Royals

Regele Mihai şi Regina Ana aniversează 68 de ani de căsnicie VIDEO

Regele Mihai şi Regina Ana aniversează 68 de ani de căsnicie VIDEO

Pe 10 iunie 1948, cuplul regal se căsătorea la Atena.

Image scanned 11_1_2012 at 4_27 PM

Regele Mihai avea doar 26 de ani când a mers la altar având-o la braţ pe Ana, de doar 24 de ani. Cei doi s-au căsătorit acum 68 de ani, pe 10 iunie, în cadrul unei ceremonii ortodoxe săvârşite în Atena, unchiul dinspre mamă al fostului suveran român, Paul, fiind, în acea perioadă, regele Greciei.

Dar evenimentul nu a fost lipsit de peripeţii. Asta din cauză că religia catolică a tinerei Prinţese Ana o obliga să capete încuviinţarea Vaticanului, condus în acel moment de Papa Pius al XII-lea, pentru a deveni soţia unui rege, fie el şi abdicat, dar de religie ortodoxă.

Nunta de diamant, pe care cuplurile o celebrează la 50 de ani de mariaj, a fost sărbătorită 10 ani mai târziu în cazul lor, în 2008, printr-o serie de evenimente organizate la Bucureşti şi la Castelul Peleş. E vorba despre primul jubileu regal desfăşurat în ţară, cu zeci de invitaţi din străinătate.

La 10 iunie 2013, Majestăţile Lor au celebrat, într-un cadru privat, Nunta de Safir, adică 65 de ani de căsătorie. Regele şi Regina sunt cel mai longeviv cuplu regal din istoria României.

Majestatea Sa Regele a împlinit 94 de ani la 25 octombrie 2015, iar Majestatea Sa Regina a sărbătorit 92 de ani la 18 septembrie 2015. Actualmente, Majestăţile Lor se află la reşedinţa privată din Elveţia.