Evenimente

La 47 de ani, Laura Pausini şi-a recăpătat silueta, slăbind 20 de kilograme. Ce dietă a urmat?

de admin

La 47 de ani, Laura Pausini şi-a recăpătat silueta, slăbind 20 de kilograme. Ce dietă a urmat? camera-retro icon Vezi galeria 12 poze

Una dintre cele mai frumoase şi celebre artiste ale Italiei radiază după ce a reuşit să slăbească vizibil.

La cei 47 de ani ai săi, Laura Pausini e un exemplu de ambiţie şi feminitate. "Regina baladelor de dragoste" din Peninsulă, care prinsese în ultimul timp nişte forme pline după sarcină, şi-a a provocat corpul să ajungă la dimensiunile de odinioară, aşa că a ţinut o dietă care a ajutat-o să slăbească nu mai puţin de 20 de kilograme.

Secretul regimului adoptat constă în cantitatea de proteine consumată (ouă, carne, peşte), care contribuie la pierderea grăsimilor şi la păstrarea masei musculare. E vorba despre aşa-numita dietă oloproteică, cu care a slăbit şi Amalia Năstase şi care se ţine o perioadă de 21 de zile, timp în care pacientul ar trebui să piardă 10% din greutatea corporală. Urmează o perioadă de întreţinere, în care se reintroduc treptat alimentele interzise.

Bazele teoretice ale acestei diete sunt studiile prof. Blackburn de la Universitatea Harvard care, studiind fenomenele metabolice care apar în timpul postului, a determinat cu exactitate nevoile de proteine ​​ale organismului şi a demonstrat că privarea calorică (adică absenţa completă a carbohidraţilor: pâine, paste, cartofi) poate neutraliza efectul anabolic al insulinei asupra metabolismului grăsimilor, cu alte cuvinte – acumularea de grăsime.

Regimul permite consumul de carne (peşte, pui, curcan, vită), de legume (spanac, salată, vinete, dovlecei, zucchini, ridichi, castraveţi, ciuperci, varză, ardei gras, frunze de sfeclă, anghinare, fenicul, sparanghel), fructe de mare, condimente, ulei de măsline, cafeaua, apa plată, ceaiul (ceai verde, de muşeţel, de ghimbir, de păducel).

Alimente interzise: carbohidraţii, dulciurile, lactatele, băuturile răcoritoare, alcoolul

Pare complicat, dar de fapt e o dietă simplă, împărţită în trei etape: pierderea în greutate, tranziţia şi menţinerea. 

Într-un interviu acordat revistei "Donne", artista a spus că a avut unele dificultăţi în a renunţa la anumite alimente, dar rezultatul a justificat toate sacrificiile sale.

Rutina Laurei Pausini combină o alimentaţia bună cu un stil de viaţă activ, artista optând pentru orele de Pilates. 

FOTO: Instagram

Comentarii

Modifică Setările