FOTO: Cine a plecat cu Oscar acasă?

28 februarie, 2011

Cea mai importantă noapte a anului la Hollywood a început cu prezentatorii Anne Hathaway şi James Franco inseraţi într-un montaj cu scene din filmele nominalizate la Oscar, realizat în stil „Inception”. Dar cea de-a 83-a ediţie a premiilor Academiei Americane de Film a fost dominată de

Cea mai importantă noapte a anului la Hollywood a început cu prezentatorii Anne Hathaway şi James Franco inseraţi într-un montaj cu scene din filmele nominalizate la Oscar, realizat în stil „Inception”.

Vezi aici fotografii de la gala Premiilor Oscar

Dar cea de-a 83-a ediţie a premiilor Academiei Americane de Film a fost dominată de pelicula „Discursul regelui”, care a avut 12 nominalizări şi a obţinut cele mai importante 4 trofee: pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu original (David Seidler), pentru cea mai bună regie (Tom Hooper) şi pentru cel mai bun actor într-un rol principal – Colin Firth.

după gala Independent Spirit Awards de sâmbătă, acum are colecţia de premii completă:

, cel de-al 14-lea şi cel mai râvnit premiu pe care i l-a adus rolul balerinei Nina Sayers din „Lebăda neagră”.

De cealaltă parte, pentru rolurile secundare, ambii câştigători au fost desemnaţi din distribuţia peliculei „The Fighter”: Christian Bale, care a slăbit 15 kilograme pentru a intra în pielea lui Dicky Eklund, şi Melissa Leo, care a amuzat publicul, reuşind să scape în discursul de mulţumire un cuvânt interzis („f...ing”), transmis astfel live pe postul ABC: „Când am urmărit-o pe Kate (Winslet) în urmă cu doi ani (pe acestă scenă), mi s-a părut al dracului de uşor”, a spus ea.

Totuşi, nici echipa care a realizat filmul „Inception” n-a plecat acasă cu mâna goală. De fapt, şi ei au luat tot 4 statuete, printre care Oscarul pentru cele mai bune efecte vizuale. Cei de la „The Social Network” au primit 3 premii, printre care trofeul pentru cel mai bun scenariu adaptat (Aaron Sorkin). Iar pelicula „Alice în Ţara Minunilor” a fost distinsă cu Oscarurile pentru cele mai bune costume şi cea mai bună cinematografie. Alţi câştigători: Randy Newman, pentru cel mai bun cântec (din coloana sonoră „Toy Story 3”), „Toy Story 3” (cel mai bun film animat) şi pelicula daneză „In a Better World” (cel mai bun film străin).

Dincolo de episodul când Melissa Leo a scăpat un cuvânt nepermis în faţa onoratei audienţe, noaptea Oscarurilor a mai avut câteva momente memorabile, printre care apariţia lui James Franco deghizat într-o elegantă doamnă, cu perucă blondă şi rochie de gală, dar şi prezenţa pe scenă a lui Kirk Douglas, care a înmânat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar. Discursul său prelungit mult prea mult a crescut tensiunea concurenţilor şi a amuzat audienţa, dar, la urma urmei, vorbim de-o performanţă: la 94 de ani, legendarul actor a reuşit să-şi ducă misiunea la capăt.

Foto: Northfoto



Recente pe Ok! Magazine

Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg