Body & Soul

5 fructe de vară şi secretele lor

5 fructe de vară şi secretele lor

Ştim că fructele de sezon sunt un elixir natural de vitamine şi minerale prietene cu organismul, dar n-ar fi minunat să ştii care dintre ele sunt cele mai potrivite pentru tine? Unde găseşti, aşadar, acele beneficii pe care le cauţi în mod special?

Pepene galben şi roşu

Miranda Kerr

Una dintre cele mai importante calităţi ale celui galben este că reduce stresul. Bogat în potasiu, normalizează bătăile inimii şi aprovizionează creierul cu oxigen. Te simţi, aşadar, mai relaxat şi mai vioi. Fratele lui, pepenele roşu, previne problemele digestive, infarctul, diferitele tipuri de cancer, slăbirea vederii şi căderea părului.

Cireşe

Jessica Alba

Sursă de melatonină, hormon înrudit cu serotonina, acest fruct îmbunătăţeşte somnul, previne diabetul, ameliorează memoria şi este şi un snack fără calorii pentru cei care vor să slăbească.

Piersici

Anne Hathaway

Bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi, piersicile sunt excelente pentru vederea şi pielea ta. Mai mult, poţi aplica fructul direct pe riduri şi cearcăne şi funcţionează. În plus, luptă împotriva toxinelor şi a kilogramelor în plus, la fel ca surorile lor, nectarinele.

Prune

Surorile Olsen

Aceste fructe care merg de minune ca gustări între mese au şi efecte pentru sănătatea ta. Îţi îmbunătăţesc memoria şi fortifiază oasele. În plus, sunt săţioase şi sunt alternative sănătoase pentru pofta de dulce.

Mure

Alessandra Ambrosio

Surse de vitamina C, vitamina K şi antioxidanţi, aceste fructe luptă împotriva radicalilor liberi, întăresc sistemul imunitar şi sunt benefice pentru pielea şi oasele tale. În plus, sunt de ajutor în combaterea simptomelor sindromului premenstrual.

Modifică Setările