George Clooney, despre rolul de soţ: "Amal mi-a schimbat viaţa!“

31 ianuarie, 2021
1 george8 jpg jpeg

În pragul împlinirii a 60 de ani, Omul Anului 2020 a ajuns să aprecieze căsnicia sa şi paternitatea mai mult decât jumătatea de miliard de dolari din bancă şi cele şapte nominalizări la Oscar.

Soţii Clooney şi-au petrecut aproape întreaga perioadă de izolare din pandemie în casa pe care George a cumpărat-o în anii ‘90, după ce devenise faimos cu rolul din serialul ER. Acolo se simte actorul mai mult ca oriunde acasă, pe proprietatea din Hollywood Hills, cu trei dormitoare şi-un birou transformat în camera gemenilor lui, pe care o deţine pe lângă celelalte vile ale sale de la Lacul Como, Cabo şi Lake District. Superstarul hollywo­odian a devenit tot mai cunoscut publicului internaţional, datorită colaborărilor lui fruc­tuoase cu regizori precum Steven Soderber­gh sau fraţii Coen şi-a celor şapte proiecte pe care le-a bifat până acum în calitate de re­gizor. Dar acea jumătate de miliard de dolari pe care o are acum depozitată în bancă nu-i cea mai de preţ posesie a sa. Simţul de aface­rist iscusit, pe care l-a demonstrat şi-n 2017 când şi-a vândut compania de tequila pe câ­teva sute de milioane de dolari, nu-l defineşte în totalitate. De când şi-a întâlnit marea iu­bire, în 2013, a aflat ce înseamnă compasiu­nea, altruismul, generozitatea: „Nu ştiam cât de pustie era viaţa mea înainte de-a o întâlni pe Amal. Ea mi-a schimbat complet viaţa!“, a declarat acesta, la finele lui 2020, pentru GQ. „Nu simţisem niciodată până atunci că viaţa altcuiva poate fi infinit mai importantă decât a mea. După care au venit şi cei doi năzdră­vani pe lume...“ Iar, din secunda în care şi-a strâns pentru prima dată gemenii Alexander şi Ella (3) în braţe, starul din Gravity (2013) a învăţat să preţuiască şi mai mult lucrurile sim­ple în viaţă. „Mă tund singur, tot eu îi tund şi pe copiii mei, dau cu mopul şi cu aspiratorul prin casă, spăl rufele şi vasele în fiecare zi“, ne ia prin surprindere superstarul cu activităţile casnice pe care le-a avut în pandemie. „N-am prea ieşit din casă din martie 2020, pentru că fiul meu are astm. Medicii zic că virusul nu-i atacă atât de rău pe copii, dar suntem oare si­guri de asta?“, spune părintele preocupat mai mult decât orice de sănătatea gemenilor săi. „2020 a fost o nenorocire de an pentru toată lumea, dar o să ieşim cu bine din toată peri­oada asta. Dacă n-aş crede asta nici nu ştiu cum ne-am mai putea creşte copiii în lumea asta“, conchide Icon of 2020, după cum l-a nu­mit GQ.

Cuplul de Aur de la Hollywood n-a mai fost zărit în spaţiul public de luni întregi, iar copi­ii lor nici atât. Cei mici nu apar niciodată pe reţelele de socializare, nu şi-au însoţit părinţii la evenimente (atunci când se organizau cere­monii şi premiere, evident) şi nu există decât o singură fotografie cu ei, din decembrie 2018, când Amal (42) a fost surprinsă de paparazzi ieşind cu ei în braţe dintr-un hotel. De ce atâta secretomanie? Am putea da vina pe discreţie, dar e mult mai mult de-atât. După ce doamna Clooney, avocat de succes ce apără dreptu­rile omului, a început lupta juridică împotri­va unor membri ISIS, capul familiei a început să se teamă ca gemenii lor să nu devină ţinte reale pentru răzbunătoarea organizaţie crimi­nală, motiv pentru care a intensificat măsuri­le de siguranţă asupra familiei sale: „Există o recompensă pentru o fotografie cu copiii mei. Totul se schimbă când devii părinte. Trebuie să faci tot ce-ţi stă în putinţă ca să-i protejezi“, a dezvăluit recent actorul pentru podcastul lui Scott Feinberg.

