Tony Curtis, cel mai rău tată din lume?

28 noiembrie, 2016
tony curtis one pic 2016 jpeg

A fost căsătorit de şase ori şi niciodată n-a reuşit să rămână fidel. Dar cei mai afectaţi au fost copiii lui. Celebra actriţă Jamie Lee Curtis a declarat chiar că Tony nu i-a fost tată de niciun fel

Tony a murit la 85 de ani, lăsând în urmă valuri de dezamăgire şi nedumerire.

Starul din “Unora le place jazz-ul” şi “Spartacus” este faimos pentru viaţa lui amoroasă. Se spune că în zilele lui de glorie, sex simbolul ajunsese să trăiască la Conacul Playboy şi că, în total, Tony s-a distrat în aşternut cu 1.000 de femei, unele dintre ele purtând nume celebre, precum Marilyn Monroe şi Natalie Wood.

Tony şi Janet Leigh

Tony a întâlnit-o pe Marilyn pe vremea când nu era cunoscută, în 1949. “Am iubit-o şi ea m-a iubit, dar amândoi ne doream cariere în film, iar asta a contat mai mult finalmente”, a explicat actorul în memoriile lui, "American Prince", sfârşitul idilei cu planturoasa blondă.  Anul următor, Tony avea deja la braţ o altă frumuseţe hollywoodiană: actriţa din "Psycho", Janet Leigh, cu care s-a şi însurat în 1951. Dar oricât de bine s-ar fi împăcat cu ea, starul călca strâmb de câte ori avea ocazia. Iar una dintre ocazii a fost în 1958, chiar pe platourile peliculei “Unora le place jazz-ul”, unde i s-au reaprins călcâiele după Marilyn. Căci, vorba aceea, trecuseră aproape 10 ani, Marilyn devenise şi mai atrăgătoare, iar acum era faimoasă. Culmea este că spre deosebire de alte sex simboluri, Tony a şi dat din casă neaşteptat de mult în memoriile sale.

Actorul şi soţia Christine Kaufmann

Astfel, actorul a susţinut că Marilyn ar fi rămas atunci însărcinată cu el, deşi era măritată cu dramaturgul Arthur Miller. Aventura lor s-a încheiat odată cu filmările, vedeta pierzând sarcina. Între timp, mariajul lui cu Janet Leigh era din ce în ce mai zdruncinat, deşi deveniseră părinţii a două fetiţe: Kelly şi Jamie Lee, actriţa de mai târziu. Într-un final, în 1962, după 11 ani de căsnicie, Janet şi Tony au divorţat, actorul refăându-şi surprinzător de repede viaţa cu Christine Kaufmann, în vârstă de doar 17 ani. De ea s-a îndrăgostit la filmările pentru pelicula Taras Bulba şi n-a stat prea mult pe gânduri, luând-o de nevastă. Dar, după un mariaj de doar 4 ani care a produs alte două fiice, Tony a divorţat din nou, recăsătorindu-se la fel de rapid cu modelul Leslie Allen, în 1968. Leslie i-a dăruit doi fii, unul dintre ei murind, însă, în 1994 în urma unei supradoze de droguri. Acesta a fost cel mai lung mariaj al lui Tony – a durat 14 ani – ulterior, recăsătorindu-se de 3 ori: cu actriţa Andria Savio (1983–1992), avocata Lisa Deutsch (1993–1994) şi fostul model de lenjerie intimă transformat ironic în trainer de echitaţie Jill Vandenburg, cu 46 de ani mai tânără decât el, care i-a fost soţie din 1998 până în 2010, la moartea lui.

Tony şi cea din urmă soţie, Jill

Avid să-şi trăiască pasiunile la maximum, Tony şi-a neglijat, însă, cei şase copii. Dar faptul că el însuşi declarase că fusese un tată bun de nimic lăsase loc la interpretarea că îşi va lua revanşa cum va putea. Surpriză, însă: în testamentul său, Curtis n-a lăsat niciunuia dintre copiii lui nicio leţcaie din averea lui de 60 de milioane de dolari. “Îmi recunosc copiii, dar am ales intenţionat şi în deplină cunoştinţă de cauză să nu le furnizez nicio sumă de bani prin intermediul acestui testament”, a scris Tony. Fiica lui cea mai mare, Kelly, a contestat testamentul, la fel şi sora ei, Alexandra. Iar presa a titrat imediat că starul a fost cel mai rău tată din lume, hotărând să-i lase mai toată averea lui Jill Vandenberg, un model de lenjerie intimă… Altfel spus, fetişcana care-i luase minţile, măritându-se cu el pe când ea avea doar 27 de ani, iar el 73. Un ultim gest care a dovedit că Tony a rămas până-n ultima clipă acest zeu al amorului, ce-a sacrificat totul pe altarul erotismului, dezamăgindu-şi urmaşii.

Actorul în 2010, anul morţii, afişând un look foarte modificat nu doar de bătrâneţe şi kilogramele în plus, ci şi de chirurgia estetică.

Foto: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg