Nu e Titanic, ci Dannebrog! Cum au început Frederik și Mary a Danemarcei primul lor turneu ca monarhi

4 mai, 2024

Joi, 2 mai, Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei și-au început primul lor turneu regal în calitate de monarhi!

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei au pornit în primul turneu internațional în calitate de regi, turneu care are loc la aproape patru luni de la proclamarea lor și care îi va duce în țări vecine precum Suedia și Norvegia pentru a întări legăturile.

Monarhul în vârstă de 55 de ani și soția sa s-au îmbarcat joi pe spectaculoasa navă regală Dannebrog, un fel de palat plutitor cu care navighează deja de-a lungul coastelor Mării Baltice și care va face escale și în diferite părți ale propriului teritoriu, cum ar fi Insulele Feroe și Groenlanda. 

La ceremonia de primire care a început joi, la prânz, în portul Copenhaga, Regina Mary a ales pentru această ocazie o rochie elegantă de culoare albastru cu mici buline albe, semnată Iris & Ink. Ea a completat, de asemenea, look-ul sofisticat cu un accesoriu impresionat, alb, cu flori, pe cap. În ceea ce privește încălțămintea, ea a purtat pantofi eleganți Jimmy Choo. 

Această excursie la bordul navei regale datează de la începutul secolului trecut, de pe vremea lui Christian X și a reginei Alexandrina. Aceștia au format primul cuplu regal care a navigat pe mare pe acest iaht gigantic, începând itinerariul lor la 26 mai 1932. Ulterior, atât Frederic al IX-lea, cât și soția sa Ingrid au făcut același lucru, la fel ca și fosta suverană până nu demult, Margreth a Danemarcei, împreună cu soțul ei, Regretatul prinț Henrik.

Acum este rândul Regelui Frederick și al Reginei Mary, care s-au cazat pe această navă impresionantă. Construit în 1931 la Orlogsvaerftet pentru a înlocui vasul cu aburi anterior din 1879, Dannebrog servește drept reședință oficială și privată a familiei regale daneze în timpul croazierelor lor în jurul țării sau atunci când se află în vizite oficiale în străinătate. Pe lângă rolul de hotel, acesta efectuează activități de supraveghere a apei, de salvare pe mare și de formare a viitorilor ofițeri.

Prima oprire a vizitelor de stat va fi în Suedia, lunea și marțea viitoare, 6 și 7 mai. Apoi, între 14 și 15 ale acestei luni, ei vor ajunge în Norvegia, ca răspuns la invitația Regelui Harald și a Reginei Sonia.

În ambele cazuri, aceste călătorii vor avea rolul de a marca schimbarea tronului danez și de a evidenția buna înțelegere cu națiunile și suveranii vecini. Ulterior, între 11 și 14 iunie, Frederic al X-lea și soția sa vor întreprinde o vizită oficială în Insulele Feroe, iar între 29 iunie și 8 iulie vor vizita Groenlanda. Ambele teritorii fac parte din Regatul Danemarcei, așa că va fi o modalitate bună pentru cetățeni de a-și cunoaște noul rege și noua regină.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Roast Charles PNG
FotoJet Amelia jpg