Vedete

Cornel Palade este masterchef în bucătărie. Cine l-a învăţat să gătească


Cornel Palade este masterchef în bucătărie. Cine l-a învăţat să gătească

Cornel Palade e un as în bucătărie. Partenerul de scenă al lui Romică Ţociu spune că a învăţat să gătească de la un bun prieten, chef Georgy Valery, şi astăzi îi iese orice preparat.

“Absolut tot îmi iese extraordinar de bun. Orice grătar. Orice fel de mâncare. Dacă mănânci coastă de vită la tavă, în sos de bere neagră făcută de mine, mă visezi! (râde) Ţi topeşte în gură”, spune Cornel.

De obicei, actorul stă în bucătărie cam două-trei ore, iar când are musafiri, chiar mai mult. “Îmi place să gătesc tacticos. Bucătăria mă transformă (râde). Trăiesc emoţia, îmi place mult. După mine, bucătarul are cea mai tare meserie din lume, abia apoi vine doctorul. Bucătarul e doctor pentru tine, pentru că te vindecă prin ceea ce îţi dă să mănânci. Asta dacă ştie într-adevăr să gătească”, mai spune el.

Ada, fiica sa, îl asistă deseori în bucătărie şi îl ajută la pregătirea legumelor. “Împreună stăm şi la grătar, şi la aragaz. Îi place cum fac ciorba de perişoare de raţă a la grec, care se drege cu smântână, gălbenuş de ou şi mărar, şi care se acreşte cu zeamă de lămâie. Iese o nebunie! Sau ciorba de coadă de vită. Adei îi place să stea cu mine, în bucătărie, învaţă multe lucruri”, mai spune el.

Cornel Palade mărturiseşte că îi este destul de greu, la Te cunosc de undeva!: “Mie îmi place confortul şi mi-am aşezat în aşa fel relaţiile şi viaţa ca să le am confortabile. Ori la Te cunosc de undeva! este un consum imens de energie, trebuie să stai, să ai răbdare. Eu n-am mai lucrat în gaşcă niciodată. Am fost bomboana pe colivă mereu. Aşa am fost noi doi, eu şi Romică, numărul 1 mereu. Ori, în acest show, îmi este inconfortabil (râde). Sunt drăguţ cu toată lumea, dar asta îmi cere uzură. Pentru Ada însă e un exerciţiu extraordinar, iar pentru copilul meu merită să fac orice sacrificii. Acum trebuie să mă resetez şi mi-e greu”.

Cornel a fost însă avertizat de ceea ce îl aşteaptă, de colegul şi prietenul său de o viaţă, Romică Ţociu, care a concurat la Te cunosc de undeva! sezonul trecut. “Mi-a zis “Du-te, Gogule, dar o să fie greu!”. Am crezut că îşi dă importantă. E, acum îi dau dreptate.”, mai spune el.

Modifică Setările