După „Lia”, fiica lui Gheorghe Hagi joacă alături de Monica Davidescu și Aurelian Temișan

5 martie, 2024

Kira Hagi revine în teatru cu un nou rol, de data aceasta într-o comedie savuroasă, care a fost pusă în scenă prima oară acum 130 de ani.

Kira Hagi va împlini 28 de ani pe 27 martie. FOTO: Instagram
Kira Hagi va împlini 28 de ani pe 27 martie. FOTO: Instagram

Pe Kira Hagi telespectatorii o cunosc din rolul avocatei Mira Bădescu din serialul „Lia”, difuzat în fiecare joi la Antena 1, însă ea s-a lansat în lumea artistică cu proiecte cu greutate, precum filmul „Între chin și amin” - un film de Toma Enache despre aşa-numitul „Experiment Piteşti" - și piesa de teatru „Martha Bibescu”. Și, între timp, ne-a mai dezvăluit un talent al său, acela pentru pictură, în expozițiile „Sound of Silence” de la București, „Reflections” de la Entrée Des Artistes Gallery din Franța, „Experiment Dezrădăcinare” de la Muzeul Țăranului Român din București și fabulosul proiect „Rădăcini” - în dialog cu poeziile Ioanei Mocanu.

Acum, însă, fiica lui Gheorghe Hagi, care va împlini 28 de ani pe 27 martie, joacă din nou teatru și o redescoperim într-o piesă a cărei istorie începe înainte de 1900. E vorba despre „Sistemul perfect”, o adaptare teatrală după comedia în trei acte „Sistemul Ribadier”, de Georges Feydeau și Maurice Hennequin din 1892. Tema principală o reprezintă stratagema unui soț de a scăpa din casa conjugală, hipnotizându-și soția.

Publicul spectator este invitat într-o călătorie emoționantă, amuzantă, învăluită în mister și plină de umor. Kira Hagi (Sophie) joacă alături de Monica Davidescu (Angèle), Aurelian Temișan (Ribadier), Silviu Biriș (Thommereux), Ovidiu Cuncea (Savinet(Sauvignion) și Cosmin Vîjeu/Vasile (Gusman), fiecare dintre ei contribuind la crearea unei povești captivante și plină de învățăminte, pe muzica semnată de Adrian Naidin.

Regretatul artist și regizor Ion Caramitru și-a dorit să regizeze această piesă și ca o coincidență, un alt regizor cu rădăcini aromâne, Toma Enache a pus în scenă piesa autorului, Georges Feydeau. Toma Enache este actor, poet, jurnalist și un regizor extrem de apreciat în România. De-a lungul carierei sale a regizat numeroase piese de teatru și trei filme printre care și „Nu sunt faimos dar sunt aromân”, primul film artistic din istorie vorbit în aromână.

Premiera piesei de teatru „Sistemul Perfect” a avut loc în luna noiembrie a anului trecut la Teatrul Național din București, iar în continuare se va juca pe data de 11 martie la Galați (Casa de Cultură a Sindicatelor); 26 martie la Călărași (Centrul Județean de Cultură Călărași ) și vineri, 29 martie, începând cu ora 19:30 în București la Palatul National al Copiilor. Bilete pe: iabilet.ro, bilet.ro, ticketnet.ro, ticketstore.ro și la casele de bilete.

FOTO: InstagramRecente pe Ok! Magazine

Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG
Michael Douglas Zeta Jones GettyImages 1490705108 jpg
John Travolta și Kelly Preston, GettyImages (2) jpg
vedete la deschiderea VS jpg
Roberto Cavalli a murit   pagina oficiala jpg
Demi Moore, Profimedia (7) jpg
Angelina Jolie pe Boadway, Profimedia (10) jpg
Oana și Mioara (1) jpg
Melania și Donald Trump în 2024, Profimedia (7) jpg