News

13 kilograme de aur comestibil pentru un festin de Oscar. Ce curpinde meniul de anul acesta!

13 kilograme de aur comestibil pentru un festin de Oscar. Ce curpinde meniul de anul acesta!

HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 23: Chef Wolfgang Puck previews the menu for the 84th Annual Academy Awards at Hollywood and Highland Center on February 23, 2012 in Hollywood, California. (Photo by Michael Buckner/Getty Images)

Seara Oscarurilor repreintă cea mai importantă din an căci zeci de vedete de la Hollywood vor păşi pe covorul roşu sau pe marea scenă de la Teatrul Dolby din Los Angeles. Şi după ce vor defila în faţa camerelor de luat vederi şi vor sta cu sufletul la gură în aşteptarea desemnării câştigătorilor de Oscar din acest an, vedetele se vor răsfăţa la o petrecere de 5 stele.

Pregătirile sunt în toi pentru marele eveniment, iar bucătari cu stele Michelin s-au reunit pentru a pune bazele unui meniu de Oscar. Preparate alese vor fi servite la banchetul de după premiile Oscar, iar meniul va cuprinde anul acesta 50 de preparate care mai de care mai sofisticate. Conform celebrului chef Wolfgang Puck, citat de Reuters, starurile vor avea la dospoziţie delicateţe pregătire din 40 de kilograme de carne de vită Wagyu şi nu mai puţin de 13,6 kilograme de aur comestibil va fi folosit pentru preparate precum desert din ciocolată în formă de statuetă Oscar suflată cu aur şi foie gras cu foiţă de aur.

Pentru al 24-lea an consecutiv, chef-ul austriac Wolfgang Puck se ocupă de meniul pentru acest banchet la care sunt aşteptaţi peste 1500 de invitaţi. Printre preparate se numără şi mini-antreuri precum ravioli cu mazăre, morcovi şi trufe negre, parfé de caviar cu praf din aur comestibil de 24 de carate şi macarons. Nici băutura nu va fi mai prejos. Vor curge râuri de şampanie fină la Oscar, se vor servi peste 1400 de sticle de Piper Heidsieck Cuvee Brut, băutură furnizată de crama regizorului Francis Ford Coppola.

Foto: Arhiva OK!

Modifică Setările