Filme

10 ani de la moartea lui Heath Ledger. Ce spun fostele lui iubite

10 ani de la moartea lui Heath Ledger. Ce spun fostele lui iubite

Când depresia este

Deşi a trecut un deceniu de când l-au pierdut, ele n-au putut să-l uite Heath Ledger moare înainte de a cunoaşte succesul Ieri s-au împlnit zece ani de când talentatul actor a fost găsit fără suflare în apartamentul lui din Manhattan. 22 ianuarie 2008 - la şapte minute de la apelul de urgenţă, a sosit ambulanţa, însă manevrele de resuscitare n-au dat rezultate. Două săptămâni mai târziu, fanii lui aflau concluziile autopsiei: Heath murise în urma unei acute intoxicaţii cu oxycodon, diazepam, temazepam şi alte trei medicamente - toate prescrise pentru insomnie, anxietate şi răceală.

La un an de la moartea lui, Academia Americană de Film l-a onorat cu o a doua nominalizare la Oscar, pentru cel din urmă rol al său - din The Dark Knight. "M-am distrat cel mai tare cu rolul ăsta", spunea Heath, care pornise pe drumul actoriei foarte devreme. Plecase de acasă, din Perth-ul australian la 16 ani spre Sydney - ajungând să apară în show-ul Tv australian "Sweat". La 20 de ani primea cel dintâi rol principal la Hollywood - rolul din "10 Things I Hate About You", alături de Julia Stiles. O comedie romantică cu succes la public... Dar nu ăsta era genul de roluri pe care şi-l dorea. "Monster's Ball", alături de Billy Bob Thornton, ori "The Patriot", alături de Mel Gibson, erau rolurile visate, pe care le-a obţinut ulterior - totul culminând cu cowboy-ul gay din "Brokeback Mountain". Între timp, presa îl catalogase drept un cuceritor, Heath având relaţii cu Heather Graham, Naomi Watts şi... cea din urmă iubire, cu Michelle Williams, de care s-a îndrăgostit chiar pe platourile de filmare a peliculei "Brokeback Mountain". Se întâmpla în 2004. Anul următor, pe 28 octombrie, se năştea fiica lor la New York, Matilda Rose. Însă doi ani mai târziu, Michelle şi Heath se despărţeau - motivul despre care presa a scris la acea vreme fiind consumul lui de droguri.

Niciuna dintre iubitele lui nu l-a uitat, însă. "Azi mă gândesc la acest suflet frumos", a postat Naomi Watts, care s-a iubit cu el între 2002 şi 2004. "Acum 10 ani a părăsit această lume. A fost cu adevărat original. Avea o inimă mare, era extrem de carismatic, avea forţă, umor, talent. Nu-i voi uita niciodată spiritul atât de frumos",a adăugat Naomi.

"Conduceam şi mi-am amintit de prietenul meu, Heath Ledger, care a murit în urmă cu zece ani şi mi-a venit în minte acest cântec: Time To Pretend", a spus într-un instastory emoţionant, printre lacrimi, Busy Philipps, care este naşa Matildei, fiica actorului. "Acest cântec a fost lansat imediat după moartea lui. M-am gândit de-atunci că i-ar fi plăcut acest cântec. De-asta de câte ori aud melodia... am un sentiment ciudat", a mai spus Busy, care a ţinut să-i fie alături lui Michelle Williams la comemorarea unui deceniu de la dispariţia starului australian. Şi a postat câteva imagini în care se vede durerea lui Michelle... pe o melodie a unui alt artist dispărut: piesa Linger, a celor de la The Cranberries, formaţia irlandeză care a pierdut-o recent pe solista Dolores O'Riordan. De menţionat că nu mai devreme de săptămâna trecută am aflat că Michelle s-a logodit cu Andrew Youmans, care îi este, de asemenea, alături, înţelegându-i durerea pentru pierderea tatălui fetiţei ei.

Busy a consolat-o pe Michelle.

Modifică Setările