Royals

Unde îşi va petrece Familia Regală sărbătorile de iarnă

Unde îşi va petrece Familia Regală sărbătorile de iarnă

În contextul noilor discuţii privind statutul Casei Regale, respins de Parlament, urmaşii Regelui Mihai se vor retrage la Castelul Săvârşin,

"România nu este monarhie, ci Republică. Palatul Elisabeta trebuie să revină statului român. Membrii Casei Regale pot sa stea la Săvârşin sau în altă parte", a declarat astăzi primul ministru Mihai Tudose, la doar câteva zile după ce îl omagia în Parlament pe Regele Mihai.

Declaraţiile premierului vin în aceeaşi zi în care a apărut informaţia potrivit căreia Guvernul nu susţine proiectul de lege privind statul Casei Regale. Drept urmare, membrii Casei Regale trebuie să elibereze Palatul Elisabeta în 60 de zile.

“Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi ASR Principele Radu se vor afla la Săvârşin de Crăciun şi Anul Nou. Toate cele patru surori ale Majestăţii Sale au dorit să fie la Săvârşin, alături de Custodele Coroanei, în acest final de an marcat de marea suferinţă a pierderii tatălui lor, Regele Mihai.

Cu mare părere de rău, fiind în perioada de mare doliu, Familia Regală nu va putea primi, ca în anii precedenţi, colindătorii la Castelul Regal Săvârşin.

Singura excepţie vor fi Dubaşii din Săvârşin, care vor fi aşteptaţi, ca în fiecare an, la ora 12.00, în ziua de Ajun (24 decembrie 2017), în piaţa cu fântână din incinta Satului Regal. Dubaşii nu vor cânta urările strămoşeşti, ci vor păstra un moment de reculegere în memoria Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai I, în prezenţa Familiei Regale.

La intrarea pe Domeniul Regal Săvârşin, cartea de condoleanţe rămâne în continuare deschisă, chiar şi în zilele de Crăciun, alături de portretul Regelui Mihai I şi de o candelă aprinsă, până la împlinirea celor 40 de zile de mare doliu.

Familia Regală va participa, în dimineaţa zilei de 25 decembrie, la marea slujbă din prima zi de Crăciun, la biserica ortodoxă din comună”, spun reprezentanţii Casei Regale române.