Royals

Şi Casa Regală română ia atitudine în criza coronavirusului! Majestatea Sa Margareta promite sprijin în pachete şi măşti sanitare

Şi Casa Regală română ia atitudine în criza coronavirusului! Majestatea Sa Margareta promite sprijin în pachete şi măşti sanitare

Ca şefă a Crucii Roşii române, fiica Regelui Mihai a transmis un comunicat oficial privind cooperarea cu instituţiile publice responsabile de limitarea infectării cu Covid-19.

De ani buni, Majestea Sa Margareta se află la conducerea Crucii Roşii din România. Acum, când ţara se confruntă cu cea mai mare criză sanitară, Custodele Regal a decis că e de datoria sa să transmită populaţiei un mesaj de încurajare, dar totodată şi de informare cu privire la activitatea Crucii Roşii în efortul de stopare a infectării cu coronavirus.

Potrivit acesteia, un milion de măşti sanitare vor ajunge la instituţii publice, şcoli, centre de plasament şi cămine de bătrâni.

Iată mesajul Majestăţii Sale Margareta:

"În aceste momente îngrijorătoare pentru fiecare dintre noi şi pentru familiile noastre, Crucea Roşie Română este în colaborare permanentă cu autorităţile centrale şi locale şi oferă sprijin logistic, uman şi material pentru a consolida răspunsul ţării noastre la ameninţarea cu noul coronavirus (COVID-19).
Crucea Roşie Română desfăşoară o campanie naţională de informare a populaţiei pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus. Graţie voluntarilor noştri, materialele de informare au ajuns în mediul urban şi în mediul rural, iar campania se desfăşoară de asemenea online. Mulţumesc miilor de voluntari ai Crucii Roşii, de care sunt foarte mândră.
În paralel, am făcut demersuri către donatori şi parteneri, pentru ca produsele de igienă să ajungă la un număr cât mai mare de persoane sau instituţii în nevoie. Ne bucurăm de răspunsul prompt al partenerilor noştri.
Asistăm populaţia aflată în autoizolare sau izolare, prin asigurarea pachetelor de alimente de bază şi pachetelor de igienă, conform normelor şi standardelor Crucii Roşii Române pentru situaţii de urgenţă.
Printr-un efort comun, zilele acestea, un milion de măşti sanitare vor ajunge în ţară şi vor fi distribuite de Crucea Roşie Română instituţiilor publice, şcolilor, centrelor de plasament, căminelor de bătrâni şi în spaţiile cu mari aglomerări de persoane.
Cu toţii suntem tulburaţi de răspândirea galopantă a acestei afecţiuni, necunoscute până acum. Dar îndemn pe cetăţenii noştri la calm şi raţiune. În aceste momente, este nevoie să dăm dovadă de grijă faţă de aproapele nostru, să fim responsabili şi, mai ales, să respectăm sfaturile medicale ale autorităţilor competente. Împreună, suntem o forţă capabilă să învingă această ameninţare la adresa sănătăţii noastre."

Comentarii

Modifică Setările