În formă cu postul de 36 de ore: cum se menține atât de suplu premierul britanic Rishi Sunak

27 februarie, 2024

În vârstă de 43 de ani, tânărul premier al Regatului Unit are o abordare unică față de alimentație. Chinuitor de unică...

Rishi Sunak GettyImages 1242176390 jpg

Liderul Partidului Conservator este o imagine a sănătății și agilității, cu corpul său perfect suplu și tonifiat. Și, ce-i drept, o motivație pentru cei care consideră că, odată trecut de 40 de ani, nu mai poți avea silueta de la 20.

Căci, într-adevăr, îți trebuie motivație să adopți un plan alimentar ca al lui. Într-un interviu acordat postului BBC, Rishi Sunak a dezvăluit că nu mănâncă nimic, timp de 36 de ore, la începutul fiecărei săptămâni.

Apă, ceai, apă... repeat

Sunak postește, așadar, de duminică, începând cu ora 17, până marți, la ora 5 dimineața, trăind în această perioadă în mare parte cu „apă, ceai și alte băuturi fără calorii”.

shutterstock 120557944 jpg

Postul de 36 de ore la începutul fiecărei săptămâni poate părea destul de extrem, dar premierul britanic a subliniat că este parte a stilului său de viață echilibrat, rutina sa de post intermitent fiind și un mijloc de disciplină, nu doar de menținere a sănătății aparatului digestiv. În plus, politicianul a mai mărturisit că acest post îl ajută să-și echilibreze pofta de zahăr: “Înseamnă că mă pot răsfăța, apoi, cu dulciurile care îmi plac, pentru tot restul săptămânii. Îmi plac dulciurile și produsele de patiserie. Îmi place mâncarea, în general, și nu fac atât de multă mișcare cum obișnuiam, din cauza jobului. Așa că postul este un reset și o detoxifiere necesare la începutul săptămânii.”

Punctul de plecare - dieta 5:2

Regimul urmat de premierul britanic este o variațiune a dietei 5:2, una în care individul mănâncă în mod regulat timp de cinci zile și, apoi, își restricționează alimentația timp de două zile. Această dietă permite organismului să folosească grăsimea corporală stocată pentru energie, ceea ce ajută la pierderea în greutate. Dacă reușești să urmezi o dietă echilibrată în cele cinci zile și să ții, apoi, postul, atunci acest program poate fi ceea ce cauți. În dieta 5:2, caloriile sunt limitate la 600/zi pentru bărbați și 500/zi pentru femei, în cele două zile de post.

Dieta Atlantica jpg

Metoda 5:2 este relativ simplă: nu există un regim sau un antrenament specific de urmat. Nu este nevoie nici să monitorizezi și să ții cont de fiecare calorie care intră în corpul tău. Totuși, asta nu îți dă liber la un răsfăț în exces în cele cinci zile, în timp ce te restricționezi sever asupra celorlalte două, cum dă de înțeles că face prim-ministrul. Este bine să urmezi o dietă echilibrată pe tot parcursul săptămânii.

În plus, în această dietă există anumite alimente care se recomandă să fie consumate pentru a profita la maximum de beneficii: grăsimi sănătoase, proteină slabă, fibre, fructe, legume și cereale integrale.

Foto: Shutterstock, Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG
Michael Douglas Zeta Jones GettyImages 1490705108 jpg
John Travolta și Kelly Preston, GettyImages (2) jpg
vedete la deschiderea VS jpg
Roberto Cavalli a murit   pagina oficiala jpg