Reacţia lui Kamara Ghedi la cazul arbitrului Sebastian Colţescu, acuzat de rasism

10 decembrie, 2020
2 ghedi bun jpg jpeg

Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism după incidentul controversat de la partida dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir, când a fost auzit spunând replica ăla negru despre antrenorul secund al echipei turce. Ce spune acum artistul Kamara Ghedi despre acest incident care a luat o amploare diplomatică la nivel internaţional?

În minutul 14 al partidei, Sebastian Colţescu a fost auzit folosind către arbitrul central Ovidiu Haţegan formula de identificare ăla negru, despre antrenorul secund al echipei Başakşehir, Pierre Webo. Incidentul, din cauza căreia s-a oprit şi partida, a provocat un scandal uriaş. Kamara Ghedi, componentul trupei Alb Negru, a comentat astfel întreaga situaţie: 

"Bună să vă fie inima, Numele meu e Kamara şi sunt de 16 ani, component al trupei ALB NEGRU. Oare am voie să mai spun aşa? (...)

Black în limba română înseamnă Negru, cel puţin aşa era la ultima verificare. Sebastian Colţescu, Omul cel mai pus la COLŢ în de faţa a folosit cuvântul "Negru" la un meci de Fotbal din Champions League.

Sebastian Colţescu a fost cel mult Nepoliticos şi Nesăbuit spunând "Ăla", dar nicicum nu cred că a fost Rasist. Bine, nu ştiu ce a fost în sufletul lui, dar faptele confirmă spusele mele. Nu a spus "Negro", care în spaniolă e o înjurătură,momentul  a spus "Negru", care în engleză se traduce Black.

Joc în Naţionala Artiştilor Fotbalişti (Triplă Campioană Mondială) de 18 ani încoace şi reprezint cu mândrie Tricolorul nostru, am purtat de nenumărate ori chiar banderola de Căpitan. Dovadă că România e o Ţară Multiculturală care trăieşte în armonie. Mai sunt ieşiri din decor ca pretutindeni în lume, dar nu e cazul acum. Sebastian Colţescu nu merită acest tratament şi nici noi cu el.

Ca români am fost jigniţi de nenumărate ori în Sport şi nu s-a luat atitudine. Prima greşeală ne revine, pentru că niciodată nu am ripostat, ne-a fost jignită Naţionala de Fotbal în nenumărate rânduri şi pe vremea Generaţiei de Aur şi acum câţiva ani la Euro", a scris artistul trupei Alb Negru pe contul său de Facebook.

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

oscar 2016 lady gaga taylor kinney jpeg
Florin Ristei Te cunosc de undeva jpg
4 ela34 jpg jpeg
5 al10 jpg jpeg
1 negru21 jpg jpeg
1 andreea80 jpg jpeg
3 sm92 jpg jpeg
1 profimedia 0680528022 jpg jpeg
4 dichi9 jpg jpeg
3 ange jpg jpeg
1 profimedia 0678190295 jpg jpeg
7 corina10 jpg jpeg
1 profimedia 0674040087 jpg jpeg
1 fotojet 20 jpg jpeg
1 ioana ginghina pentru antonia nae jpg jpeg
1 fotojet 26 jpg jpeg
1 sean diddy combs la oscar cu fiica sa chance actrita 9 1 jpg jpeg
1 iuliana tudor si mihai radulescu img 1116a jpg jpeg