Totuşi, în timp ce refuză cu îndârjire să ne arate chipul gemenilor lui, George nu se poate abţine să nu vorbească despre ei. În campania de promovare a celui mai recent film al său, The Midnight Sky, lan­sat pe Netflix pe 23 decembrie 2020, Clooney a fost nelipsit din interviurile online cu presa şi-a dat din casă cât a putut. „Dacă vrei, stăm şi vorbim toată ziua, altceva n-am de făcut“, se plângea unuia dintre interlocutorii lui de pe Zoom. Nevorbit şi neieşit din casă de atâta timp, deţinătorul a opt nominalizări la Oscar a găsit de cuviinţă să se pronunţe cu privire la ieşirea lui Tom Cruise de pe platoul de filmare de la Mission: Impossible 7, când i-a ameninţat pe membrii echipei că vor rămâne fără serviciu dacă nu respectă măsurile anti-COVID. „N-a exagerat, pentru că este o problemă adevăra­tă“, şi-a dat vedeta din Michael Clayton (2007) cu părerea. Apoi a povestit cum gemenii lui îi moştenesc simţul umorului şi fac şi ei farse, punând cremă de ciocolată în scutece, sau cum vorbesc ei la perfecţiune italiana, la numai 3 ani şi jumătate, şi niciunul dintre părinţii lor nu-i înţeleg. După care a început să glumeas­că cum scopul lui în viaţă e să devină, pentru a treia oară, Cel mai sexy bărbat din lume. „E un adevărat record pentru Clooney, a reuşit să se abţină 34 de minute până să aducă în discuţie acest subiect“, l-a dat de gol un coleg de-ai săi de breaslă care participa la acelaşi interviu online. Actorul a continuat şirul nesfârşit de confidenţe publice, lăudându-se cu masa pe care a gătit-o de Ziua Recunoştinţei şi dând-o, în acelaşi timp, de gol pe soţia sa, care tot ceea ce face, de obicei, în bucătărie e o minunată... rezervare la restaurant. Şi, surprinzător sau nu, l-am văzut pe A-lister tunzându-şi părul într-o emisiune transmisă live. O, da, s-a ajuns şi la aşa ceva! George a recunoscut că se tun­de singur de câteva decenii bune, cu un soi de aspirator care trage părul şi-l taie, şi-a ţinut să facă o demonstraţie şi pe micul ecran. „Soţia mea a avut un şoc când a descoperit cum mă tund eu!“, recunoaşte A-listerul. Şi noi, dragă George! Dar, chiar şi după asemenea expunere exagerată, superstarul i-a anunţat pe cei de la E!TV că e pregătit să înlocuiască reality show-ul clanului Kardashian, care şi-a anunţat re­tragerea de pe „sticlă“, cu Keeping Up With the Clooneys. OK, era o glumă, însă, fără urmă de îndoială, Clooney e un om schimbat! Nu numai în pandemie, când e limpede pentru toată lu­mea că n-are prea multe subiecte interesante de discuţie, dar şi-n restul timpului.

