Royals

Portretul reginei Elisabeta va fi dat jos de la Universitatea Oxford. Motivul este uluitor, iar secretarul Educaţiei califică acţiunea drept ”absurdă”

Portretul reginei Elisabeta va fi dat jos de la Universitatea Oxford. Motivul este uluitor, iar secretarul Educaţiei califică acţiunea drept ”absurdă” camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Universitatea Oxford a luat o decizie care a revoltat multe persoane şi oficiali din Marea Britanie. Mişcarea cancel culture iată că o afectează şi pe regină. Cum este posibil?

Studenţii unui colegiu din cadrul Universităţii din Oxford au votat pentru eliminarea portretului ei, expus în camera comună a Magdalen College (MCR), care are o lungă asociere cu membrii familiei regale.

Comitetul MCR, format din studenţi absolvenţi, a votat pentru retragerea portretului bazat pe o fotografie din 1952, susţinând că reprezintă un simbol al „istoriei coloniale recente”.

Portretul a fost acum eliminat, potrivit preşedintelui Comitetului. Secretarul educaţiei, Gavin Williamson, a intervenit aseară condamnând mişcarea „absurdă”.

Preşedintele MCR, Matthew Katzman, a declarat pentru The Telegraph: „A fost eliminată. S-a decis să fie lăsată camera comună neutră. Despre asta era vorba.”

„Colegiul va avea o mulţime de picturi, dar camera comună este menită să fie un spaţiu în care toţi să se simtă bineveniţi”.

Decizia de a elimina imaginea a provocat critici pe scară largă, inclusiv din partea domnului Williamson, care a spus: „Studenţii de la Universitatea Oxford elimină o imagine a reginei… este pur şi simplu absurd.”

„Este şeful statului şi un simbol al ceea ce este mai bun în Regatul Unit. În timpul lungii sale domnii, a lucrat neobosit pentru a promova valorile britanice de toleranţă, incluzivitate şi respect în întreaga lume”.

Magdalen a indicat că nu va interveni pentru a inversa decizia.

Foto: Profimedia

 

Comentarii

Modifică Setările