FOTO Sorana Cîrstea, într-o şedinţă foto inedită: „E important să fii fericit în afara terenului“

27 iunie, 2014
sorana5 jpeg

Ne-am întâlnit cu So­rana într-o zi ploioa­să, aşa cum doar la turneul britanic de la Wimbledon mai întâl­nim. Dar felul de-a fi atât de solar al frumoasei tenismene a reuşit să ne însenineze ziua. Dintotdeauna am admirat sportivii care, în ciuda antrenamentelor dure de-o viaţă, îşi păstrează eleganţa, o calitate pe care am

Jucătoarea de 24 de ani vorbeşte despre partea nevăzută a tenisului şi ne pozează într-o manieră demnă de-un supermodel.

Ne-am întâlnit cu So­rana într-o zi ploioa­să, aşa cum doar la turneul britanic de la Wimbledon mai întâl­nim. Dar felul de-a fi atât de solar al frumoasei tenismene a reuşit să ne însenineze ziua. Dintotdeauna am admirat sportivii care, în ciuda antrenamentelor dure de-o viaţă, îşi păstrează eleganţa, o calitate pe care am descoperit-o la Sorana în atitudine, discurs şi ţinută. Dar ambiţia de-a le demonstra tuturor, dar şi ei însăşi, că poate mai mult îmi aminteşte că stau, până la urmă, de vorbă c-o campioană.

image

Nu putem vorbi despre tenis fără să facem referire la Simona Halep. Voi sunteţi prietene? Mă gândesc că există rivalitate chiar şi între jucătoarele provenind din aceeaşi ţară.

Sorana Cîrstea Este un sport in­dividual, în care, e normal, fiecare îşi doreşte să fie el cel care ajunge sus. Însă eu tot timpul m-am bu­curat pentru Simona şi cred că acelaşi lucru l-a făcut şi ea pentru mine, pentru că venim amândouă din acelaşi sistem şi ştim cât ne-am chinuit. Este loc acolo pentru amândouă. Mă bucur pentru oa­menii care s-au ridicat pe propriile picioare şi apreciez munca şi efor­tul. Este senzaţional ce a realizat până acum şi este de apreciat.

Tu nu eşti doar o jucătoare foarte bună, ci şi una dintre cele mai atrăgătoare din circuit. Cât de mult contează aspectul fizic în atragerea sponsorilor sau a fani­lor acestui sport?

În primul rând, contează rezul­tatele, ele te aduc în atenţia pu­blicului şi a sponsorilor. Fără ele, degeaba arăţi într-un anumit fel. Dacă nu eşti acolo sus, să te vadă lumea, aspectul fizic nu are ni­cio importanţă. Eu, personal, nu am pus prea mare preţ pe lucrul acesta, sincer, presa m-a ridicat, să spun, unde sunt. Asta pentru că, dintre toate jucătoarele, sunt cea care apare cel mai puţin, sunt se­lectivă cu lucrurile pe care le fac. În general, stau destul de retrasă. Nu pot decât să-i mulţumesc lui Dumnezeu că m-a înzestrat, însă tenisul este pe primul loc. Aspectul plăcut este ca un bonus.

image

Tu ai sponsori care îţi fac viaţa mai uşoară în circuit?

Sponsorul meu principal este Adidas, sunt de 10 ani cu ei, pot să-i numesc familia mea. Apoi, normal, producătorul de rachete Wilson, care mă sponsorizează de la 12 ani. Sunt foarte loială oame­nilor care mă ajută. Toate aceste lucruri pe lângă vin datorită re­zultatelor, muncii şi sacrificiilor pe care le fac de la patru ani. Lumea nu vede decât partea frumoasă, unde am ajuns acum, sunt în pri­mele 30 de jucătoare în lume. Dar când începi sportul ăsta, nu-ţi ofe­ră nimeni garanţia că vei ajunge sus, posibilitatea asta este infimă.

Cam câte echipamente de tenis primeşti să zicem, pe an?

Practic, sunt la cel mai înalt ni­vel în tenis şi, deja, nu se mai pune problema de cât primesc. Primesc cât am nevoie. Colecţiile lor se schimbă de patru ori pe an, iar tu trebuie să porţi ce e nou, ce trebuie să vândă.

Şi rachete, cam câte foloseşti pe sezon?

Am tot timpul şase rachete în geantă şi le cam schimb, la pa­tru, cinci luni. Să zicem că folo­sesc în jur de 15 rachete pe an. Tot timpul când plec la drum, rachetele, adidaşii şi paşapor­tul sunt cele trei lucruri pe care, dacă le am la mine, totul este OK. Restul se poate cumpăra. Mi s-a întâmplat o dată să nu-mi vină bagajul şi să ajung într-o situaţie destul de neplăcută, pentru că n-am avut cum să mă antrenez. Însă cu racheta sunt foarte atentă, altfel aş fi ca un soldat care merge la luptă fără armă.

