Regina a murit la 15.10. De ce a fost informat Harry după trei ore? Certificatul de deces pune pe jar familia regală!

30 septembrie, 2022

A fost emis certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a și, odată cu el, iese la suprafață o problemă tot mai aspinoasă – de ce a fost informat nepotul ei de moartea Majestății Sale cu întârziere de trei ore?

image

În cursul zilei de ieri, a fost făcut public actul care atestă trecerea în neființă a Reginei Elisabeta a II-a. După cum stă scris negru pe alb, fostul monarh britanic a murit „de bătrânețe”, la 96 de ani, la Castelul Balmoral. Încă documentul oficial ridică o întrebare pertinentă – de ce a fost informat Harry cu privire la moartea bunicii sale după mai bine de trei ore?

Doar copiii ei, Regele Charles și sora lui, Prințesa Anne, au fost la căpătăiul reginei atunci când aceasta și-a dat ultima suflare, la ora 15.10, pe 8 septembrie 2022. Prințul Edward și soția lui, Sophie, Prințul Andrew și Prințul William, se aflau, la acea oră în avion spre Scoția și au primit crunta veste când erau încă în aer.

În tot acest timp, Harry nici măcar nu ajunsese la aeroport din cauza confuziei create – dacă să călătorească spre Aberdeenshire cu soția sa, Meghan, sau nu. Până la urmă, a luat un avion privat de pe aeroportul Luton, la 17.35, ajungând la Aberdeen abia la 18.47.

Până și palatul a confirmat că tatăl lui l-a contactat abia la 18.25, cu numai cinci minute înainte ca întreaga lume să afle despre decesul reginei. Charles și-a dorit să-i spună el fiului său cel mic vestea în persoană, înainte ca orice comunicat de presă, emis de Palatul Buckingham, să fie făcut public.

Charles își anunțase ambii copii să vină în Scoția cât mai repede posibil, în cursul zilei de 8 septembrie, pentru că starea bunicii lor se deteriora rapid. Apoi, după ce și-a anunțat fiii, s-a întors la căpătâiul mamei sale aflate pe patul de moarte.

Dar, conform acestei variante, au existat 2 ore și 25 de minute – scurse între moartea reginei și urcarea lui Harry într-un avion – în care se pare că n-a existat deloc nicio comunicare între prinț și familia sa.

Cum a fost posibil acest lucru?

Unii susțin că actualul Rege al Marii Britanii nu este deloc modern și nici măcar nu are telefon mobil, iar programul său e bine pus la punct din timp, până și convorbirile telefonice între membrii familiei sunt, în mod obișnuit, programate. Rudele regelui trebuie să-i sune pe unii dintre angajații regali sau chiar pe vreunul dintre bodyguarzi, ca să-i transmită mesajele urgențe.

Mai multe pentru tine...

Alții sunt de părere că Charles voia să-i transmită fiului său mesajul personal, însă, în același timp, nu putea amâna publicarea comunicatului de presă de la palat. „Există un plan meticulos pus la punct pentru astfel de situații, dar, în viața reală, un astfel de eveniment aduce mult haos cu el în toată acea durere a pierderii reginei”, susține o sursă regală.

În același timp, puțini oameni sunt în legătură cu Harry, motiv pentru care el este destul de greu de contactat.

Oricare ar fi explicația, e limpede că ezistă o situație complexă în rândul membrilor familiei regale britanice. Probabil acesta a fost și motivul pentru care Harry a fost primul care să plece de la Castelul Balmoral cu primul zbor posibil din Aberdee chiar a doua zi după decesul bunicii sale.

Foto - Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

printul louis (6) jpg
Charles, Profimedia jpg
Prințul Albert de Monaco și Prințesa Charlene în Alsace Foto Casa Regala 1 jpg
Regina Maxima și Regele Willem Alexander fac voluntariat, Profimedia (7) jpg
Zara înainte și acum foto Profimedia jpg
Kate Middleton și Louis, Getty jpg
FotoJetSpencer Kate jpg
Lady Ghika St  Patrick's Day Parade Profimedia (4) jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Prințul William și Regina Camilla la slujba Commonwealth pe 11 martie 2024, la Londra, Getty Images (1) jpg
FotoJetWales (1) jpg
Regele Philippe al Belgiei si fiica lui, Pintesa Elisabeta  cu Barack Obama   Vlad Vanderkelen, Casa Regala belgiana jpg
Kate Middleton Charlotte George Louis
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Printesa Kate Middleton si Rose Hanbury   profimedia 0292149978 jpg
Kate Middleton bucle (2) jpg
Prințesa Diana și Prințul william  foto   GettyImages jpg
Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, Profimedia (3) jpg