Marii alcoolici din Vechiul Hollywood – unul obişnuia să bea singur săptămâni întregi şi altul a cumpărat barul care a refuzat să-i mai dea de băut

11 iulie, 2021
1 fotojet jpg jpeg

Nu numai vedetele din zilele noastre au vicii şi comportamente imorale sau chiar ilegale. Pe vremuri, starurile de cinema se comportau la fel de scandalos sau, dacă nu, chiar mai deranjant decât cele de acum. Mai ales atunci când depăşeau cantitatea obişnuită de alcool consumată...

Alcoolicul violent

Spencer Tracy nu era deloc amuzant când se îmbăta. Câştigătorul a două statuete de aur şi a nouă nominalizări la Oscar devenea, adesea, violent şi rău când se afla sub influenţa alcoolului. Legendarul actor se implica, de multe ori, în bătăi prin baruri, era arestat de poliţie şi s-a trezit chiar, la un moment dat, închis într-o cameră dintr-un azil din Chicago. Nu voia să zboare cu avionul şi atunci mergea cu trenul acolo unde avea treabă, doar că îşi umplea vazilele cu sticle cu băutură şi se făcea criţă până la destinaţie.

De asemenea, Spencer se închidea adesea într-o cameră de hotel săptămâni întregi, ca să stea în continuu în cada de baie şi să bea în neştire. În asemenea momente, nici măcar nu se ridica din cadă ca să meargă la toaletă.

Obiceiul lui Tracy de-a bea în exces devenise problematic pentru studiourile Fox, care i-au şi dat un ultimatum – ori se lasă de băut, ori e concediat. Reacţia lui a fost să iasă din biroul respectiv şi să intre în barul de peste stradă, unde să-şi înece amarul. S-a făcut praf, după care s-a întors în biroul de la Fox şi l-a făcut praf şi pe acela.

Actorul a semnat un contract cu MGM după acel episod, ceea ce a fost mai bine din simplul motiv că ei măcar ştiau starea în care se afla vedeta. Studioul cinematografic crease o echipă întreagă, denumită Trupa lui Tracy, care era angajată să aibă grijă de actorul deprimat şi beat mai tot timpul. Orice bar aflat pe o rază de 40km avea numărul lor de telefon şi, atunci când erau chemaţi, veneau la faţa locului o ambulanţă cu medic şi câţiva bodyguarzi, care îl luau pe sus pe Spencer şi-l duceau într-un loc ferit de ochii curioşilor, ca să-l trezească din beţie.

Alcoolicul amuzant

Peter O'Toole, în schimb, era un alcoolic haios. Actorul cu roluri dramatice era cât se putea de amuzant la filmări. În tinereţe, locuia într-o mansardă, care s-a prăbuşit pentru că erau prea mulţi oameni la petrecerea pe care o dădea el. În loc de recepţie nupţială, el şi soţia lui, Sian, s-au înghesuit cu invitaţii într-un bar ca să bea, apoi, când i s-a născut copilul, Peter s-a prezentat, într-un final, la spital cu nişte colegi de-ai lui care au făcut seranade întregii maternităţi ore întregi.

Fostul Lawrence al Arabiei obişnuia să bea, apoi să cadă lat, inconştient, după care se trezea în tot felul de locuri ciudate – în Mexico, în apartamentului unui străin cu Michael Caine sau pe o insulă în Corsica. Îi plăcea să bea atât de mult, încât, atunci când cei dintr-un bar nu mai voiau să-i umple paharul, a cumpărat barul pe loc.

S-a întors a doua zi ca să rupă cec-ul pe care-l semnase cu o seară înainte, însă a rămas prieten cu proprietarul barului până la finele vieţii lui. Altă dată, când a vrut să participe la înmormântarea unui vechi prieten, s-a prezentat beat criţă, dar la o altă ceremonie funerară.

Cea mai amuzantă poveste cu el s-a petrecut atunci când şi-a tăiat vârful degetului şi a folosit cogniacul pe care-l bea ca să sterilizeze zona respectivă. Apoi a pus vârful degetului la loc şi a continuat să-şi bea cogniacul. După câteva săptămâni, degetul lui îl durea în continuare, aşa că a desfăcut bandajul şi a avut parte de surpriza vieţii lui – nu numai că vârful degetului nu se prinsese de restul degetului, dar era şi pus invers.

În ciuda stilului său de viaţă nesănătos, actorul a dus o viaţă destul de lungă şi de prolifică. A fost nominalizat la Oscar de opt ori, ultima dată în 2006, când avea 74 de ani.

Foto - ProdimediaRecente pe Ok! Magazine

Florin Ristei Te cunosc de undeva jpg
4 ela34 jpg jpeg
5 al10 jpg jpeg
1 negru21 jpg jpeg
1 andreea80 jpg jpeg
3 sm92 jpg jpeg
1 profimedia 0680528022 jpg jpeg
4 dichi9 jpg jpeg
3 ange jpg jpeg
1 profimedia 0678190295 jpg jpeg
7 corina10 jpg jpeg
1 profimedia 0674040087 jpg jpeg
1 fotojet 20 jpg jpeg
1 ioana ginghina pentru antonia nae jpg jpeg
1 fotojet 26 jpg jpeg
1 sean diddy combs la oscar cu fiica sa chance actrita 9 1 jpg jpeg
1 iuliana tudor si mihai radulescu img 1116a jpg jpeg
5 nicolai2 jpg jpeg