News

10 secrete nebune din Twin Peaks

10 secrete nebune din Twin Peaks

Misterul morţii Laurei Palmer a deranjat până şi somnul liderilor de stat!

Twin Peaks a revenit de ieri pe micile ecrane cu o nouă serie la HBO. Aşa încât, pentru cei mai înfocaţi fani ai celui mai straniu serial, cu piticul dansator şi doamna cu butucul - rodul imaginaţiei genialilor David Lynch şi Mark Frost - e momentul să divulgăm nişte secrete din culise... Misterul morţii Laurei Palmer a deranjat până şi somnul liderilor de stat! Mihail Gorbaciov a vrut să afle de la George Bush cine a ucis-o pe Laura Palmer! Da! Acesta e poate cel mai nebunesc şi amuzant lucru neştiut despre serial, fiindcă măsoară succesul producţiei, ajuns până la cele mai înalte funcţii ale statului şi până la cele mai exagerate forme de implicare în poveste. În cartea Reflections: An Oral History of Twin Peaks, Jules Haimovitz, care lucra la Aaron Spelling Productions, compania care a produs primul sezon al serialului, povestelte despre un telefon primit chiar de Aaron Spelling în toiul nopţii, de la asociatul lui, Carl Lindner, care l-a întrebat... "Cina naiba a ucis-o pe Şaura Palmer?!". Întrebat cine vrea să ştie, Lindner a răspuns direct: "Preşedintele Bush!". Carl era prieten cu preşedintele american, care a apelat atunci la el pentru a-i face, de fapt, o favoare liderului sovietic Mihail gorbaciov, un mare fan al serialului, care pur şi simplu n-a mai putut îndura misterul şi l-a sunat personal pe Bush pentru a afla numele criminalului Laurei Palmer... Incredibil, dar se pare că adevărat. David Lynch a pornit de la Marilyn Monroe şi a ajuns la Laura Palmer. 2. Ideea serialului s-a născut, de fapt, dintr-un alt scenariu gândit de Lynch şi Frost - care era dedicat vieţii lui Marilyn Monroe, intitulat Goddess, şi care îl avea pe agentul Dale Cooper în rolul principal. Scenariul nu a mai fost produs, dar Lynch şi Frost au dezvoltat o nouă poveste cu aceste rădăcini.

3. Creatorii serialului n-au vrut de la bun început să dezvăluie cine este criminalul Laurei Palmer. "Această crimă a fost centrul poveştii, în jurul căreia gravitau toate elementele. Deci nu a fost gândit ca un caz care trebuie rezolvat", spune David Lynch.

4. Actorii nu vedeau niciodată replicile colegilor lor. Le primeau doar pe ale lor. Iar asta făcea parte din strategia lui Lynch. "El e un regizor foarte ciudat, fiindcă uneori vrea să faci ceva, ştie exact ce şi cum, dar nu-ţi spune şi te ghidează cumva misterios, astfel încât ajungi să faci ce vrea fără să-ţi dai seama cum", explică Charlotte Stewart, interpreta lui Betty Briggs.

5. Lynch şi Frost au filmat trei versiuni ale finalului primului sezon. Aceeaşi Charlotte Stewart spune că ea şi câţiva colegi de distribuţie au fost de-a dreptul şocaţi când au urmărit la TV ultimul episod din prima serie, fiindcă nici ei nu ştiau ce-a pus cap la cap Lynch. "Dintr-o dată se deschide uşa şi Cooper e împuşcat. Am înmărmurit cu toţii! Sfinte Sisoie, am rămas fără job?- ne-am întrebat atunci" Strategia lui Lynch dăduse rezultate pentru ca întreaga echipă a serialului să nu divulge niciun secret din scenariu. Nici măcar cei de la postul Tv care transmitea scenariu nu ştiau ce urma să se întâmple... Lynch şi Frost le-au dat celor de la ABC o versiune falsă a ultimului episod.

6. Actorii sunt cei care au stârnit producerea sezonului 3 ale serialului. Chiar aşa! Toţi cei din distribuţie au rămas prieteni de-a lungul celor 25 de ani care s-au scurs de atunci. Au continuat să se sune şi să-şi trimită SMS-uri. Şi, de fapt, aşa s-ar fi şi născut ideea unei petiţii pentru a-l susţine pe Lynch să facă o continuare Twin Peaks: în urma mai multor SMS-uri între actori.

Kyle s-a întors în rolul agentului Dale Cooper.

7. Kyle MacLachlan a îndepărtat din scenariu povestea de iubire dintre agentul Dale Cooper şi Audrey Horne. Mărturia îi aparţine chiar interpretei lui Audrey, Sherilyn Fenn. "N-ar trebui să spun asta, dar David ştie că nu-mi pot ţine gura. La acea vreme, Lara Flynn Boyle era împreună cu Kyle MacLachlan, iar Lara turba că personajul meu primeşte mai multă atenţie decât al ei. Aşa că sub influenţa iubitei lui, Kyle a început să spună că agentul Cooper n-ar trebui să formeze un cuplu cu Audrey, fiindcă nu dă eu bine, eu fiind prea tânără atunci", a divulgat Sherilyn.

8. David Lynch şi Angelo Badalamenti au compus în doar 20 de minute coloana sonoră fascinantă a serialului.

9. Tatăl lui Zooey Deschanel a regizat trei episoade ale seriaulului, iar mama ei a interpretat-o pe mama Donnei Hayward, Eileen.

Una dintre imaginile pe care Twin Peaks ni le-a lăsat în memorie...

10. Sunetele bizare care se aud din Camera Roşie unde dansează piticul au fost obţinute prin derularea inversă a replicilor actorilor...

Modifică Setările