Agenda

5 motive pentru care să alegi uşile albe în amenajarea locuinţei tale

5 motive pentru care să alegi uşile albe în amenajarea locuinţei tale camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Atunci când vine vorba de amenajarea locuinţei, oamenii pun foarte mult accent pe modul în care arată mobilierul, pereţii, podeaua sau alte elemente decorative, cât şi pe preţul materialelor utilizate.

Calitatea materialelor folosite în amenajare este adesea neglijată, ceea ce este complet greşit. Trebuie să ţii cont de faptul că, atunci când decizi să faci o schimbare în locuinţa ta, când îţi amenajezi o nouă casă sau când trebuie să decorezi apartamentul pe care tocmai l-ai cumpărat, este indicat să alegi cele mai bune materiale din punct de vedere calitativ, deoarece faci o investiţie pe termen lung. Dacă alegi elemente ieftine, va trebui să le repari sau să le înlocuieşti mai des, ceea ce te va costa, per total, mai mult. 

Este adevărat că, la prima vedere, cele mai importante elemente ale unei camere sunt mobilierul, draperiile şi obiectele de iluminat. Nu uita totşi că pereţii, podeaua, uşile şi ferestrele au roluri foarte importante, reprezentând baza de la care porneşti. Atât uşile, cât şi ferestrele au rolul de a proteja încăperile de zgomotul deranjant, dar şi de a izola termic locuinţa. Producătorii şi distribuitorii de uşi de pe piaţă oferă o gamă variată de materiale, cu diferite niveluri de izolare, dar şi o multitudine de modele şi culori, pentru a putea alege cea mai bună opţiune pentru locuinţa ta. Dacă îţi doreşti ca încăperile să aibă un aspect neîncărcat, poţi opta pentru usi de interior albe, care oferă eleganţă, prin simplitatea lor.

Iată câteva motive pentru care să utilizezi uşile albe în amenajarea locuinţei tale:

Cu siguranţă vei găsi un model pe placul tău

Probabil, atunci când te gândeşti la uşile albe, îţi vine în minte ideea de monotonie, ceea ce te va face să nu iei în calcul această variantă. Dacă vei studia ofertele, vei constata că uşile albe nu sunt deloc monotone, acestea oferind oricărei încăperi un aspect elegant, minimalist. În plus, acest tip de uşi este uşor de asortat, atât cromatic, cât şi arhitectural. Astfel, poţi opta pentru uşile albe, indiferent de design-ul ales pentru camera ta. De asemenea, faptul că în acest moment pe piaţă poţi găsi o gamă variată de opţiuni, te va ajuta să găseşti idei de amenajare la care nu te-ai fi gândit iniţial.

 

Uşile albe sunt perfecte pentru încăperile slab iluminate

Este cunoscut faptul că albul reflectă lumina. Astfel, dacă nu ai destule ferestre, acestea sunt de dimensiuni mici sau pur şi simplu încăperea pe care o amenajezi nu este amplasată pe partea însorită, atunci este indicat să utilizezi cât mai mult albul. Cea mai întâlnită modalitate de a integra albul în amenajările interioare este lavabila albă. De asemenea, multe persoane aleg să achiziţioneze mobilier sau parchet alb. Dacă vrei să adaugi lumină într-o cameră întunecată, poţi alege ca şi uşile acesteia să fie albe. Vei obţine o atmosferă calmă, curată şi liniştită. 

 

Albul măreşte vizual

Pe lângă faptul că albul luminează orice încăpere, acesta are proprietatea de a mări vizual spaţiile. Dacă urmează să amenajezi o cameră de dimensiuni mici, atunci este indicat să utilizezi preponderent albul, la fel ca şi în cazul camerelor întunecate. Poţi opta pentru ferestre mari cu rame albe, cât şi pentru uşile de interior în aceeaşi nuanţă. În plus, ai grijă să nu aglomerezi camera cu mobilier şi obiecte de decor. Minimalismul şi albul sunt prietenii tăi cei mai buni atunci când camerele casei sunt mici. 


Uşile albe sunt mereu la modă

Chiar dacă la prima vedere uşile albe pot părea o variantă mult prea simplă, acestea sunt foarte elegante şi uşor de integrat în orice încăpere, motiv pentru care au devenit unul din cele mai căutate modele de uşi de interior şi se menţin astfel de mulţi ani. Acest tip de uşi a devenit unul clasic şi mereu la modă, la fel cum rochia neagră e piesă de bază în garderoba multor generaţii de femei. Dacă nu te pricepi la amenajări şi nu ai buget pentru un specialist, aceasta este soluţia perfectă pentru tine, căci nu ai cum să dai greş cu ea.


Sunt uşor de întreţinut

În general, albul este destul de greu de întreţinut, din cauza faptului că se murdăreşte foarte repede. Totuşi, nu trebuie să îţi faci probleme în această privinţă în cazul în care optezi pentru uşile de interior albe, deoarece sunt foarte uşor de întreţinut. În plus, producătorii şi furnizorii de pe piaţă au o multitudine de materiale şi finisaje, care pot fi uşor curăţate. Nu ai nevoie decât de o cârpă moale şi puţin detergent diluat în apă pentru a le readuce la nuanţa iniţială. 

Aşadar, indiferent dacă este vorba despre un design clasic pentru dormitorul tău, un design modern pentru living sau un design simplu pentru bucătărie sau baie, uşile albe de interior sunt o alegere mereu potrivită. 


Sursa foto: qimono, Mateusz Dach

 

 

Modifică Setările