News

Soţii Trump, la prima lor apariţie publică împreună de la declanşarea pandemiei FOTO&VIDEO

de admin

Soţii Trump, la prima lor apariţie publică împreună de la declanşarea pandemiei FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 14 poze

Cuplul prezidenţial american a punctat o nouă ieşire publică, într-un moment de maximă tensiune politică.

După vizita mult comentată din India, din luna februarie, Melania şi Donald Trump nu au mai fost văzuţi împreună, ci doar separat, asumându-şi fiecare agenda publică şi direcţionându-şi mesajele fie în politic, fie în social.

Dacă pe şeful statului americanii îl văd chiar şi de câteva ori pe zi în diverse intervenţii publice şi conferinţe de presă organizate ad-hoc cu privire la evoluţia crizei coronavirusului în Statele Unite, în paralel cu mult dezbătutul blocaj economic, pe Prima Doamnă am văzut-o luând cuvântul în diverse probleme care privesc drepturile femeilor şi ale copiilor, dar şi transmiţând un mesaj de încurajare pentru seniorii Americii.

Iată, însă, că administraţia Trump a considerat necesar ca, într-o perioadă în care "The Donald" este copleşit de problemele interne, dar se confruntă şi cu grave ameninţări externe (vezi problema Chinei, a Iranului şi a Coreei de Nord, pentru a le numi doar pe cele foarte vizibile), o ieşire în public alături de Melania ar fi tocmai acel "respiro" atât de necesar pentru relaxarea relaţiilor cu presa, dar şi pentru a-i aduce o bilă albă la capitolul imagine.

Aşa se face că, deşi este un mare sceptic în privinţa încălzirii globale, cel puţin la nivel declarativ, Donald Trump a acceptat să-şi rupă o jumătate de oră din programul său încărcat pentru a i se alătura soţiei sale la micul eveniment dedicat Zilei Pământului, organizat chiar în grădina Casei Albe.

Cei doi au plantat un arţar pe peluza sudică, sub privirile unei asistenţe restrânse care a fost plasată la distanţă regulamentară (vezi galeria foto). Iar copacul plantat este doar primul dintr-un proiect mai amplu de revigorare a "tezaurului verde", care implică plantarea unui trilion de copaci în următoarea perioadă pe teritoriul Americii.

Cum era de aşteptat, preşedintele american a amintit de victimele răpuse de COVID-19, ale căror vieţi au fost puse în pericol din cauza neglijenţei Chinei de-a lua măsuri prompte şi eficiente încă din momentul declanşării epidemiei de coronavirus.

Cât despre Prima Doamnă, aceasta a preferat să lase esteticul să vorbească în locul ei, alegând o ţinută sobră, de un kaki military, îndulcită de acei stilettos chic, care ne captează atenţia de fiecare dată.

FOTO: Casa Albă

Modifică Setările