Lifestyle

5 modalităţi prin care îţi poţi înfrumuseţa viaţa

5 modalităţi prin care îţi poţi înfrumuseţa viaţa

Majoritatea momentelor frumoase din viaţă ni le facem singuri. Fie prin obiceiuri care ne fac bine, prin relaţii pe care le construim în timp sau decizii pe care le luăm la un moment dat.

 

Dacă îţi doreşti să aduci mai multă bucurie în viaţa ta, iată câteva modalităţi simple pe care le poţi aplica începând chiar de astăzi.

Poartă ţinute şi accesorii colorate

Nu mai este un secret faptul că starea noastră de spirit poate fi influenţată de culorile pe care le vedem în jurul nostru. Acest aspect poate fi folosit în favoarea noastră, iar ţinutele şi accesoriile sunt printre cele mai la îndemână „unelte” prin care putem aduce mai multă culoare în viaţa noastră atât la propriu, cât şi la figurat. Dacă garderoba ta este bazată în special pe haine în nuanţe neutre, fă-ţi curaj să adaugi şi haine maronii, verzi, portocalii, roşii, galbene, crem şi alte culori care se asortează de minune cu nuanţele specifice toamnei. În felul acesta poţi scoate în evidenţă partea distractivă şi jucăuşă a personalităţii tale, îţi poţi contura propriul stil. Dacă trecerea la haine viu colorate ţi se pare mult prea curajoasă, atunci poţi apela la accesorii şi bijuterii. Alege să porţi inele lucrate manual, placate cu aur, cu cristale Swarovski colorate, în nuanţe vesele care te ajută să pui în evidenţă eleganţa, rafinamentul tău. Le poţi purta ca simbol al stării tale de bine şi pot fi o alegere potrivită atât la o vestimentaţie modernă, cât şi la una clasică.

 

Foloseşte decoraţiunile DIY

Multe dintre noi petrecem destul de mult timp acasă, aşa că este important ca locuinţa să fie un spaţiu călduros, în care ne simţim bine. Dincolo de faptul că ordinea şi curăţenia sunt factori importanţi care ne ajută să avem o stare de spirit bună, decoraţiunile, culorile şi tot ceea ce vedem în cameră contribuie la bucuria noastră în aceeaşi măsură. Asta nu înseamnă că de mâine renovăm întreaga casă. Însă, detaliile pot face diferenţa. Dacă ai un strop de talent şi pasiune, poţi începe propriul proiect DIY pentru locuinţa ta. Poţi picta cu mâna ta tablouri care să te reprezinte, îţi poţi crea rame foto DIY în care să pui câteva colaje cu poze din călătoriile tale sau imagini cu cei dragi. În felul acesta îţi vei personaliza spaţiul exact aşa cum ai nevoie. 

Răsfaţă-te: ai grijă de corpul tău

Starea de bine sporeşte atunci când ne simţim bine în corpul nostru. Şi asta nu se referă neapărat la aspectul fizic, la siluetă sau la cât de tonifiaţi sunt muşchii, ci mai ales la sănătate şi la capacitatea noastră de a face din ea o prioritate. Bunăstarea se poate întreţine prin paşi mici. Este suficient să acorzi atenţie modului în care te hrăneşti, dacă ai o alimentaţie bazată în special pe fructe, legume şi alimente hrănitoare, dacă te hidratezi corect şi te odihneşti suficient cât să ai energie pentru activităţile pe care le desfăşori. Propune-ţi să începi cu paşi mici şi adoptă schimbările de care ai nevoie, pe rând şi cu răbdare. De exemplu, îţi poţi face o programare la o şedinţă de masaj, un abonament la sală, poţi începe să urmăreşti paginile de socializare sau site-urile anumitor instructori de fitness, nutriţionişti sau alţi specialişti care te-ar putea inspira în această etapă.

Petrece mai mult timp în natură 

Plimbările în natură îţi pot îmbunătăţi starea de spirit. Chiar şi 30-60 de minute petrecute într-un parc liniştit sau într-o pădure din apropierea ta te pot ajuta să te relaxezi şi să diminuezi nivelul de stres acumulat pe parcursul zilei. Dacă timpul şi bugetul îţi permit, stabileşte-ţi un top cu 5-10 locuri din natură din România pe care îţi doreşti să le vizitezi şi apoi rezervă-ţi timp pentru ele. 

Descoperă un hobby nou  

Este important ca pe lângă job şi activităţile profesionale pe care le desfăşurăm să fim implicate şi în activităţi recreative care să ne ajute că construim un echilibru între viaţa personală şi cea profesională. Campaniile de voluntariat, activităţile creative precum participarea la ateliere de pictură sau artizanat, sporturile şi hobby-urile muzicale sunt câteva dintre modalităţile prin care putem aduce multă bucurie în viaţa noastră. 

 

Sursa foto: Roxanne’s Jewellery

 
Modifică Setările