Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei merg în prima lor vizită de stat ca monarhi! Unde călătoresc

2 mai, 2024

Regele Frederik și Regina Mary vor efectua prima vizită de stat din timpul domniei lor, ei vor călători în Suedia între 6 și 7 mai.

Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei vor fi găzduiți de Regele Carl al XVI-lea Gustaf și de Regina Silvia la un banchet de stat la Palatul Regal din Stockholm, luni seară, unde este posibil ca dresscode-ul să fie white-tie.

Astfel, pentru acest eveniment, Regina Mary a Danemarcei e posibil să apară cu o tiara deosebită. De la nunta sa din 2004, soția regelui ne-a uimit cu patru diademe strălucitoare, dar de la urcarea pe tron a Regelui Frederik în ianuarie, ea are acum acces la mai multe bijuterii spectaculoase.

Regina Mary a Danemarcei a încântat fanii regali săptămâna trecută, când și-a făcut debutul în Parura de smarald danez în primele portrete de gală ale cuplului.

Tiara, care de obicei este rezervată doar reginei, a fost comandată pentru prima dată în 1840 pentru Regele Christian al VII-lea pentru soția sa, Caroline Matilda a Angliei. Se spune că multe dintre smaraldele care apar în această tetieră se află în familie încă din 1723.

Mary și Frederik în primul portret de gală oficial (1) jpg

Regina Mary a Danemarcei primește salariu pentru munca ei regală

Mare amatoare de ținute cu semnături celebre, Regina Mary a Danemarcei primește o sumă semnificativă de bani pentru munca pe care o depune, iar, în 2024, salariul ei va crește și mai mult!

Regele Frederik și Regina Mary au primit peste 2 milioane de dolari pentru îndeplinirea îndatoririlor lor regale de anul trecut, iar informația a fost făcută acum publică de Palatul danez, care a emis un raport financiar. Din acea sumă, peste 300.000 de euro au fost alocați celei care era Prințesa Mary de la acea vreme.

Cea mai mare parte a venitului comun, plătit de stat, a fost consumată cu cheltuielile domestice și plățile către angajații lor. Din suma totală, cuplul regal danez a rămas cu aproape 400.000 de euro, pe care actuala regină și soțul acesteia i-au cheltuit pe călătoriile neoficiale, haine și alte lucruri personale.

Regina Mary are un gust vestimentar desăvârșit și preferă, de cele mai multe ori, etichetele scumpe, motiv pentru care o mare parte din venitul său a fost alocat vestimentației alese pentru evenimentele și vizitele oficiale. Iar anul acesta, salariul Reginei Mary va crește simțitor, având în vedere creșterea ei în rang de anul trecut până în prezent.

Dacă suma de bani alocată fostei regine, Margrethe, a fost, în 2023, de aproape 8 milioane de euro - dintre care alocația privată s-a ridicat la 1,75 de milioane de euro pe an – se pare că o așteaptă pe Regina Mary o creștere de salvariu consistentă anul acesta. Viitorul financiar al regelui și al reginei nu a fost decis încă de guvern, însă e de așteptat o mărire de salariu pentru amândoi față de cât au primit anul trecut.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Roast Charles PNG
FotoJet Amelia jpg
Regele Charles și Regina Camilla la Catedrala St Paul Londra Foto Getty Images (4) jpg
Regel Frederik și Prințesa Ingrid Foto Instagram jpg
printesa alexandra luxemburg s a casatorit religios (6) jpg
FotoJet Regalii în Norvegia jpg
Margareta Custodele Coroanei Facebook jpg
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
Harry și Meghan în turneul nigerian, GettyImages (5) jpg
Zara Tindall la Royal Ascot, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia profimedia 0872891821 jpg
Regina Mary la dineul norvegian, Profimedia (1) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry Foto GettyImages jpg