Royals

Turneul regal a început! Iată care sunt cele 5 oraşe în care vor poposi Ducii de Cambridge şi cei doi copii ai lor!

Turneul regal a început! Iată care sunt cele 5 oraşe în care vor poposi Ducii de Cambridge şi cei doi copii ai lor!

Astăzi, e prima zi a turneului regal a Ducilor de Cambridge şi a copiilor lor, Prinţul George şi Prinţesa Charlotte. Cei patru vor vizita, timp de cinci zile, două ţări şi cinci oraşe diferite, participând, desigur, la diverse evenimente organizate de oficialii respectivelor ţări. Haideţi să vedem şi noi, aşadar, cum arată programul acestui turneu regal şi ce oraşe vor vizita!

Ziua 1: Varşovia, Polonia

Turneul va începe cu o vizită în capitala Poloniei, Varşovia. Cei doi vor fi primiţi de către Preşedintele Duda şi Prima Doamnă, la palatul prezidenţial. De acolo vor merge spre Warsaw Rising Museum, unde a fost organizată o ceremonie care să amintească de eliberarea Poloniei de sub ocupaţia Germaniei.

Ziua 2: Gdansk, Polonia

În a doua zi a turneului regal, Ducii de Cambridge vor vizita tabăra de concentrare Stutthof, unde se vor întâlni cu foşti deţinuţi ai lagărului. Ulterior, vor merge în portul Gdansk-ului, pe coasta baltică. Vizita lor culturală în Gdansk se va sfârşi cu o oprire la Gdansk Shakespeare Theatre, unde se vor delecta cu o piesă de teatru.

Ziua 3: Berlin, Germania

După vizita în Polonia, Ducii de Cambridge vor ajunge pentru prima dată în Germania. Cei doi se vor întâlni cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, după care vor vizita Muzeul Holocaustului şi Brandenburg Gate. În a doua parte a zilei, Kate şi William îl vor cunoaşte pe Preşedintele Steinmeier la Palatul Bellevue.

Ziua 4: Heidelberg, Germania

Ducii de Cambridge vor ajunge într-un loc special în ziua a patra a turneului lor regal, căci oraşul Heidelberg este înfrăţit încă din 1965 cu oraşul Cambridge. În timpul vizitei lor, cei doi vor merge în piaţa centrală, apoi vor călători pe Râul Neckar. După evenimentul organizat la Râul Neckar, Ducii de Cambridge se vor întoarce în Berlin pentru o recepţie la Clarchens Ballhaus, unul dintre cele mai vechi restaurante din Berlin.

Ziua 5: Hamburg, Germania

Ultima zi a turneului lor îi aduce în Hamburg, al doilea oraş ca mărime din Germania. Aici, Ducii de Cambridge vor vizita Muzeul Maritim, care găzduieşte una dintre cele mai spectaculoase colecţii de machete de nave şi bărci.

Înainte de plecare, Ducii de Cambridge se vor delecta şi cu un concert al Orchestrei Simfonice din Gamburg, orchestră condusă, ocazional, de românul Ion Marin. Kate şi William vor avea ocazia şi de a merge la bordul unei bărci pe Râul Elba, dar şi de a face o vizită companiei Airbus, unde vor vedea cele mai noi modele de avioane aflate în producţie.