Agenda

5 trucuri pentru poze perfecte de pus pe Instagram

5 trucuri pentru poze perfecte de pus pe Instagram

Apariţia telefoanelor inteligente cu tehnologii din ce în ce mai avansate, inclusiv pentru cameră, a transformat foarte multe persoane în fotografi amatori dornici să acceadă la nivelul următor.

Culorile vii, luminozitatea excelentă, capacitatea camerelor de a surprinde cele mai mici detalii şi posibilităţile nenumărate de editare ne oferă posibilitatea de a realiza fotografii de înaltă calitate. De la peisaje din natură, instantanee din vacanţe sau viaţa cotidiană, o fotografie bună face cât 1000 de cuvinte. Pe Instagram şi Facebook pozele reprezint un mijloc de comunicare în sine, iar de aici provine şi preocuparea utilizatorilor de a realiza fotografii perfecte, răsplătite cu „Like-urile” celor care le văd. Dacă vrei să faci cele mai frumoase poze de pus pe Instagram, iată 5 trucuri.

  1. Performanţa camerei telefonului contează!  Aceasta nu înseamnă că ai nevoie de cel mai scump telefon, ci doar de informaţie astfel încât să alegi cea mai bună variantă pentru tine, în funcţie de preferinţe şi buget. Potrivit Zoom, putem alege telefoane cu camere performante, care  funcţionează impecabil şi fără a scoate o avere din buzunar. Putem opta între modele cu  3 sau 5 camere,  cu zoom digital de la 3X şi până la zoom 100 X, dacă ne interesează foarte mult detaliile unei fotografii, cu cameră wide & ultra wide,  cu senzor telephoto de tip periscop, cu opţiunea Single take şi multe alte dotări. Trebuie doar să studiezi cu atenţie oferta pentru a alege cel mai potrivit model pentru tine.
  2. Curăţă camera telefonului înainte de a face poze altfel imaginea poate fi întunecată. „Aceasta este prima regulă pentru mine” spune celebrul fotograf Henry Oji. „Întotdeauna şterg camera telefonului înainte să fac o poză”. Iar acest lucru trebuie realizat folosind un material moale. Dacă de câte ori cureţi camera telefonului vei utiliza apă, aceasta s-ar putea deteriora în timp.
  3. Foloseşte recuzita în mod creativ. Detaliile contează. Poţi construi cu ajutorul lor atmosfera pe care vrei să o transmiţi prin intermediul fotografiei. Acestea pot fi amuzante sau romantice, în funcţie de intenţiile tale, însă în niciun caz nu trebuie să se vadă că sunt studiate. E bine ca fotografia să inspire naturaleţe şi spontaneitate. Astfel îi vei cuceri pe cei care te urmăresc pe reţelele sociale.
  4. Descarcă aplicaţii performante de editare. Poţi să foloseşti Snapseed, care îţi permite să faci multe modificări pe poze sau VSCOcam, care îţi sugerează ce filtre sunt cele mai potrivite pentru fotografia ta. Alte aplicaţii care te vor ajuta să faci poze perfecte pentru Instagram sunt Adobe Lightroom CC, cu ajutorul căreia poţi să modifici nuanţa, saturaţia şi luminozitatea fiercărei culori în parte şi Foodie, dacă eşti pasionat de pozele cu feluri de mâncare.
  5. Foloseşte funcţia HDR (High Dynamic Range). Aceasta este disponibilă la aproape toate modelele de smartphone de generaţie mai nouă. Cu opţiunea HDR se iluminează uniform toate elementele fotografiei. Este utilă atunci când pozezi imagini din natură, elemente arhitecturale care sunt în umbră sau când există o lumină puternică pe fundal.

            Pe lângă aceste sfaturi, fotografii profesionişti sunt de părere că mai există un lucru esenţial: practica intensivă. Trebuie să faci cât mai multe poze, să le studiezi încadratura, luminozitatea, arta detaliului şi să încerci în fiecare zi să fii mai bun ca ieri!                     

Sursă foto: Pixabay

 

 

Modifică Setările