Evenimente

Astro, unul dintre fondatorii trupei reggae UB40, care a lansat mega hitul "Red Red Wine", a murit sâmbătă la 64 de ani

de admin

Astro, unul dintre fondatorii trupei reggae UB40, care a lansat mega hitul "Red Red Wine", a murit sâmbătă la 64 de ani camera-retro icon Vezi galeria 8 poze

Fanii trupei britanice au aflat cu tristeţe de decesul subit al unuia dintre starurile anilor '80.

Terence Wilson, poreclit Astro, a făcut istorie în muzică alături de colegii săi din trupa reggae UB40, care se mândreşte cu câteva hituri rămase în memoria celor care mai au nostalgia muzicii anilor '80.

Vestea subită a morţii sale a fost dată via Twitter: „Suntem complet devastaţi şi cu inimile frânte de durere vă anunţăm că mult iubitul Astro al nostru a murit astăzi, după o scurtă suferinţă. Lumea nu va mai fi niciodată la fel fără el”, a anunţat, sâmbătă seară, prietenul şi partenerul său de scenă, Ali Campbell.

Grupul original UB40 a devenit celebru în anii '80. Un cover UB40 al cântecului „Red Red Wine” din repertoriul lui Neil Diamond a propulsat acest grup reggae în fruntea clasamentelor muzicale de la sfârşitul anilor 1980 şi s-a vândut în peste 100 de milioane de copii la nivel mondial.

Numele grupului, înfiinţat în 1978 la Birmingham, face trimitere la formularul folosit în Marea Britanie pentru a primi indemnizaţia de şomaj - Unemployment Benefits, Form 40.

O informaţie interesantă despre grup ne-a parvenit chiar anul acesta de la toboşarul Jimmy Brown, care a declarat pentru cotidianul "The Guardian" că grupul UB40 a fost monitorizat de serviciile de informaţii interne din Marea Britanie. „MI5 ne-a pus telefoanele sub ascultare şi ne-a monitorizat locuinţele. Noi nu plănuiam o revoluţie, dar dacă ar fi avut loc o revoluţie, ştiam de ce parte ne vom afla”, a spus el.

După mai bine de 30 de ani, Astro, care nu cânta doar cu vocea, ci şi la trompetă şi percuţie, a părăsit trupa în 2013, formând un grup mai mic cu Ali Campbell, UB40 featuring Ali Campbell & Astro, cu care ar fi trebuit să plece în turneu în 2022.

În august, saxofonistul şi alt membru fondator al UB40, Brian Travers, a murit de cancer la 62 de ani. 

FOTO: Facebook

 

Comentarii

Modifică Setările