News

11 reţete de băuturi cu Aperol de făcut acasă

11 reţete de băuturi cu Aperol de făcut acasă

Băutura Aperol a fost creată în 1919 în Veneţia, Italia şi a cucerit imediat fanii băuturilor alcoolice. Perfect pentru seară sau pentru a te distra cu prietenii, Aperol este un aperitiv cu o aromă uşor amară şi dulce, cu un conţinut scăzut de alcool (11%).

Băutura este făcută din infuzia de rădăcini şi ierburi, inclusiv rubarbă, care conferă băuturii o notă amară şi, de asemenea, culoarea sa aparte, alături de portocale şi alte condimente combinate cu apă, alcool şi zahăr. Reţeta a fost păstrată secretă de la crearea sa, în urmă cu peste 100 de ani. În lume, doar trei persoane ştiu cum să o pregătească.

Ne place un Aperol Spritz bun, dar acesta nu este singurul cocktail cu Aperol care merită făcut. Licoarea italiană dulce-amăruie, citrică, numită uneori fratele mai blând al Campari, poate fi utilizată într-o gamă largă de reţete de băuturi. Amărăciunea sa delicată se poate combina frumos cu aproape orice alcool: gin , bourbon, tequila... Şi în timp ce Aperol Spritz şi numeroasele sale variante delicioase se simt perfect pentru zilele fierbinţi, multe dintre aceste cocktail-uri cu Aperol funcţionează bine şi în anotimpuri mai reci.

Pentru cei care doresc să pregătească o băutură pură sau să pregătească reţete elaborate, iată câteva reţete de băuturi cu Aperol pe care le poţi face acasă.

 

Aperol Spritz original

Ingrediente

  • O parte Aperol
  • O parte Cinzano Prosecco
  • O gură de apă minerală

Instrucţiuni

Se amestecă toate ingredientele într-un pahar de vin cu gheaţă şi se amestecă uşor. Se ornează cu o felie de portocală. Vei obţine un Aperol Spritz perfect.

 

Brockmans Summer Negroni

Ingrediente

  • 2 părţi Brockmans Gin
  • O parte Antica Formula
  • O parte Aperol
  • Zmeură
  • Portocală deshidratată pentru garnitură

Instrucţiuni

Se amestecă 4 bucăţi de zmeură într-un blender şi se adaugă cuburi de gheaţă cu toate celelalte ingrediente. Se agită până la omogenizare. Strecoară băutura de două ori şi pune-o într-un pahar de sticlă împreună cu un cub de gheaţă. Se ornează cu o felie de portocală deshidratată.

Ten Spot

Ingrediente

  • 1,5 părţi de gin Tanqueray nr. 10
  • Jumătate de parte de Aperol
  • suc de grapefruit
  • lime

Instrucţiuni

Se amestecă ingredientele peste gheaţă; se toarnă în pahar de şampanie.

Summer City Spritz

Ingrediente

  • 1,3 părţi de rom
  • jumătate de parte de Aperol
  • 75 ml suc de pepene verde
  • sirop simplu
  • suc de lămâie

Instrucţiuni

Combină toate ingredientele într-un pahar de vin cu gheaţă şi amestecă. Se acoperă cu apă minerală şi se ornează cu frunze de mentă.

Maya Bay

Ingrediente

  • 1,5 părţi Playa Real Mandarin
  • Jumătate de parte de sirop de agave
  • 0,75 părţi suc de lime proaspăt stors
  • Jumătate de parte Aperol
  • O felie de lime

Instrucţiuni

Combină ingredientele, agită-le bine şi toarnă-le într-un pahar de martini cu un cub de gheaţă foarte mare. Se ornează cu o felie de lime.

Airedale

Ingrediente

  • 2,5 părţi Bourbon
  • 0,75 părţi Aperol
  • 1 linguriţă sirop simplu

Instrucţiuni

Se combină într-un pahar de amestecare cu gheaţă şi se amestecă 10-15 secunde. Se toarnă într-un pahar de whisky peste un cub mare de gheaţă de whisky. Se ornează cu coajă de grapefruit.

DB Cooper

Ingrediente

  • Whisky Trail's End
  • 0,75 părţi Aperol
  • 0,75 părţi Meletti amaro
  • 0,75 părţi suc de lămâie

Instrucţiuni

Combină toate ingredientele în shaker. Se combină cu gheaţă şi se toarnă dublu în pahar.

MacNamara Rose

Ingrediente

  • 2 părţi Knappogue Castle Whisky irlandez de 12 ani
  • 0,75 părţi Aperol
  • 2 felii de castravete
  • 1 vârf de sare

Instrucţiuni

Se amestecă feliile de castravete într-un pahar de amestecare. Adaugă gheaţă şi toate celelalte ingrediente. Se amestecă şi se toarnă într-un pahar de tip cupă. Se ornează cu o panglică din castravete.

Strawberry Letter

  • 0,5 părţi sirop de căpşuni
  • O parte Aperol
  • Trei părţi vin roze
  • Seltzer, după gust

Instrucţiuni

Pune toate ingredientele, cu excepţia seltzerului, într-un pahar de vin umplut cu gheaţă. Amestecă-le pentru a le combina şi se ornează cu 4 felii de căpşuni.

Sirop de căpşuni: Spală 10 căpşuni, îndepărtează codiţele şi taie căpşunile în sferturi. Lasă-le să stea în 2 căni de zahăr peste noapte, apoi adaugă 2 căni de oţet de zmeură şi amestecă pentru a dizolva zahărul. Pune la foc într-o oală până fierbe, apoi îndepărtează imediat. Lasă să se răcească, strecoară fructele de pădure şi pune lichidul într-o sticlă pentru depozitare.

Turbo Lover

Ingrediente

  • 0,5 părţi Aperol
  • 0,5 părţi Mr Black
  • 0,5 părţi Ancho Reyes
  • Cardamom

Instrucţiuni

Pune toate ingredientele într-un shaker cu gheaţă. Se agită şi se strecoară într-un pahar de whisky cu gheaţă proaspătă.

Stay Gold Ponyboy, Stay Gold

Ingrediente

2 părţi Buffalo Trace

0,5 părţi Aperol cu ​​infuzie de rozmarin

0,5 părţi Noilly Prat Dry Vermouth

Instrucţiuni

Se amestecă ingredientele cu gheaţă şi se servesc. Se ornează cu o crenguţă de rozmarin şi coajă de lămâie.

Aperolul infuzat cu rozmarin se prepară astfel: Aşază trei tulpini de rozmarin proaspăt, de aproximativ 3 cm lungime, într-o sticlă de Aperol de 750 ml. Se lasă la infuzat la temperatura camerei timp de trei zile.

 

 

 

Comentarii

Modifică Setările