Red Carpet

Catherine Deneuve, foarte modernă la deschiderea Festivalului de Film de la Veneţia

Catherine Deneuve, foarte modernă la deschiderea Festivalului de Film de la Veneţia camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Roşul, una dintre culorile cel mai adesea purtate la Veneţia, a fost şi alegerea acestei Prime Doamne a cinematografiei franceze.

Timp de 10 zile, Veneţia palpită în ritmul Hollywoodului. Căci aseară s-a dat deja startul celei de-a 76-a ediţii a Festivalului de Film din Lagună, în prezenţa a două mari actriţe: Catherine Deneuve şi Juliette Binoche.

Cele două fac echipă, în roluri de mamă şi fiică aflate în conflict, în primul film prezentat în competiţia oficială. „La vérité, realizat de cineastul nipon care a câştigat anul trecut Palme d’or la Cannes.

Pentru seara deschiderii, Catherine Deneuve (75) a ales să poarte un outfit îndrăzneţ, foarte modern şi în ton cu personalitatea sa: o vestă lungă, de culoare roşie, cu guler imperial şi poale împodobite de pene de struţ, purtată peste o rochie neagră fără mâneci, o creaţie a casei Jean-Paul Gaultier.

Şi alţi actori şi-au făcut deja apariţia la Lido din Veneţia. E vorba despre Brad Pitt, Laura Dern, Scarlett Johansson şi Liv Tyler. Pe lista celor aşteptaţi se numără Penelope Cruz, Antonio Banderas, Robert Pattinson, Jude Law, Robert De Niro, Gary Oldman, Mark Rylance şi Roger Waters. 

Anul acesta, 21 de filme intră în cursa pentru Leul de Aur, printre care şi „Jaccuse”, al lui Roman Polanski. Prezenţa acestuia în competiţie a generat o serie de controverse, regizorul fiind condamnat în Statele Unite pentru agresiune sexuală asupra unei minore, în anii 70. Cinematografia românească va fi reprezentantă şi ea la ediţia din acest an a Festivalului. Documentarul „Colectiv”, de Alexander Nanău, va avea premiera mondială pe 4 septembrie! Filmul descrie tot ce a urmat după incendiul de la Colectiv, din 30 octombrie 2015, când 27 de oameni au murit pe loc şi 180 au fost răniţi „Colectiv” marchează o premieră pentru istoria recentă a cinematografiei din România, fiind primul documentar românesc selectat la ediţia veneţiană. 

Modifică Setările