Dana Budeanu, atac la fotbaliştii tineri: "Nişte ţărani preocupaţi de ce maşină, ce ceas, ce gagică au" VIDEO

31 decembrie, 2019
1 torje alibec chivu mutu fotbalisti stil vestimentar jpg jpeg

Stilista vedetelor consideră că jucătorii noştri sunt prea preocupaţi de imagine şi de viaţa personală, decât de cariera lor şi face o paralelă pertinentă cu viaţa marilor fotbalişti, care au muncit pentru luxul pe care şi-l permit.

Continuând seria verdictelor "incomode", Dana Budeanu analizează stilul vestimentar al fotbaliştilor români, care se evidenţiază, din păcate, mai mult decât reuşitele lor profesionale.

"Suntem într-o perioadă neagră a acestui sport în România", crede Dana Budeanu, "dar problema noastră e şi cu jucătorii, că de aceea avem şi cum să vorbim despre haine atât de mult la fotbalişti, că doar asta îi preocupă. Şi mă refer la generaţia nouă. (...) Ca fotbalist din România, atâta timp cât n-ai ajuns un fotbalist foarte mare internaţional şi, deci, n-ai ajuns la nivelul financiar al unui fotbalist foarte mare internaţional, n-ai cum să te compari de dimineaţă până noaptea cu ăia şi să vrei să fii ăia, nici din punct de vedere vestimentar, nici cu tatuajele, nici cu maşinile, nici cu nimic, pentru că eşti un sărac. Tu chiar dacă ai un salariu de 1 milion pe an, eşti sărac, pentru că ăia au 100 de milioane pe an, deci tu nu ai cum să trăieşti ca ei. (...) Sunteţi nişte ţărani, pe care îi preocupă mai mult ce maşină aveţi, ce ceas, ce haine, ce gagică în loc să jucaţi fotbal. Jucaţi fotbal!".

Dana Budeanu are şi un sfat pentru fotbaliştii români de azi: "Strânge banii, că viaţa de fotbalist e scurtă, mai ales dacă eşti prost. Că voi, majoritatea, nu sunteţi nişte fotbalişti wow, sunteţi nişte fotbalişti proşti. Că dacă eraţi wow, jucaţi mişto. Când eşti un fotbalist mediocru sau prost şi câştigi cât câştigi, strânge-i, măi, băiatule, că ai o carieră de 4-5 ani, maxim 6, după care ajungi în liga a 2-a, liga a 3-a şi s-a terminat cu tine. Ce faci după aia? Ce au făcut atâţia, că nu vreau să vă dau exemple de nume, care acum dorm la păcănele."

Denis Alibec

2 denis alibec stil vestimentar jpg jpeg

"Este fotbalist la Astra, îi place moda. Nu ştiu dacă e bun, i-am auzit numele, oricum, îţi doresc să fii bun. Nu e treaba mea să-ţi analizez jocul, cu toate că dacă sunt suporter şi sunt microbistă în general avem şi noi păreri. Stilul tău vestimentar este unul care se vrea vizibil. Îţi place să te îmbraci, să te dezbraci, să te arăţi şi pe gleznă - că asta e o problemă pe care o au majoritatea fotbaliştilor cu glezna goală. Stilul tău vestimentar nu este mişto. Am văzut că încerci de toate, îţi iei multe haine, îţi stă capul la haine. Ce să zic, cu cât vă stă capul mai mult la haine, cu atât vă stă mai puţin la sport. Ce stil îţi recomand? Arăţi bine pentru că eşti sportiv, dar căută-ţi stilul, pentru că nu poţi şi în pantaloni cu pampers, după aia şi în costum..."

Gabriel Torje

3 gabriel torje stil vestimentar jpg jpeg

"El este exemplul perfect de fotbalist român mediu - nu mă refer la performanţă, că nu analizăm asta acum - care a zis că trebuie să am şi pantalonaşi din ăia, şi tricou polo la care ridic gulerul, trebuie să am şi costumaşul nu ştiu care, pantalonii ăia - că acum se poartă mai aşa, geacă de piele de nu ştiu care... "

Ciprian Tătăruşanu

4 ciprian tatarusanu stil vestimentar jpg jpeg

"Un băiat extrem de decent. Când mă gândesc la el, mă gândesc la Cristi Chivu, din punct de vedere vestimentar. Nu neapărat că stilurile lor sunt asemănătoare, dar el are acelaşi vibe, nu s-a ras în ca azi, ca mâine să-şi facă creastă, nu s-a tatuat, e OK. El este portar, e sportiv. Sportivii nu trebuie să epateze prin nimic altceva decât prin performanţă şi, în rest, să fie foarte decenţi."

Adrian Mutu

5 adrian mutu stil vestimentar jpg jpeg

"Este considerat şi astăzi probabil unul dintre cei mai frumoşi fotbalişti români ai tuturor timpurilor. Te îmbraci bine! El a avut o perioadă scurtă de derapaj, din punct de vedere vestimentar, care era şi un derapaj din punct de vedere al anturajului. În rest, Adrian este un bărbat elegant. Cred că seamănă mult, ca abordare vestimentară, cu Adrian Cristea."

Adrian Cristea

6 adrian cristea stil vestimentar jpg jpeg

"Craiul fotbalului românesc... Cât a ţinut cariera lui? Păi dacă i-au plăcut hainele... Cred că meseria ta e alta. Foarte mişto sunt abordările lui vestimentare. Înţeleg că e consiliat sau că este ambasadorul unui brand de costume. Există mici exagerări câteodată, dar în 90% din cazuri este OK. Se îngrijeşte foarte mult. Eu cred că era alta cariera ta şi nu e prea târziu niciodată. Cred că din generaţia asta nouă, e pe locul întâi. Pe bune, e chiar foarte bine îmbrăcat. Şi e şi cu ciorapi!"

