De ce covorul roșu de la Oscar e înlocuit cu unul culoarea șampaniei? S-a rupt tradiția

13 martie, 2023

Pentru prima dată din 1961 încoace covorul de la Premiile Oscar 2023 nu mai este roșu. Care e explicația?

oscar 2016 lady gaga taylor kinney jpeg

De-a lungul anilor, multe lucruri s-au schimbat în cadrul Premiilor Oscar. Prezentatorii, premiile, categoriile, nominalizații, însă un lucru a rămas constant în ultimele șase decenii: covorul roșu. Până anul acesta, când organizatorii au luat o măsură neașteptată.

Miercuri, 8 martie, în fața Teatrului Dolby din Hollywood unde are loc întotdeauna decernarea Premiilor Oscar, muncitorii au desfășurat un covor de culoarea șampaniei, în timp ce Jimmy Kimmel, gazda ediției de anul acesta, a prezidat evenimentul.

covor oscar jpg

„Cred că decizia de a alege un covor de șampanie în locul unui covor roșu arată cât de încrezători suntem că nu va fi vărsat sânge”, a declarat prezentatorul Jimmy Kimmel, făcând aluzie la scena neașteptată de anul trecut, când Will Smith l-a lovit pe prezentatorul Chris Rock. Decizia de a schimba culoarea a venit din partea consultanților de creație Lisa Love, colaboratoare de lungă durată a revistei Vogue, și Raúl Àvila, directorul de creație al glamuroasei Met Gala din New York, scrie alephnews.ro.

Pentru Love, a existat întotdeauna o neconcordanță între codul vestimentar elegant de cravată neagră și faptul că este mijlocul după-amiezii în America, când oamenii sosesc pentru a fi fotografiați la lumina zilei.

Cu un covor acoperit, ei ar putea schimba acest lucru. „Am transformat un eveniment de zi în noapte”, a declarat Love pentru The Associated Press. „Este seară, chiar dacă este încă ora 3:00”.

„Sperăm că oamenilor le va plăcea. Nu înseamnă că va fi întotdeauna un covor de culoarea șampaniei”, a adăugat Love.

Covorul roșu al Oscarurilor datează din 1961, de la cea de-a 33-a ediție a Premiilor Academiei, care a avut loc la Santa Monica Civic Auditorium, când filmul „The Apartment”, de Billy Wilder, a câștigat premiul pentru cel mai bun film, Burt Lancaster și Elizabeth Taylor au câștigat premiile pentru rolurile principale și încă mai exista un „premiu pentru tinerețe”, care a fost acordat lui Hayley Mills pentru „Pollyanna”, mai notează aceeași sursă.

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

la marche 3 jpg
Florin Ristei Te cunosc de undeva jpg
4 ela34 jpg jpeg
5 al10 jpg jpeg
1 negru21 jpg jpeg
1 andreea80 jpg jpeg
3 sm92 jpg jpeg
1 profimedia 0680528022 jpg jpeg
4 dichi9 jpg jpeg
3 ange jpg jpeg
1 profimedia 0678190295 jpg jpeg
7 corina10 jpg jpeg
1 profimedia 0674040087 jpg jpeg
1 fotojet 20 jpg jpeg
1 ioana ginghina pentru antonia nae jpg jpeg
1 fotojet 26 jpg jpeg
1 sean diddy combs la oscar cu fiica sa chance actrita 9 1 jpg jpeg
1 iuliana tudor si mihai radulescu img 1116a jpg jpeg