Ce mai apreciez eu la tine este faptul că-ţi păstrezi feminitatea într-un sport, în care nu prea mai găsim această latură a unei femei.

Eu tot timpul am încercat să fiu cât mai naturală şi acest lucru face parte din educaţia pe care am pri­mit-o. Şi are legătură şi cu respectul faţă de sine. Şi pentru asta le mul­ţumesc alor mei, pentru cum m-au îndrumat în viaţă. Atunci când sunt în baza sportivă, trebuie să port ha­inele sponsorilor mei şi tot timpul am încercat să mă îmbrac în funcţie de eveniment. Ar părea foarte ciu­dat să vii la un interviu după meci îmbrăcat în blugi. Însă, în timpul meu liber, sunt o persoană normală, de 24 de ani. Mă atrage puţin şi par­tea asta, de modă, şi o văd şi ca pe o exprimare a personalităţii mele.

image

Cine este cea mai stilată jucătoare de tenis?

Normal, aici voi fi subiectivă, pen­tru că cea mai bună prietenă a mea, Ana Ivanovic, din punctul meu de vedere, este şi cel mai bine îmbrăca­tă. Este o fată de nota 10 şi ne unesc foarte multe lucruri. Iar ea, după părerea mea, este cea mai stilată.

Dar cel mai prezentabil jucător de tenis cine este?

Clar, este greu să-l întreci pe Ro­ger Federer. Fie că păşeşte pe teren, fie că participă la un eveniment public, este de o eleganţă şi de o perfecţiune ieşi­te din comun. Până acum nimeni nu a reuşit să se ridice la standardele lui. De aceea este şi un nume, pentru că şi-a creat o imagine extraordinar de frumoasă.

Dar de Nadal ce zici?

Din fericire, îl cunosc pe Nadal destul de bine şi chiar am jucat cu el un meci demonstrativ. Pentru mine, este un idol, un om de nota 10, un campion adevărat. Şi extra­ordinar de modest, marii campioni sunt extraordinari de modeşti şi cu picioarele pe pământ. Şi asta îi face să fie şi mai mari. Rar am mai întâl­nit un caracter ca Nadal.

Să înţeleg că există interacţiuni între tenismani şi-n afara terenului? Probabil la tradiţionala petrecere a jucătorilor.

Am să dezamăgesc lumea. La aces­te petreceri ale jucătorilor suntem obligaţi să mergem, pentru a promo­va turneul. De multe ori, tot ce fac este să apar pe covorul roşu, să fac poze şi să răspund la întrebări şi apoi să mă întorc, prin spatele panoului, la hotel. Aceste petreceri, de multe ori, pentru mine durează 15 minute. Iar la zece, sunt în pat. Când eşti într-un turneu nu-ţi stă gândul la petreceri. Iar noi deja ne ştim, suntem aceiaşi jucători, ne vedem mai des decât ne vedem familiile. Într-adevăr, poate că sunt persoane care preferă acest stil de viaţă, însă eu sunt genul mai retras, mai discret, niciodată n-am fost o mare petrecăreaţă. Sunt puţin mai liniştită decât oamenii obişnuiţi şi datorită vieţii pe care am avut-o, pentru că nu vreau să dau cu picio­rul tuturor sacrificiilor pe care le-am făcut pentru tenis.

image

Un iubit ar face-o pe o jucătoare să nu se mai concentreze atât de bine pe teren? Există acest risc?

Nu neapărat. Depinde de per­soană. Eu am zis că atunci când eşti fericit în afara terenului, lucrul acesta se reflectă şi în teren într-o manieră pozitivă, te ajută. Contează să ai lângă tine pe cineva care să te respecte, să te iubească şi să te mo­tiveze să fii mai bun.

Şi acum eşti fericită în afara terenului?

Sunt liniştită, asta e important. Liniştea sufletească este cea mai importantă.

Deci n-o să ne spui dacă ai o relaţie. Este aşa de rău să ştie lumea că eşti cu cineva sau nu?

Nu, dar nu cred că îi interesea­ză. Eu tot timpul am zis că sunt o jucătoare de tenis şi singura mea obligaţie este să vorbesc despre per­formanţele mele. Despre restul, e la latitudinea mea dacă sunt dispusă să spun ceva sau nu. Însă, ca să răs­pund la întrebare: sunt singură în momentul de faţă.

Foto: Sorin Stana. Make-up: Marina Chiorean. Vestimentaţie: Zara, Musette, Guess, Ted Baker, Magazin Collective. Stilist: Madena Pasăre.

Mulţumim: Pescariu Sports&SPA, Str. Glodeni nr. 3, sector 2, Bucureşti.



Recente pe Ok! Magazine

Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
Petrecere de 50 de ani Victoria Beckham (2) png