Lăsând deoparte rolurile epocale pe care le-a făcut în filme precum Marea hoinăreală (2000) şi Syriana (2005), cel care-şi proclamă iubirea nemărginită pentru soţia sa a mai fost o dată căsătorit, iar despărţirea de prima ne­vastă a durat mai mult decât mariajul. Divorţul de Talia Balsam s-a întins pe 25 de luni, adică cu 5 luni mai mult decât a durat întreaga lor căsnicie, iar motivul pare să fi fost lupta celor doi foşti soţi pe custodia... unui porc. Actorul a avut, într-un final, câştig de cauză şi l-a luat acasă pe simpaticul Max, după care s-a lăsat pozat cu ineditul animal de companie în tot felul de pictoriale de revistă. Şi acest lucru nici măcar nu este cel mai ciudat aspect din trecu­tul său amoros! Când s-a însurat pentru pri­ma dată, în 1989, George îşi dorea cu ardoare o carieră actoricească de succes, în timp ce soţia lui nu voia nimic mai mult decât un soţ iubitor. Din păcate, actriţa din serialul Divorţul n-a avut parte de aşa ceva. Multe persoane din anturajul lor îl considerau pe Clooney un soţ îngrozitor, iar alţii, care nu-l cunoşteau prea bine pe actorul la început de drum, puteau să bage mâna în foc că cel care era sufletul tutu­ror petrecerilor nici măcar nu era căsătorit. La un an de la divorţul de Talia Balsam, George a primit rolul care l-a scos din anonimat şi care i s-a potrivit mănuşă. Doug Ross, din serialul ER, era un Don Juan care obişnuia să bea peste măsură, exact ca cel care-l interpreta pe ară­tosul personaj. După eşecul său marital, Clo­oney şi-a jurat că nu va mai ajunge niciodată în faţa altarului, recunoscând că nu se pricepe deloc să fie un soţ bun. „Chestia asta cu legatul de o singură persoană nu ştiu dacă e pentru mine...“, spunea în tinereţea lui sălbatică. Şi, în ciuda domnişoarelor frumoase care i s-au perindat ulterior prin viaţă, nu şi-a schimbat niciodată – până la Amal – impresia. „Nu le-am învinovăţit pe ele că-şi doreau mai mult de la relaţia noastră...“, a mărturisit fostul iubit al lui Stacy Keibler, Elisabetta Canalis şi Kelly Preston, regretata soţie a lui John Travolta. Iar acum idolul femeilor, Cel mai sexy bărbat în viaţă şi superstarul care şi-a păstrat burlăcia până la 53 de ani - punând astfel pe jar orice re­prezentantă a sexului frumos şi stârnind chiar suspiciunea de-a fi gay - se mulţumeşte să-şi petreacă tot timpul pe care-l are la dispoziţie cu doi copii mici şi gălăgioşi şi să ia masa, în fiecare seară, cu aceeaşi persoană: mult iubita lui soţie.

„Nu l-am văzut niciodată mai feri­cit ca acum, în izolare cu soţia şi cei doi copii ai lor“, a depus mărturie producătorul Grant Heslov. Din martie 2020, când întreaga lume a intrat în lockdown, George şi-a amenajat un studio de montaj la el acasă şi a finalizat The Midnight Sky, iar Amal a muncit din greu să-i ofere o apărare meritorie jurnalistei filipineze Maria Ressa, care urma să intre la închisoare pentru dezvăluirile făcute în presă. „E absolut fascinant cazul! Vorbim întruna despre Res­sa la cină“, spune însufleţit actorul. Şi despre Viktor Orbán discută, prim-ministrul ungar care l-a făcut pe actor nesăbuit că „a vorbit necuviincios“ la adresa guvernului pe care acesta îl conduce. Clooney se referea la fil­mul regizat de el, The Midnight Sky, care are ca subiect o apocalipsă deloc departe de noi, având în vedere pandemia prin care trecem în prezent, criza climatică cu care ne confrun­tăm, suprimarea libertăţilor civile din tot mai multe state şi politica nedemocratică dusă de lideri politici precum Orbán. „Având copii mici în vremurile astea tulburi, vreau să pot spune că am făcut ceva pentru a ne împotrivi nedreptăţilor care au loc în acest moment de istorie. Îmi doresc să las copiilor mei o lume mai bună în care să trăiască“, spune răspicat actorul care obişnuia să se autodefinească un egoist prin excelenţă.