Cristi Chivu

7 cristi chivu stil vestimentar jpg jpeg

"Este un reper, pentru că este un sportiv decent. El are un stil vestimentar laid back, adoptat şi de soţie. Nu e nicio problemă, pentru că ei respectă foarte bine dress code-urile când sunt invitaţi la gale, la cocktail-uri. Sunt foarte bine de fiecare dată, el întotdeauna este într-un smoking sau într-un costum cu cravată neagră, iar ea are ţinute adaptate situaţiei. El are un stil unitar. Pantalonii ăia negri cu turul jos nu mi se par OK, nu mi se par OK pentru niciun bărbat! În rest, e un stil foarte OK, foarte curat.

Ciprian Marica

8 ciprian marica stil vestimentar jpg jpeg

"El îşi ştie greşelile, i le-am spus. A avut şi combinaţiile de blugi cu sacou de smoking - prost!, încă mai are vara ieşirile astea în şlapi... stilul lui este un pic flashy, adică ba ne mulăm mai mult decât trebuie, ba ne plac jeanşii mulaţi pe genul colant pe deasupra gleznei. Există şansa să ai un stil perfect. El provine dintr-o familie înstărită, ceea ce înseamnă că a avut toate posibilităţile din lume şi atunci disperarea asta de-a fi şi cu geaca roşie, şi cu jeanşii mulaţi nu e justificată. La peste 30 de ani, ca bărbat, trebuie să-ţi cunoşti stilul. Încă nu ţi l-ai definit."

Răzvan Lucescu

9 razvan lucescu stil vestimentar jpg jpeg

"El este din topul meu de oameni din fotbal care au definit o eră a cravatelor cu nodul cât capul - şi domnul Borcea avea la fel! Nu ştiu care era ideea, cine le spusese, dar aşa era. Răzvan Lucescu este, însă, un antrenor de fotbal pe care nu cred că l-am văzut vreodată în altceva decât în costum. Ceea ce mi se pare excepţional! Mi se pare de o educaţie şi de un respect faţă de public, jucători şi sport fantastice! Eu când văd antrenorii de fotbal în trening e oribil. Tu nu eşti jucător, eşti oficial, nu ai ce să cauţi să fii şleampăt. El a fost întotdeauna în costum. Iar tatăl lui este Mircea Lucescu, unicul!"

Bogdan Lobonţ

10 bogdan lobont stil vestimentar jpg jpeg

"A fost un portar foarte bun. Din punct de vedere vestimentar, nu cred că a excelat vreodată, nu a ştiut niciodată. Nu e OK, nu a avut talentul ăsta, dar a avut la fotbal. A ieşit la pensie de la Roma!"

Dan Petrescu

11 dan petrescu stil vestimentar jpg jpeg

"Generaţia de aur! Eu despre campionii mari o să vorbesc frumos. Nu-mi convine când Dan Petrescu e în trening, nu-mi place deloc, dar o să vorbesc despre el când nu e în trening. Îmi place de el când e în costum."

Ilie Dumitrescu

12 ilie dumitrescu stil vestimentar jpg jpeg

"Se îmbracă foarte bine, e foarte preocupat de acest aspect. Este un fotbalist care este autodidact, a vrut foarte mult să înveţe tot despre tot. Este proprietarul Hanului cu tei. Este un sportiv care a vrut enorm să evolueze şi a reuşit şi, din punct de vedere vestimentar, mi se pare extrem de îngrijit şi de preocupat de el."

Gheorghe Hagi

13 gheorghe hagi stil vestimentar jpg jpeg

"Am ajuns la Dumnezeu. Eu nu am ce să vorbesc despre Gheorghe Hagi, eu sunt un nimeni. Eu nu am naţionalisme, dar când vorbesc despre el sunt mândră că suntem din aceeaşi naţie. Noi suntem nişte oameni dintre care s-au remarcat nişte dumnezei, iar unul dintre ei este Gheorghe Hagi. Şi unii vorbesc despre Hagi! În România nu are cine să vorbească despre Hagi, noi toţi suntem nişte gunoaie pe lângă el, din toate punctele de vedere. Ăştia care vorbesc despre Hagi nici nu realizează că sunt zero. Gheorghe Hagi este senzaţional."

Dana Budeanu şi-a continuat analiza şi cu stilul fotbaliştilor internaţionali, pe care o puteţi urmări în filmuleţul de mai jos:



Recente pe Ok! Magazine

oscar 2016 lady gaga taylor kinney jpeg
Florin Ristei Te cunosc de undeva jpg
4 ela34 jpg jpeg
5 al10 jpg jpeg
1 negru21 jpg jpeg
1 andreea80 jpg jpeg
3 sm92 jpg jpeg
1 profimedia 0680528022 jpg jpeg
4 dichi9 jpg jpeg
3 ange jpg jpeg
1 profimedia 0678190295 jpg jpeg
7 corina10 jpg jpeg
1 profimedia 0674040087 jpg jpeg
1 fotojet 20 jpg jpeg
1 ioana ginghina pentru antonia nae jpg jpeg
1 fotojet 26 jpg jpeg
1 sean diddy combs la oscar cu fiica sa chance actrita 9 1 jpg jpeg
1 iuliana tudor si mihai radulescu img 1116a jpg jpeg