Evenimente

Cum se îmbrăcau vedetele de la noi în anii '90 şi 2000? Fotografii de arhivă cu greşeli stilistice, dar şi cu ţinute inspirate!

Cum se îmbrăcau vedetele de la noi în anii '90 şi 2000? Fotografii de arhivă cu greşeli stilistice, dar şi cu ţinute inspirate! camera-retro icon Vezi galeria 10 poze

Poate că unele dintre vedetele de mai jos n-ar dori să fie descoperite aceste fotografii de arhivă cu ele.

Altele, dimpotrivă, ar fi chiar mândre de felul în care s-au făcut cunoscute la început de carieră, de ţinutele, machiajul şi coafura etalate. Noi vă lăsăm pe voi să judecaţi cine era cool şi cine nu în urmă cu circa 20 de ani, în peisajul monden românesc.

Delia

Vedeta de la începutul anilor 2000 se îmbrăca şi coafa conform cu tendinţele de atunci, nimic de zis. Astăzi, Delia recunoaşte că, pe la 20 de ani, obişnuia să exagereze cu machiajul, şi nu doar atunci când participa la evenimente. Dar cine nu făcea asta, până la urmă? Orice-ar fi, să ne amintim că artista în vârstă de 38 de ani impunea, la acea vreme, tendinţele în materie de vestimentaţie cool, iar puştoaicele îi urmăreau apariţiile pentru a se inspira în ceea ce priveşte ţoalele, tunsoarea şi nuanţa cool de blond. Vă amintiţi cât de sexy şi greu de găsit erau saboţii ăştia coloraţi, în anii aceia?

Ca bonus, propunem acest clip lansat în anul 2000, cu o Delie de doar 18 ani, la piesa din cadrul campaniei "Un calculator, o şansă în plus". Aşa-i că-i simpatică salopeta?

INNA

La 34 de ani, Inna este un fenomen internaţional. În urmă cu mai bine de zece ani, puţini ar fi pariat pe un astfel de viitor pentru fata care îşi făcea debutul la televizor în show-ul lui Teo, difuzat pe Prima TV. Atunci, Inna era încă o necunoscută, cu o imagine neşlefuită şi departe de cea mega cool de astăzi. În ediţia respectivă, din anul 2008, artista este prezentată cu prenumele întreg, Alessandra, "o fată foarte talentată, de 21 de ani", care-şi caută o colaborare cu o casă de discuri din ţară, fără succes însă. Invitaţii din emisiunea lui Teo se plâng că, în muzica românească, primează look-ul, iar cel al Innei, în acea vreme nu era, să recunoaştem, la fel de atrăgător ca astăzi.

Mihaela Cernea - Class

Solista trupei Class spune că ar purta şi azi costumaţiile de scenă de la început de 2000. Adevărul că Mihaela de atunci se îmbrăca cu o clasă peste mulţi artişti din generaţia ei. Solista trupei Class ştia şi de unde să facă rost de haine beton, iar inspiraţia îi venea când mergea în clubul Martin, acolo unde se strângea hipsterimea vremii.

„În clubul Martin i-am cunoscut pe cei de la firma Escape. Aveau un magazin cu haine unicat şi de bun gust pe Calea Victoriei, într-un gang. Din '97, ei ne-au creat foarte multe ţinute pentru albume", spune Cernea.

Cristina Bălan

Înainte să o redecopere lumea ca pe Cristina Bălan care a câştigat Vocea României, artista era Cristina Haios de la trupa timişoreană Impact. Muzica şi ţinutele lor aveau un vibe house, foarte cool pentru acea perioadă. Atât Cristina, cât şi Rareş erau demn de copiat prin apariţiile lor în clipuri şi pe scenă.

„Aveam barter cu Miss Sixty şi Energy, pentru că-l ştiam pe patronul singurului magazin care aducea aceste brand-uri în Timişoara. Aşa că nu aveam dureri de cap cu vestimentaţia. Aveam libertatea de-a alege şi combina orice obiect vestimentar de la Miss Sixty. Făceam de capul meu, cum mi se parea că e mai cool, mai şocant, mai altfel. Deh, la 20 de ani, ce altceva să vreau?", îşi aminteşte Cristina.

Irina Nicolae - ASIA

Au apărut la sfârşit de deceniu 90 şi au vrut să fie unice. Nu doar în muzică, ci şi în apariţie, în tot ceea ce ţinea de vestimenţie. Fosta fată cu codiţe, Irina Nicolae, este mulţumită că ea şi colegele ei au reuşit să impresioneze cu vestimentaţia lor şi că aceasta era diferită de cea a colegelor de breaslă. „Aşa au luat naştere celebrele «pijamale» de mătase, costumele de camuflaj sau acele costume bărbăteşti purtate cu pălării la decernarea premiilor industriei muzicale româneşti", spune, azi, Irina.

Loredana Groza

În cazul vedetei de 50 de ani, ne-am oprit la această apariţie din anul 1995, când Loredana cânta la Festivalul de la Mamaia, alături de Direcţia 5, piesa O fată singură-n noapte.  Şi... fata de pe scenă începea să se impună ca o divă la noi, cu o ţinută pe măsură. Machiajul respectă stilul strident al acelei perioade, dar coafura este o surpriză plăcută.

De la tunsoare la culoarea părului, Lore era cool, dând uitării primele ei apariţii, din anii 80, când aceasta miza pe coafurile bufante.

Oana Zăvoranu şi Pepe

Încheiem cu unul dintre cuplurile foarte mediatizate ale deceniului 2000. Cei care au fost căsătoriţi din 2006 până în 2011 au avut zile vestimentare mai bune, dar şi mai rele. În poza de mai jos, observăm cum se combină tendinţele în moda mondenă a vremurilor pentru fetele şi băieţii de Bucureşti. Negru- vrăjitoare pentru ea, all brown pentru el. Nu-i rău, dar nici bine.

Foto: Facebook, arhiva personală, revista Unica

Comentarii

Modifică Setările