Soţii Clooney şi-au înfiinţat propria fundaţie, în 2016, cu scopul de a-i face să plătească pe cei care încalcă drepturile omului. Acesta este motivul pentru care nu l-am mai văzut pe George în prea multe filme în ultimii ani: „Lucrez mai puţin la filme şi mai mult la pro­blemele din viaţa reală. E destul de amuzant să mergi pe urmele criminalilor de război, să le îngheţi conturile şi să-i bagi în faliment! Nu e nimic mai distractiv ca asta!“ Nici măcar statutul privilegiat pe care-l are la Hollywood. După 42 de ani de carieră actoricească, Cloo­ney dă oarece semne de uzură profesională: „Ajungi să simţi o saturaţie şi să-ţi pui între­barea: «Cum altfel pot rămâne în industria asta pe care o iubesc aşa mult?» Pentru că nici nu-mi doresc ca, la 60 de ani, să-mi fac griji despre ce va gândi despre mine vreun director de casting sau producător tânăr.“ Ce-i rămâne atunci de făcut? Regie de film, în mare parte. Şi să întruchipeze, evident, eroul în carne şi oase al nedreptăţiţilor din întreaga lume. Cum rămâne, însă, cu actoria? Nu renunţă complet la ea, slavă Domnului! S-a străduit cât de mult a putut să facă o figură bună în The Midni­ght Sky şi a reuşit să impresioneze publicul datorită condiţiilor aspre în care a filmat (pe un gheţar, în Finlanda) şi-a transformării fizi­ce pe care a suportat-o. Ba chiar a ajuns de urgenţă la spital cu pancreatită după ce slă­bise în ritm prea alert 14 kg, pentru a-l inter­preta pe singurul om rămas pe Pământ. Dar a meritat efortul, filmul fiind pe punctul de-a deveni unul dintre cele mai urmărite producţii Netflix din toate timpurile. În ciuda acestui succes remarcabil, Clooney lasă locul altora să acapareze blockbusterele hollywoodiene: „Fac 60 de ani anul acesta şi e cam târziu să-l joc pe James Bond acum. Dar Idris Elba s-ar descurca de minune! E aşa elegant!“ Întocmai ca el, după cum recunoaşte până şi prima lui soţie, pe care imaturul Clooney o desconside­rase total: „George rămâne în continuare plin de farmec!“, a declarat Talia Balsam în People, iar noi suntem perfect de acord! În primăva­ră, bărbatul care arată tot mai bine pe măsură ce înaintează în vârstă împlineşte 60 de ani şi, privind retrospectiv la viaţa lui, lucrurile nu se puteau desfăşura mai avantajos pentru el. Clooney face o echipă grozavă cu Amal, atât în cadrul fundaţiei lor, cât şi acasă, crescându-şi gemenii, se străduieşte să exceleze la Hol­lywood şi ca regizor şi priveşte viitorul – al lui şi-al întregii omeniri, de altfel – cu un opti­mism dezarmant: „Trecem noi peste toată perioada dificilă de acum. Şi o vom depăşi cu bine, nu oricum!“Recente pe Ok! Magazine

Florin Ristei Te cunosc de undeva jpg
4 ela34 jpg jpeg
5 al10 jpg jpeg
1 negru21 jpg jpeg
1 andreea80 jpg jpeg
3 sm92 jpg jpeg
1 profimedia 0680528022 jpg jpeg
4 dichi9 jpg jpeg
3 ange jpg jpeg
1 profimedia 0678190295 jpg jpeg
7 corina10 jpg jpeg
1 profimedia 0674040087 jpg jpeg
1 fotojet 20 jpg jpeg
1 ioana ginghina pentru antonia nae jpg jpeg
1 fotojet 26 jpg jpeg
1 sean diddy combs la oscar cu fiica sa chance actrita 9 1 jpg jpeg
1 iuliana tudor si mihai radulescu img 1116a jpg jpeg
5 nicolai2 jpg jpeg