, am revenit în Europa. Întotdeauna am visat să am propriul brand. Am iubit moda de când eram copil."

Foarte apropiată de Prinţesa Stephanie de Monaco, Pauline a mai vorbit anul acesta şi cu revista Tatler despre influenţa pe care a avut-o mama ei asupra sa inclusiv în modă. "Ea a jucat mereu un rol imens în felul cum m-am raportat la modă, fiindcă am crescut văzându-i peste tot rochiile pentru diverse evenimente şi admirându-i fotografiile din anii '80. În acelaşi timp, însă, am simţit nevoia să mă distanţez de sitlul mai formal al familiei mele şi să aleg un stil de stradă mai raw pentru brandul meu, Alter", povesteşte Pauline, care a fost extrem de fericită anul trecut, la Săptămâna Modei de la Paris, atunci când a fost susţinută la prezentarea primei ei colecţii de către toată familia regală prezentă acolo - inclusiv Charlotte Casiraghi, verişoara ei.

Pauline a vorbit şi despre legătura cu sora sa, Camille, şi fratele Louis. "Îmi place de Camille pentru că are iniţiativa în multe situaţii, iar cu Louis am o legătură specială, suntem legaţi precum gemenii", a mărturisit Pauline Ducruet, care petrece pandemia la Monaco, alături de mama ei şi sora vitregă, Camille Gottlieb. "M-am bucurat să pot petrece mai mult timp alături de ele. În acelaşi timp, am lucrat la noi creaţii şi modalităţi ca brandul meu să fie din ce în ce mai sustenabil". 

Foto: Instagram

 

Comentarii

Modifică Setările