Royals

Jacqueline Bisset, invitata Casei Regale FOTO

Jacqueline Bisset, invitata Casei Regale FOTO camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Actriţa britanică a onorat invitaţia Familiei Regale la recepţia oferită de Principesa Margareta la Palatul Elisabeta. Jacqueline Bisset şi Principesa Moştenitoare Margareta Principesa Moştenitoare Margareta a găzduit, în Sala Regilor de la Palatul Elisabeta, festivitatea de premiere a laureaţilor celei de-a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, organizat de Radio România. Festivalul se află, de la fondarea lui, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale.

La ceremonia de acordare a premiilor au luat parte Georgică Severin, directorul general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune, regizorul Dmitriy Nikolaev, preşedintele juriului Grand Prix Nova 2017, şi actriţa Jacqueline Bisset, pe lângă alte personalităţi ale culturii române şi reprezentanţi ai Radiolului naţional.

Ceremonia de premiere a pieselor a fost urmată de o recepţie oferită de Principesa Moştenitoare Margareta în Sufrageria Mare.

Grand Prix Nova este singurul festival de producţii sonore care îşi propune ca temă Inovaţia. Anul acesta festivalul a primit la Bucureşti un număr record de participanţi – 45 de producţii de înaltă calitate din 26 de ţări din întreaga lume. Ultima zi a concursului a cuprins un workshop destinat tinerilor creatori de teatru radiofonic.

Premiile concursului au revenit Elveţiei, Croaţiei şi Serbiei (pentru Teatru Scurt) şi Belgiei, Elveţiei şi Slovaciei (pentru Radio Drama). Trei actori români au primit premii speciale pentru creaţiile lor radiofonice din anul trecut: Maria Ploae, Dan Aştilean şi Bianca Elena Babaşa.

Foto: Daniel Angelescu