News

Mărturii de star. Cum au trecut peste divorţ vedetele de la Hollywood?

Mărturii de star. Cum au trecut peste divorţ vedetele de la Hollywood?

UNITED STATES: Actors Kim Basinger and Alec Baldwin, circa 1995. (Photo by The LIFE Picture Collection/Getty Images)

Chiar şi-n lumea strălucitoare a vedetelor, despărţirea lasă urme întunecate. Rănile sunt nevăzute, dar durerea aproape palpabilă. Jennie Garth cu actualul soţ, David Abrams Jennie Garth

„Fizic, nu arăt cel mai bine“

În 2013, Kelly din „Beverly Hills, 90210“ nu şi-a pierdut doar soţul, ci şi rotunjimile ei sănătoase. Căci silueta ei aproape anorexică (a slăbit 13 kg) este semn clar al stresului care i-a dominat viaţa după divorţ. „Trec printr-o etapă dureroasă, iar corpul tău se schimbă odată cu starea ta emoţională. Fizic, nu arăt cel mai bine, iar psihic, nu mă simt cel mai bine“, spunea acum trei ani Jennie. Nenumărate studii au arătat că stresul provocat de-o ruptură sentimentală poate duce, după caz, la creşterea sau scăderea apetitului. Revenind la Jennie Garth, actriţa spune că rana ei emoţională s-a vindecat, hotărârea ei de-a adopta un stil de viaţă sănătos şi sprijinul prietenilor ajutând la recuperarea sufletească. Mai mult, de anul trecut şi-a refăcut viaţa şi s-a recăsătorit.

Nicole-Kidman-interviu-Vogue
Nicole Kidman

Nicole Kidman

„Am luptat cu depresia“

Nicole Kidman şi-a descris viaţa de după divorţul de Tom Cruise ca fiind una foarte singuratică. „Când lucrurile între mine şi Tom n-au mai mers, a trebuit să găsesc forţa necesară pentru a trece peste depresie. Dar n-am niciun regret legat de acea perioadă“, a declarat Nicole. Se spune că divorţul este cel de-al doilea eveniment care afectează negativ viaţa unui om, primul fiind decesul unui apropiat, iar depresia severă poate fi o urmare periculoasă. Important este să nu-i cazi prizonier. Aşa cum a făcut şi Ryan Phillippe, după ce s-a despărţit de Reese Witherspoon. „A fost o adevărată luptă. Au fost patru sau cinci luni bune în care n-am fost în stare să mă dau jos din pat. Dar treci peste asta. Nu este un proces uşor. Pe măsură ce au trecut zilele, m-am simţit din ce în ce mai puţin trist“, mărturiseşte acesta.

Kate Winslet
Kate Winslet

Kate Winslet

„I-am avut alături pe copii“

Când la mijloc este un copil, durerea provocată de divorţ se împarte la trei. Este cazul lui Kate Winslet şi-al fostului soţ, Sam Mendes, care au trebuit să facă situaţia cât mai uşoară pentru fiul lor, Joe. „Suntem amândoi adulţi şi pe cât de greu mi-a fost mie i-a fost şi lui. Şi avem un copil împreună, pe care-l iubim amândoi şi pe care-l creştem împreună. Aşa că nu trebuie să avem o relaţie conflictuală. Asta este cheia“, este de părere actriţa britanică. Este o atitudine foarte matură din partea lui Kate şi benefică pentru copilul minor totodată: aceea de a nu-l exila pe tată din noua lor viaţă. De altfel, copiii ei, Joe şi Mia (fiica din prima căsătorie, cu Jim Threapleton) au fost şi cei care au ţinut-o cu picioarele pe pământ pe britanică, în momentele grele ale divorţului. „Nu am fost niciodată singură. I-am avut alături pe cei doi copii ai mei, Mia şi Joe.“

UNITED STATES: Actors Kim Basinger and Alec Baldwin, circa 1995. (Photo by The LIFE Picture Collection/Getty Images)
Kim Basinger şi Alec Baldwin, pe când erau căsătoriţi

Alec Baldwin

„Am crezut c-o să mor din cauza suferinţei“

Vă vine să credeţi sau nu, dar durul Alec Baldwin simţea c-o să moară de durere, după divorţul de Kim Basinger, în 2002. „Au fost moment în care am crezut c-o să mor din cauza suferinţei. Schimbarea prin care treceam şi durerea sufletească, totul era foarte greu“, a declarat actorul, căsătorit acum cu instructoarea de yoga Hilaria Thomas. Experienţa divorţului a fost atât de dureroasă pentru Baldwin, încât aceasta s-a crezut dator să scrie o carte despre asta, pentru ca şi alţii să ia aminte. „Nu regret cartea pe care am scris-o despre fosta mea soţie. A fost terapeutică şi-i ajută şi pe alţii, deoarece le explică ce se întâmplă când treci printr-un divorţ.“ Trebuie să-i dăm dreptate aici lui Alec, căci găsirea unui hobby te ajută să-ţi transferi puţin câte puţin atenţia de la suferinţa sufletească.