Corina Chiriac împlineşte astăzi 72 de ani. Ce mai face marea artistă după ce s-a retras din televiziune

26 octombrie, 2021
2 corina chiriac 9 jpg jpeg

Una dintre marile doamne ale cântecului românesc împlineşte astăzi 72 de ani. La mulţi şi sănătoşi ani, Corina Chiriac!

Artista a cochetat cu televiziunea realizând o foarte apreciată emisiune, însă din 2020 s-a retras din acest domeniu, după 12 ani de realizări notabile. Emisiunea sa de divertisment ”Opriţi Timpul” era foarte urmărită, a avut sute de invitaţi celebri, însă pandemia şi obligativitatea distanţării fizice a pus capăt multor proiecte de suflet.

La plecarea sa de la Naţional TV, anul trecut, artista mărturisea că are nevoie de o pauză de resetare personală şi profesională. Corina Chiriac a găzduit emisiunea de duminică timp de 12 ani, la Naţional TV. Iniţial s-a numit „Sa v-amintiţi, duminica!”, până la sfârşitul lui iunie 2014.

Din septembrie 2014, şi-a schimbat denumirea în „Opriţi timpul”. Din martie 2020 (sezonul 12), Corina Chiriac a prezentat emisiunea alături de Adrian Enache. Au fost filmate opt ediţii, dar filmările au fost oprite de pandemie.

Astăzi, marea artistă împlineşte 72 de ani şi se bucură din plin de zilele frumoase în care poate ieşi în natură. Cea mai recentă poză publicată de marea artistă o înfăţişează în natură. Este suplă şi într-o formă fizică foarte bună.

12 corina chiriac 1 jpg jpeg

Corina Angela Chiriac s-a născut pe 26 octombrie 1949, la Bucureşti. Tatăl său, apreciatul compozitor Mircea Chiriac (1919-1994), era profesor de armonie şi contrapunct la catedra de compoziţie şi dirijat la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, iar mama sa, Elisabeta Chiriac (1920-2002), profesoară de pian la acelaşi Conservator.

Corina Chiriac a făcut parte din generaţie cu actori de succes precum George Mihăiţă, Florin Zamfirescu, Gelu Colceag, Tamara Creţulescu sau Mircea Diaconu.

În anul 1970 debutează la concursul TV „Steaua fără nume”, cu melodiile “Valurile Dunării”, o arie din opereta “My Fair Lady” şi piesa din repertoriul francez “Il est mort le soleil”.

Participă pentru prima oară la Festivalul naţional de muzică uşoară “Mamaia” la ediţia 1972 (25 – 27 iulie) cu melodiile “Cine spune că-i uşor ?” (Paul Mihăescu/Fred Firea) cu care obţine Menţiune, „A-ntinerit romanţa” (Aurel Giroveanu/Felea) – care obţine Premiul III, “Pasăre de apă” (Radu Şerban/Gh. Vâlcu), “Chemare” (Liviu Marcovici/Daniella Caurea), “Dulcele târg al ieşilor” (Richard Stein/M. Djentenirov) – Menţiune.

În anul 1998 este ales expert asociat al Comisiei Naţionale UNESCO România precum şi membră al clubului UNESCO alături de alte personalităţi artistice, medicale, literare.  La 10 decembrie 2004, artista primeste Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B – „Muzică”, „pentru contribuţiile deosebite în activitatea artistică şi culturală din ţara noastră, pentru promovarea civilizaţiei şi istoriei româneşti”.

Cele mai cunoscute şi iubite melodii ale sale sunt: Ne cunoaştem din vedere”, ”Ce mică-i vacanţa mare”, „Mama doar mama”, ”Unde erai?”. Melodia "Strada speranţei" a devenit şlagărul emblematic al Corinei Chiriac.

Artista a început colaborarea cu lumea televiziunii din 1998, când a devenit co-realizator la Radioteleviziunea Română a emisiunii „Magazin Duminical” şi a altor emisiuni de divertisment.

Corina Chiriac este o prezenţă discretă, un om care iubeşte animalele şi care a strâns foarte multe realizări, premii şi care a dăruit publicului un vast repertoriu de melodii superbe, adevărate ever-green-uri.

Preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit artistei Corina Chiriac la 10 decembrie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B - "Muzică", „pentru contribuţiile deosebite în activitatea artistică şi culturală din ţara noastră, pentru promovarea civilizaţiei şi istoriei româneşti”.

Cântăreaţa a fost căsătorită o singură dată, cu Virgil Anastasiu. Acesta a murit în anul 2019. Virgil Anastasiu este unicul bărbat care a dus-o la altar pe Corina Chiriac, în 1993. Mariajul a durat până în 1997. S-au cunoscut în Statele Unite ale Americii, la un restaurant românesc şi s-au căsătorit la Las Vegas.

Iată ce spunea bărbatul despre celebra sa soţie într-o emisiune de televiziune: „Corina era soţia perfectă. Cuminte, casnică, avea grijă de gospodărie, făcea curat, mă aştepta cu mâncare. Sunt mândru că am fost singurul soţ al Corinei Chiriac”, declarat Virgil Anastasiu.

Artista nu are copii şi şi-a dedicat întreaga viaţă carierei. A fost, poate, ca o reacţie a subconştientului în urma a ceea ce i s-a intamplat mamei sale: “Câteodată, am regretat ca nu am avut copii, au fost multe momente. Mama, dacă nu se mărita şi nu mă avea pe mine şi nu erau vremurile care erau în anii ’50, ar fi fost o mare pianistă, cânta superb la pian. Dar s-a măritat şi a facut un copil”, a declarat artista în urmă cu câţiva ani.

Foto: Facebook



Recente pe Ok! Magazine

la marche 3 jpg
oscar 2016 lady gaga taylor kinney jpeg
Florin Ristei Te cunosc de undeva jpg
4 ela34 jpg jpeg
5 al10 jpg jpeg
1 negru21 jpg jpeg
1 andreea80 jpg jpeg
3 sm92 jpg jpeg
1 profimedia 0680528022 jpg jpeg
4 dichi9 jpg jpeg
3 ange jpg jpeg
1 profimedia 0678190295 jpg jpeg
7 corina10 jpg jpeg
1 profimedia 0674040087 jpg jpeg
1 fotojet 20 jpg jpeg
1 ioana ginghina pentru antonia nae jpg jpeg
1 fotojet 26 jpg jpeg
1 sean diddy combs la oscar cu fiica sa chance actrita 9 1 jpg jpeg